EDITORIALE

ROMANII DIN TEXAS SPRIJINESC FAMILIA BODNARIU

 Pe 6 februarie 500 de romani din Texas au stat doua ore in fata Consulatului Norvegian din Houston cerind eliberarea celor cinci (5) copii ai lui Rut si Marius Bodnariu detinuti ilegal de Barnevernet, agentia norvegiana de protectie a copilului. Vremea a fost frumoasa, cerul fiind lipsit de nori si de un albastru asemenea ochilor inocenti ai unui copil. Cei 500 de romani, majoritatea dintre ei din Houston, dar multi si din Dallas si San Antonio, s-au aliniat pe trotuarele din fata Consulatului pe ambele parti ale lui Dallas Street in imediata vecinatate a centrului orsaului. Locul fiind nu prea larg, romanii s-au aliniat pe o lungime de 100 de metri pe ambele parti ale strazii. Mitingul a fost un succes extraordinar.

 

Rally s-a deschis cu rugaciunea Tatal Nostru, dupa care Diana Motiu a cintat imnul american. S-au tinut discursuri, printre vorbitori fiind Avocatul Petre Costea, Avocatul american Chris Branson, parintele Mirel Tudose de la Biserica Ortodoxa Romana Sf. Maria Magdalena din Houston, pastorii bisericilor evanghelice din oras, reprezentanti ai romanilor din Dallas, doua mame din comunitatea romana din Houston, iar fetele de la biserica au cintat cantari duhovnicesti. Tinara Rebeca Rusa a energizat atmosfera cintind bine cunoscuta melodie „Amazing Grace”. Unul din punctele majore ale mitingului a fost lecturarea unui mesaj plin de caldura si afectiune pentru romani si cauza copiilor Bodnariu din partea Congressmanului Steven Stockman. In final, cei 500 de romani au adoptat o Rezolutie care urmeaza sa fie inminata Consulatului Norvegian saptamina viitoare. A fost semnata si o Petitie adresa Guvernului Norvegian care solicita eliberarea imediata a copiilor. Au fost facute multe scandari, iar Rezolutia a fost adoptata cu mult entuziasm.

 

Politia orasului a fost prezenta. Politistii au urmarit indeaproape evenimentul si, in final, au devenit simpatizanti ai cauzei romanilor. Au strans mina celor prezenti, au exprimat afectiune fata de romani si comportamentul lor crestin, si au urat succes cauzei lor. Au citit cu atentie cele 60 de bannere care au imbogatit mitingul. Unii dintre trecatori s-au alaturat si ei rally-ului, iar unii pasageri din masinile care treceau pe strada claxonau in semn de apreciere si simpatie cu cauza romanilor. Chiar la final a sosit un microbuz cu romani din Republica Moldova.

--

  

 

--
-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura