ULTIMELE STIRI

Te iert, dar nu te uit

Doneaza – sustine! Strângere de fonduri pentru un nou format

$3.00

Cred ca fiecare dintre noi, macar odata in viata a trecut printr-o situatie in care am fost pusi sa iertam. Cred ca de multe ori am zis fiecare dintre noi am zis ca da am iertat, dar defapt a ramas ceva acolo care aduce regrete si nu vrei sa ierti ce ti-a facut persoana respective. Astazi as vrea sa va vorbesc despre Iertare si despre cum o vad eu. Iertarea pentru mine este o dovada de putere si de iubire pentru cel de langa tine. In mintea mea s-a format ca pot sa ierte persoanele tari, puternice. Pentru a ierta trebuie sa


fii puternic, ca sa lasi mandria si orgoliu deoparte si sa uiti ca nu totul se invarte in jurul tau. Cred ca atunci cand zici ca uiti trebuie sa dai uitarii totul, chiar tot ce ti-a gresit persoana respectiva. De asemenea am intrebat cateva persoane ce inseamna iertare pentru ei, iata ce mi-au raspuns cativa prieteni: iertarea trebuie sa vina odata cu uitarea, trebuie facuta din inima. Iertare inseamna sa stergi cu buretele tot ce a fost rau…sa o iei de la capat fara sa iti mai amintesti de clipele urate,asta inseamna pt mine iertare adevarata. (Tabita)

Alta persoana a spus asa:

Iertarea inseamna renuntare la mandrie, orgoliu in schimbul dragostei neconditionate. Iertarea nu inseamna ca uit ce mi-a facut celalat, ci ca nu ma mai afecteaza si pot privi pe cel care mi-a gersit fara sa vad felul in care a facut-o.( vlad)

Alta persoana mi-a spus: pai iertare,,,e atunci cand poti sa asculti pe cineva …fara resentimente, e atunci cand simti ca poti lasa aceea persoana fara sa o intrerupi, a fi gata sa uiti totul pt ca sa fie ca la inceput, e atunci cand simti ca poti lasa aceea persoana sa vorbeasca fara sa o intrerupi, ascultand-o…(nico)

Fiecare persoana de mai sus are o parere despre Iertare, dar sti si Domnul Isus are o parere despre asta. In Biblie ni se spune ca trebuie sa iertam de 70 de ori cate 7 (Matei 18:22 Isus i -a zis: ,,Eu nu-ţi zic pană la şapte ori, ci pînă la şaptezeci de ori cîte şapte) ceea ce inseamna ca noi trebuie sa ne iertam aproapele. Stiti va voi da un exemplu de iertare: Dumnezeu si-a dat Fiul ca sa ne ierte, ca sa putem comunica cu El, credeti voi ca daca El ne-a iertat isi mai aduce aminte de ceea ce-am facut? Nu credeti ca a lasat in urma tot?

Chiar vorbeam aseara cu o prietena si spuneam ca e asa de greu de implinit toata treaba cu iertarea, e ceva greu pentru noi, dar daca ne dorim din toata inima putem face. Daca ne gandim de cate ori am zis te  iert, dar totusi nu am uitat, cred ca ar fi multe dati, eu personal recunosc ca de multe ori am facut asa, dar imi pare rau si stiu ca nu am procedat bine, dar sunt incredintata ca Dumnezeu ma iarta, daca Ii cer si cred ca imi sansa de-a ma regandi sis a iert cum trebuie. Vreau sa va las cu un verset din Matei 6: 14 Dacă iertaţi oamenilor greşelile lor, şi Tatăl vostru cel ceresc vă va ierta greşelile voastre.

Stiti daca noi iertam, Dumnezeu ne iarta, exact ca atunci cand spunem Tatal nostru: Iarta-ne nou greselele noastre precum si noi iertam gresitilor nostrii.. de multe ori zicem Tatal nostru, dar noi nu traim rugaciunea. Dumnezeu sa ne ajute pe fiecare in parte! Amin.

Editorial scris de Claudia Mihaiescu© www.crestintotal.ro

Citeste mai multe editoriale de Claudia, Te astept in fiecare Marti

Banner sbro.ro/

Banner http://www.kerigma.ro/01.05.2010 Banner http://www.liferomania.ro15.03.2011

Doneaza – sustine! Strângere de fonduri pentru un nou format

$3.00

Articole recente: LibrariaCT.ro

Sustine. Ajuta-ne sa aducem acest proiect mai departe. Strângere de fonduri pentru un nou format. Multumim

$1.00

3 comentarii la Te iert, dar nu te uit

  1. Emanuela // 1 februarie 2011 la 21:09 //

    Este atat de usor sa iubesti pe cei ce-ti fac binele.Dar este atat de greu sa iubim pe cei care ne gresesc.Fiecare dintre noi ne confruntam cu neiertarea.
    Ea poate sta in calea vindecarii trupesti sau sufletesti.Trebuie sa iertam cum ne-a iertat si Hristos pe noi.Col.3.13,,Ingaduiti-va unii pe altii si,daca unul are pricina sa se planga de altul,iertati-va unul pe altul.Cum v-a iertat Hristos,asa iertati-va si voi.,,
    Iertarea este o alegere.Este greu sa ierti si sa ierti cand ti se greseste in mod repetat.Dar Dumnezeu ne-a iertat noua toate pacatele noastre. Iertarea este cheia care te elibereaza de resentimente.Daca singur nu poti ierta,stai inaintea Domnului si roaga-L sa -ti dea putere sa ierti si sa iubeasca El prin tine persoana care ti-a gresit.

  2. ACUM CITIVA ANI ERAM UN COPIL SI CREDEAM CAIUBIND POTI INVINGE LUMEA REA ACUM SUNT UNCOPIL A LUI DUMNEZEU SI CRED CA INSASI IUBIREA LUI PENTRU NOI ESTE MIJLOCUL DE AFACE CUNOSTINTA CUTOT CE EXISTAIN OM SI IN SUFLETUL DE COPIL .DACA NU IERTI UNDE ESTE DRAGOSTEA TA PENTRU DUMNEZEU/ LA CRESTINI IERTAREA NU ESTE OPTIONALA //ESTE O DECIZIE INCEPE CU TINE ; IARTA-TE PE TINE SI CONTINUA SA AJUNGI LA O UNITATE ”DEACEEA’ MINGAIATI-VA SI INTARITI-VA UNII PE ALTII’ CUM SI FACETI IN ADEVAR”1TES 5-11

  3. sa ierti nu-nseamna sa uiti,a ierta este cu totul altceva decat uitarea.Daca un musafir iti sparge din greseala cel mai drag si unic bibelou de familie,binenteles ca ierti si nu-i porti nici o vina,dar nu uiti caci amintirea aceea iti era draga.Daca cineva te-a tradat poti ierta dar a pretinde ca trebuie sa uiti este absurd,ce s-ar intimpla daca ai uita ca x nu este de incredere,ai comite continuu greseala de a te lasa inselat.Nu categoric un om puternic poate si trebuie sa ierte caci ranchiuna e o povara prea grea,dar trebuie sa nu uite si sa invete din tradarea suferita devenind mai intelept

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: