EDITORIALE

De ce Giocondele surâd? – de Nicolae.Geantă

Dacă am întreba pe Knot Much ar spune că nu știe. (Antropologul a scris o carte de buzunar „Ce știu bărbații despre femei”, de 165 de pagini. Dar foile-i sunt… goale!). Dacă am întreba poeții ne-ar răspunde că e fericită. Teologii ar zice că e mântuită. Dacă l-am întreba pe Charles Baudelaire, ne-ar zice pentru că iubește. (Iubirea, zice franțuzul, este fardul femeii. Și femeile îndrăgostite ar fi totdeauna frumoase…) Eu cred însă un zvon care zice că Gioconda surâde tăcut (de orideunde ai privi-o!), pentru că în burtă are un prunc! Frumusețea oricărei femei crește când naște. Apoi, fiecare mămică devine o ghirlandă de zâmbet.

Femeile pot pilota Airbus-uri, conduce companii multinaționale, guverne sau rectorate. Pot primi lauri. Dar zâmbetul lor nu va fi niciodată mai dulce decât atunci când devin mămici. După o zi încărcată cu stress, un copil poate declanșa instantaneu senzorii ce-i face fața bujori. O simplă privire și orice prunc poate face din mama sa o Giocondă!
Știu că sunt mame al căror zâmbet a murit. Nu din lipsa banilor. Nu din lipsa confortului. Și nici a bătrâneții. Ci din lipsa singurătății. Singurătatea ucide mai mulți oameni decât diabetul! Apasă și mai greu atunci când ai pe cineva drag, dar care te-a… uitat!
Azi e ziua mamelor noastre! Dați-le ocazia să zâmbească! Și mâine puteți, dar pentru unii poate fi prea târziu! (Cei din orfelinate ar dori să le vadă zâmbind, cei refugiați ar dori să le mai simtă protecția, cei ce le-au pierdut ar dori să mai aibă mame!)

Mulțumiți Dumnezeului nostru minunat! Ne-a dăruit tuturor câte-o Giocondă!

La mulți ani tuturor mămicilor! Tuturor femeilor! Dumnezeu să fie cu voi!

PS: Cineva mi-a spus azi că am pierdut-o din discuții, și că nu e corect să se elogieze doar mămicile. Că și cele ce nu au copii sunt tot femei. Sunt, dar si ele au mame…
Câmpina,
8 martie 2017

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: