EDITORIALE

CAZUL BODNARIU – DELEGAȚII PARLAMENTARE ÎN NORVEGIA

În câteva zile, două delegații parlamentare vor călători în Norvegia în misiuni diplomatice pentru soluționarea cazului Bodnariu.
Am rugat pastorii din SUA și Canada, cei din România și diaspora europeană să mobilizeze credincioșii la post și rugăciune în zilele de 19-21 Ianuarie. Mulțumim tuturor pentru impresionantul răspuns!
Protestelor din săptămânile trecute li s-au alăturat cele de Sâmbătă și Duminică. Putem afirma de acum că zeci de mii de credincioși evanghelici au ieșit în stradă în sprijinul familiei Bodnariu și împotriva Barnevernet! În săptămânile viitoare, postul și rugăciunea nu vor conteni, iar marșurile și adunările de protest vor continua, culminând cu marea zi de protest internațional din 16 Aprilie când timp de 12 ore pe fusul orar, marile metropole americane, capitalele europene și majoritatea orașelor mari din România vor fi inundate de aceste acțiuni și manifestări.
Astfel, capitalul spiritual și diplomatic în baza căruia vor interveni parlamentarii noștri este imens și nu este admisibil să îl irosească printr-o poziție de timiditate, naivitate și ezitare politică.
Toate explicațiile și justificările norvegiene trebuie tratate cu suspiciune, iar acțiunile Barnevernet contestate cu vehemență!
Cazul Bodnariu reclamă o singură cale de ieșire din criza de imagine cu care se confruntă Norvegia: reunificarea familiei ca scop ne-negociabil, altfel, criza se va adânci dramatic în următoarele săptămâni!
Singura concesie prin care Norvegia se poate retrage elegant din conflictul pe care l-a stârnit este să cedeze toți cei cinci copii, imediat și necondiționat, fratelui lui Marius din București, pastorului Daniel Bodnariu! Am spus că se poate retrage elegant dar nu și onorabil! Gestul de onoare prin care Norvegia și-ar putea spăla obrazul este să admită abuzurile grave comise împotriva familiei Bodnariu, să-și ceară iertare și să le dea copiii fără să mai salveze vreo aparență! De acolo trebuie începute tratativele, ca să ajungem unde trebuie!
Stimați parlamentari,
Norvegiei i s-au cerut întrevederi în mod repetat, cu luni de zile în urmă și nu numai în cazul Bodnariu. Nici nu le-a păsat! Acum se așează la masa diplomației! Cine scria că se simt în corzi avea dreptate! Postul, rugăciunea, furtuna mediatică și acțiunile de protest i-au făcut să înțeleagă că s-au luat de cine nu trebuia! Toate acestea vă dă ascendent! Nu ne dezamăgiți!

Sursa:https://popaspentrusuflet.wordpress.com/

  

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: