EDITORIALE

2016: Anul sfinţirii!

descărcare-2M-am tot gândit ce provocare să lansez pentru anul 2016, atât în ce mă privește pe mine, cât și pe cei care citesc aceste rânduri … Domnul mi-a pus pe inimă încurajarea la sfințire! Când spun ”sfințire”, mă gândesc la dorința lui Dumnezeu de a ne pune deoparte pentru El, la planul Său de a dăltui în noi chipul Domnului Isus. 

Ce poate fi mai frumos, decât să constatăm, la finele anului 2016, că semănăm mai mult cu El? Că ne-am maturizat? Că am biruit păcate și ispite? Că strălucește și în viața noastră o rază din frumusețea nespusă a Mântuitorului nostru …

Avem provocarea! Mai rămâne o întrebare: „Cum?” Oare, cum ne putem sfinți? Eu nu m-aș avânta în zona soluțiilor de tipul ”dezvoltare personală”, prin pași și metode… Aș merge pe mâna Domnului Isus: „Sfințește-i prin adevărul Tău: Cuvântul Tău este adevărul.” (Ioan 17:17). Mântuitorul consideră că adevărul sfințește. Adevărul ne pune deoparte, ne separă de auto-înșelăciune și de tot felul de erori care brăzdează lumea.

Curios! Mulți scuză lipsa de sfințenie din viaţa lor, pe baza slăbiciunilor firești, a anturajului, a durității ispitelor etc. Câte persoane se gândesc, oare, că lipsa lor de sfințenie înseamnă lipsa adevărului în viața lor? Cred că vom face progrese în sfințire doar dacă suntem căutători și trăitori ai Adevărului. Iar, Adevărul este Hristos – doar El ne explică ce este Realitatea! Și, despre Hristos ne mărturisește Cuvântul, Biblia!

Așadar, se conturează o axă destul de clară: Sfințire – Adevăr – Scriptură. Astfel se explică soluția psalmistului: „Strâng Cuvântul Tău în inima mea, ca să nu păcătuiesc împotriva Ta.” (Ps. 119:11).

Dumnezeu să ne dea harul sfințirii tuturor!

Pastor, Costel Ghioancă

http://bisericaadonai.ro/2016-anul-sfintirii/

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: