ULTIMELE STIRI

Dragostea invinge intodeauna!

DONAȚII ȘI SPRIJIN FINANCIAR pentru CrestinTotal.ro

$3.00

dragostea luiO delegatie de lideri crestini din SUA, a calatorit în anul 1991 în Moscova, pentru o întrevedere cu guvernul Rusiei si cu oameni de afaceri si lideri din media ruseasca. Caderea comunismului a creat în aceasta tara un mare vacum, iar oamenii si autoritatile asteptau îndrumare si sfatuire din partea tarilor din vest. Acestia erau foarte deschisi si voiau sa auda mai ales despre Dumnezeu si despre o viata de credinta autentica. În toate locurile unde aceasta delegatie a ajuns, a fost tratata cu respect si cu o deosebita apreciere. Una dintre aceste întalniri a fost însa programata si la


Academia de Studii Sociale. Delegatia s-a întalnit aici cu membrii acestei Academii, care erau bine îndoctrinati cu ideologia Marxist-Leninista si cu teoria evolutionista cu privire la viata. În timp ce se pregateau pentru aceasta întalnire, membrii delegatiei se asteptau ca la Academie, sa se confrunte cu opozitie si cu întrebari subtile. Ajunsi aici însa, discutia a început într-o atmosfera amiabila. Academicienii rusi erau interesati cum sa construiasca o societate morala. De aceea au început sa vorbeasca despre esecurile de pana atunci si temerile lor pentru viitor. Dar numai dupa cateva minute de discutie, un profesor rus s-a ridicat brusc în picioare si fara sa-l fi întrebat cineva , sau sa i se fi dat cuvântul, a început sa vorbeasca. Spre deosebire de toti ceilalti colegi, el era foarte revoltat. Prin cuvintele sale respingea ideea de divinitate, aratand ca nu este nevoie de nici un Dumnezeu pentru a construi o societate morala. Acest profesor ce era un comunist convins, îsi vedea toate teoriile în care credea, puse sub semnul întrebarii. Temeliile societatii în care traia se surpau, iar el încerca din rasputeri sa-i convinga pe toti ceilalti colegi sa se reintoarca la ideile de baza ale comunismului.
A început chiar sa tipe la delegatia americana, încercând sa arate ca ideile acestora nu se potrivesc poporului rus.

      Cand acest profesor si-a terminat discursul, întreaga încapere s-a umplut de o liniste jenanta. Toti se întrebau: Cine va avea curajul sa-i raspunda acestui om? Va degenera oare întrega discutie într-o disputa de idei? Cum va putea o delegatie crestina în fata acestei provocari, sa-si pastreze calmul si sa dovedeasca o buna marturie ? Un membru al delegatiei americane numit Kent Hill, care era profesor de limba rusa si presedinte al Institutului pentru religie si Democratie, a intervenit însa cu o voce foarte calda, vorbind direct în limba rusa. El l-a asigurat pe profesorul rus ca libertatea religioasa include si dreptul de a nu crede. Apoi în fata întregei asistente si-a depus marturia personala, aratând de ce a ajuns sa creada si ce-l motiveaza sa fie un bun crestin. Profesorul Kent a aratat ca a ajuns sa creada fiind puternic influentat de romancierul rus Dostoevski si de una din cartile pe care acesta le-a scris, intitulata:”Fratii Karamazov”! În aceasta nuvela, este prezentata viata a doi frati: Iavan, care era un agnostic si Aliosa care era un bun crestin. „Cand am început sa citesc aceasta carte, spunea Kent, am fost întru-totul de acord cu Ivan si cu toate argumentele lui împotriva lui Dumnezeu. Dar cand am citit despre Aliosa, toate aceste argumente n-au mai rezistat. Am fost profund atras de caracterului acestuia, care avea o inima plina de dragoste. Marturia vietii lui Aliosa si dragostea din inima lui, au birit toate argumentele lui Ivan pe care le aveam în mintea mea si mi-a schimbat viata.”

 

      Marturisirea profesorului Kent, l-a dezarmat pe academicianul rus, a destins atmosfera din acea sala de conferinte si a condus la o comunicare libera si deschisa.

 

      Daca în viata ta te afli într-o atmosfera de disputa si învrajbire, numai dragostea poate birui toate aceste împotriviri, generand o atmosfera de armonie si pace.

DONAȚII ȘI SPRIJIN FINANCIAR pentru CrestinTotal.ro

$3.00

Articole recente: LibrariaCT.ro

Sustine. Ajuta-ne sa aducem acest proiect mai departe. Strângere de fonduri pentru un nou format. Multumim

$1.00

Despre ADMIN (28036 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: