EDITORIALE

Evenimentul Zilei.ro: De ce vrea Europa să-l ucidă pe Hristos chiar de ziua Lui

De ani buni, Europa se chinuie să-l ucidă pe Hristos. Chiar de ziua Lui. De Crăciun, eforturile birocraților bruxellezi se întețesc. Ei mai renunță benevol la câteva simboluri ale Crăciunului, în numele unui multiculturalism prost înțeles sau, și mai periculos, ticălos. Principalul motiv pentru care politicienii europeni se feresc să ureze ”Crăciun fericit!”, înlocuindu-l cu ternul ”Felicitări de sezon”, este acela de a nu leza sentimentele religioase ale ne-creștinilor. Un argument ipocrit și ilogic.

Religiile Lumii, inclusiv Islamul (varianta lui neideologizată, diferită de islamism) nu vorbesc despre suprimarea celorlalte religii. Nu se arată deranjate de simbolurile acestora. Fac acest lucru facțiunile religioase radicale. Să luăm un exemplu la modă: cei care proclamă nevoia distrugerii creștinismului sunt islamiștii. Sentimentele cui nu vrea Europa să le lezeze? Sentimentele musulmanilor radicali? Absurd. 
Poate toleranța de care dă dovadă Europa izvorăște din frică. Din teama de a nu provoca noi și noi atentate sângerose. Este o iluzie. Atentatele vor continua, pentru că scopul fundamentaliștilor este de a supune religios Europa. Nu se vor opri până ce Bătrânul Continent nu va fi islamizat 100%. Fiecare concesie pe care Europa o face islamiștilor este un pas înapoi, un semn de slăbiciune, care-i va încuraja pe extremiști să continue jihadul. De câte ori Europa se va feri să-și afirme identitate creștină, islamiștii vor avea dovada că se apropie de scopul islamizării continentului.   
Care este motivul pentru care unii politruci comunitari subminează creștinismul din interior? Cred că avem de-a face cu un amestec de interese economice și ideologice. Policienii știu că în deceniile următoare, Europa va trebui să absoarbă un număr mare de imigranți musulmani, pentru a compensa deficitul de forță de muncă și a permite UE să rămână o economie competitivă. În așteptarea acelui moment, unii își imaginează că dacă vor uniformiza sentimentele religioase, dacă vor minimaliza rolul creștinismului în societățile vestice, va fi eliminat un focar de tensiune inter-rasială, inter-etnică. Nimic mai greșit, pentru că asaltul la adresa creștinismului din zilele noastre antagonizează de pe acum taberele, iar tensiunile acumulate acum s-ar putea să fie imposibil de gestionat.   

Continuarea pe http://m.evz.ro/

  

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: