EDITORIALE

De sărbători, TOȚI se înghesuie să ofere cadouri. În timpul anului, mai puțini…

Poate tu ai simțit mereu dragostea unui părinte. Ai avut mereu cu cine să vorbești, cu cine să te rogi, pe cine să îmbrățișezi, pe cine să iubești, cu cine să te joci…

Parcă într-o altă lume, total diferită de a mea și de a ta, există copii ai căror părinți sunt buni cu ei doar când cineva e de față.

Există copii pe care NIMENI nu îi bagă în seamă.

Copii care adorm pe unde apucă. Copii pe care nimeni nu îi sărută de noapte bună și copii cărora nimeni nu le spune „bună dimineața”.

Copii care mănâncă ce mai găsesc prin vasele acelea murdare, în care au avut doar mămăligă de când se știu ei…

Copii care trăiesc aceeași viață zi de zi: lipsită de culoare, de bucurie, de îmbrățișări, de mâncare bună, de apă oricând, de o înghețată în zilele calde.

Copii ai căror părinți, când sunt beți, îi aruncă de pământ. Și nu, nu glumesc și nici nu exagerez, ci am cunoscut un caz real. Si sunt convinsă că nu e doar un caz, ci sunt sute de cazuri de genul.

Copii care sunt nevoiți să se ascundă atunci când aud vocea tatălui lor prin apropiere.

Da, există astfel de copii. Sute de copii chiar.

Adevărul dureros e că ei trăiesc în zilele noastre și puțini oameni sunt interesați de viața acestor copilași.

Ca părinte, înainte de începerea școlii, îi cumperi copilului tău cele mai bune rechizite, cele mai bune haine și îl pregătești cât mai bine pentru școală. Și nu e rău deloc. E nevoie.

Însă gândește-te că există sute de copii care nu pot merge la școală din cauza că nu au cu ce să se îmbrace, nu au cu ce să se încalțe, ce să mai vorbim de rechizite și de lucrurile necesare pentru viața de zi cu zi.

Ne-am învățat ca de sărbători să pregătim mii de cadouri și să le dăm acestor copii. Și e frumos. Merită și ei un cadou.

citeste mai mult: https://cugetaripentrusuflete.wordpress.com/2020/08/02/de-sarbatori-toti-se-inghesuie-sa-ofere-cadouri-in-timpul-anului-mai-putini/

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: