EDITORIALE

Valeriu Zgonea, atacă dur Norvegia în cazul românilor lăsați fără copii: ‘Asa ceva nu se face’

media-143696266614894900Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, se declară impresionat de cazul familiei Bodnariu, careia autoritatile norvegiene i-a luat copiii şi spune că ‘asa ceva nu se face’.

”De foarte multe ori, mai ales în preajma Sărbătorilor, umplem internetul cu urări pentru prieteni, amici sau cunoştinţe. Sunt frumoase şi generale, realitatea e însă de multe ori concretă şi doare. M-a impresionat cazul familiei Bodnariu din Norvegia, situaţia părinţilor şi mai ales a copiilor. Am văzut ce a comunicat MAE, faptul că monitorizează cazul, dar cred că rolul nostru, ca şi oameni politici, e sa dăm un semnal în plus, unul ferm, în favoarea semenilor noştri. (…) Voi folosi, în consecinţă, canalele diplomaţiei parlamentare pentru a pleda în favoarea returnării copiilor în sânul familiei. Nu poţi pur şi simplu confisca şi da spre adopţie copiii unei familii, aşa ceva nu se face. Poate fi într-adevăr utilă o anchetă socială: sigur că important este, în primul rând, ca aceşti copii să fie bine, dar România are autorităţi competente în acest sens, care pot fi de folos”, a scris duminică, pe pagina sa de Facebook, Zgonea.

El arată că situaţia familiei ar trebui clarificată în cooperare cu autorităţile române cu expertiză în domeniu, nu doar decisă de autorităţi străine, ”a căror singură soluţie e, se pare, darea copiilor spre adopţie internaţională’.

sursa: http://www.stiripesurse.ro/

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: