EDITORIALE

Pastor Ionel Tuțac – Oare, cine e stupid?

goodbyealbumZilele trecute am scris un articol intitulat: “Cum sa contracaram Halloween-ul?” Am afirmat in acel articol ca Halloween-ul este o sarbatoare demonica in care este celebrat raul si hidosenia si uneori astfel de sarbatori se termina in betii, in orgii si ii impinge pe oameni spre suicid.

Ca reactie la articolul meu, ziarul Lugojinfo.ro a catalogat afirmatia aceasta ca fiind STUPIDA. Mai mult decat atat, jurnalistul care a scris acel material m-a apostrofat si pentru faptul ca anul trecut, in fata a sute de elevi, am declarat ca Mos Craciun nu exista, ci este o creatie umana, promovata in ultimii ani mai ales in scopuri comerciale.

Cuvintele mele au fost considerate “declaratii incredibile”, iar ca articolul sa devina denigrator nu doar la adresa mea, ci si la adresa Bisericii pe care o pastoresc, ziaristul respectiv a inclus si o minciuna, spunand ca in anii anteriori Halloween-ul a fost celebrat la Scoala Crestina Harul.

Trebuie sa va marturisesc ca afirmatiile respectivului jurnalist nu m-au afectat, dar m-au determinat sa-mi pun intrebarea:”OARE, CINE E STUPID?” Un pastor care isi avertizeaza semenii despre posibilele pericole sau un ziarist care ii denigreaza pe cei care spun adevarul?

Incendiul de la “Club Colectiv”, in care si-au pierdut viata 27 de tineri, iar alti 184 au fost raniti, a confirmat faptul ca Halloween-ul este o sarbatoare periculoasa. Regret profund aceasta drama si ma rog ca Dumnezeu sa aduca mangaiere in viata familiilor indoliate. Ma rog in acelasi timp ca cei raniti sa inteleaga ca sangele care a curs din ranele lui Hristos poate aduce vindecare trupeasca si sufleteasca.

--

Nu pot insa sa trec peste faptul ca exista o stransa legatura intre Halloween si lumea demonilor. Cred ca tragedie de la Bucuresti nu este o coincidenta nefericita, ci o lectie pe care Dumnezeu ne-a dat-o noua romanilor si in special generatiei tinere.

Afisul publicitar care promova lansarea noului album al trupei “Goodbye to Gravity” era hidos si promova fortele demonice. Se pare ca si piesa pe care o canta grupul respectiv, in momentul incendiului, “The Day We Die”, era o anticipare a ceea ce urma sa se intample. Probabil ca daca nu se intampla tragedia, sarbatoarea se termina in betii si orgii.

Imaginile de cosmar transmise de posturile de televiziune, declaratiile supravietuitorilor, dar mai ales suferintele pe care le traiesc in urma acestei drame supravietuitorii si familiile decedatilor, ar trebui sa ne dea de gandit tuturor. O sarbatoare in care este proslavit Satana nu se poate incheia intr-un mod fericit.
Un tanar, de 22 de ani, care a fost prezent in club, dar a supravietuit, a scris pe retele de socializare urmatoarele cuvinte:” Azi noapte mi-am pierdut geaca! Unii si-au pierdut pielea de pe fata, dar altii si-au pierdut viata! Oare,de ce?…Probabil ca doar Dumnezeu stie!”

--

Da, Dumnezeu stie de ce a fost asa! Dar si noi ar trebui sa stim ca stupid nu este cel ce atrage atentia asupra primejdiilor, ci cel care ignora avertismentele si crede ca poate sa se distreze alaturi de Printul intunerecului.

Tragedia de la Bucuresti imi aduce aminte de un episod petrecut in vremea Domnului Isus. Turnul Siloamului a cazut peste un grup de oameni, iar Domnul Isus i-a invatat pe ucenici ca daca nu se pocaiesc vor pati la fel. La fel vom pati si noi, generatia acestui inceput de mileniu, daca nu intelegem valoarea pocaintei. Urmeaza 3 zile de doliu national! Oare, vor fi si 3 zile de pocainta?

Si prin aceasta tragedie Isus bate la usa inimii noastre. Il vom primi sau vom da dovada de prostie(stupiditate)?

Costache Ioanid, unul din celebri nostri poeti, spunea:

“Nu-l lasa sa plece trist!

Poate niciodata mana Lui la usa ta n-are sa mai bata,

Iata azi El si-a intins catre tine fata

Omule, fii INTELEPT! Azi primeste VIATA!”

Pastor Ionel Tutac

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

2 Comments

  1. Samhainul este o sărbătoare care predatează creștinismul, adică una păgână, dar nu una demonică. E o diferență. Nu e vina celților că nu se răspândiseră misionari creștini prin acele părți în timpuri medievale. Asta era metoda lor de a-și arăta respectul față de rudele decedate, adică oferindu-le fructe și așteptând să mișune printre vii pentru o noapte. Japonezii, mexicanii și multe alte culturi ale lumii au făcut și fac la fel și azi. Mai mult, creștinismul a acceptat și redenumit sărbătoarea All Saints’s Day și apoi Halloween. Exact ce e demonic în asta? Este o sărbătoare în cinstea celor iubiți și decedați, nu în cinstea Satanei, decât dacă asta vreți dumneavoastră să credeți. Poate asta înțelegeți dumneavoastră prin ‘iubit’, cine știe? Pe ce vă bazați exact atunci când pomeniți de demoni și de strămoși celți în aceeași propoziție? Ați fost acolo? Și da, puteți să mă citați.

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button
%d blogeri au apreciat: