StiriSTIRI MISIONARESTIRI VIDEO

Halloween – granita dintre divertisment si ocult – reportaj Alfa Omega TV

646x404Halloween-ul este o sarbatoare de origine celtica, preluata astazi de multe popoare din lumea occidentala. Aceasta sarbatoare s-a raspandit in secolul al XIX-lea prin intermediul imigrantilor irlandezi din SUA. Halloween-ul se sarbatoreste in noaptea de 31 octombrie, dar in unele tari data sarbatorii variaza.

Numele provine din limba engleza, de la expresia All Hallows Even, numele sarbatorii crestine Ziua Tuturor Sfintilor, cunoscuta la noi ca Ziua Mortilor. Halloween-ul a fost confundat cu acesta sarbatoare in tarile unde predomina crestinismul occidental (catolic si protestant) pentru ca in aceste culte crestine Ziua Mortilor este sarbatorita pe 1 noiembrie.

Halloween-ul are ca si culori traditionale negrul si portocaliul iar ca imagini reprezentative predomina moartea, raul si ocultul. Printre costumele de Halloween se regasesc in special figurile supranaturale precum: monstri, schelete, fantome, vrajitoare si demoni. De-a lungul timpului, printre costumele folosite de Halloween au fost introduse si cele ale unor personaje din filme si animatii sau deghizarea in anumite celebritati.

In prezent Halloween-ul este o sarbatoare foarte populara in tari ca: Irlanda, Marea Britanie, Canada, SUA, Australia, Puerto Rico sau Noua Zeelanda. De cativa ani, sarbatoarea a patruns si in Romania datorita influentelor occidentale, aceste petreceri tematice luand nastere si aici.

Unele persoane sarbatoresc Halloween-ul organizand cate un maraton de filme horror. Simpatizantii acestora considera ca vizionarea unor astfel de filme este o activitate distractiva, un cadru in care se prezinta anumite situatii exagerate care nu prezinta o lume reala. Adevarul despre filmele horror este ca regizorii acestora invita diversi satanisti sau vrajitori pentru a le da sfaturi in procesul de productie, ducand aceste materiale video intr-un domeniu spiritual intunecat.

In anii 90 in SUA unii dintre pedagogii din sistemul de invatmant public au recunoscut ca depun mai mult efort pentru a organiza petrecerile de Halloween decat pentru Craciun sau sarbatoarea Pastelui.

Desi multi oameni considera ca Halloween-ul este doar un prilej pentru distractie, satanistii si vrajitoarele marturisesc ca acesta sarbatoare reprezinta un punct de activitate demonica foarte intensa in cercurile lor.

Multe dintre bisericile protestante contemporane vad Halloween-ul ca un moment bun pentru a da petreceri pentru copii, ba chiar organizeaza serbari in bisericile lor, iar copiii si parintii se costumeaza si primesc bomboane.

In noiembrie 2009, Vaticanul a catalogat ziua de Halloween ca fiind necrestina, declarand ca este bazata pe un sinistru si periculos curent ocultist.

Mai trebuie mentionat si faptul ca Halloween-ul este o sarbatoare pagana care promoveaza interactiunea cu diverse obiecte care au o incarcatura demonica serioasa, iar de cele mai multe ori aceste obiecte raman in casele oamenilor dupa terminarea festivitatilor continaund sa aduca acolo o atmosfera negativa pentru o perioada mai indelungata.

Cu alte cuvinte, crestinismul nu are nimic in comun cu sarbatoarea de Halloween si prin urmare atat credinciosii cat si biserica ar trebui sa stea departe de petrecerile de acest gen, oricat de inofensive ar parea la prima vedere.

reportaj difuzat in emisiunea Mapamond crestin 588 – 25 octombrie 2015. Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: