EDITORIALE

Vrei să te faci sănătos? – Alexandru Fintoiu

Atâta rău în lumeSpunea odată cineva că noi nu credem în minuni ci ne bazăm pe ele. Iar dacă ne gândim serios, viața noastră însăși, cu bune, cu mai puțin bune e ea o minune. Trăim, respirăm, ne mișcăm și avem șansa unică să facem ceva frumos pe pământul acesta.

Minune înseamnă ceva ce nu depinde de tine. E o intervenție la nivel supranatural. Ceea ce e de remarcat stă în faptul că nu doar Dumnezeu face minuni. De aceea noi nu ne-am format crezul bazându-ne pe minuni. Dacă ar fi fost așa atunci oriunde s-ar întâmpla vreun “boom” supranatural, oamenii ar fi în genunchi lăudând ce nu trebuie.

Totuși, există situații când Dumnezeu este cel care intervine miraculos, iar când Dumnezeu lucrează în felul acesta înseamnă că se întâmplă un lucru special. Ca oameni credincioși lui Hristos știm că El poate face cele mai deosebite minuni în viața noastră însă se pune întrebarea când vrea Dumnezeu să intervină.

Iar ca să intervină Dumnezeu, depinde de fiecare din noi și de credința noastră. În Ioan 5, Hristos pune o întrebare tulburătoare unui om care nu și-a dorit altceva toată viața lui decât să fie sănătos. L-a întrebat, „Vrei să te faci sănătos?”

Ar părea nejustificată această întrebare, fără sens, fără esență. Omul acela, de 38 de ani aștepta să vadă un înger în viața lui. Însă după 38 de ani de așteptare, credința putea slăbi. Totuși,  n-au mai venit îngeri să tulbure apa, a venit Însuși Dumnezeu la el.

Hristos vrea să se prezinte în locuri în care Duhul Sfânt mai tulbură apele sufletului omenesc, în care oamenii îl doresc cu adevărat. El știe așteptarea fiecărui om dar își dorește să trezească în străfundul inimii omului toată credința necesară minunii.

Când Dumnezeu îți pune o astfel de întrebare, nădejdea se reîmprospătează. Îngerii tulburau apa la Betesda din când în când ca oamenii să nu-și piardă credința în Dumnezeu și să fie pregătiți pentru momentul cel mare. Acela era venirea lui Hristos.

Singurul vindecat din Betesda în momentul acela a fost doar slăbănogul cu toate că erau o mulțime de oameni disperați acolo.

Dumnezeu și astăzi pune celor bolnavi această întrebare. Vrei să te faci cu adevărat sănătos?

Dacă crezi din toată inima și din tot sufletul tău, se poate…

                                                                                                                      Alexandru Fintoiu – www.ciresarii.ro

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: