ANUNTURI

Bisericile devin tot mai mult o tinta pentru atacurile violente

BISERICACea mai mare biserică din Memphis, Tennessee este Biserica Baptistă „Bellevue”. Fondată în 1903, biserica a ajuns la 30 000 de membrii. Andy Willis a primit slujba de a se îngriji de siguranța acestora.
”Astăzi, bisericile care spun adevărul, care învață și predică adevărurile biblice, atrag atenția pentru că sunt mulți cei care nu vor să audă astfel de lucruri, care sunt împotriva lor. Ca echipă ce se ocupă de securitatea bisericii, trebuie să fim pregătiți pentru astfel de situații ca să intervenim și să protejăm turma”, a afirmat Andy Willis, lider departament de siguranță a bisericii.
Peste o sută de persoane, plătite sau voluntare, se ocupă de siguranță în fiecare săptămână.
”Astăzi avem doi agenți sub acoperire. Unul dintre ei se află acolo…”, a afirmat Andy Willis.
… aceștia lucrează în liniște pentru a oferi siguranță.
”Toată lumea are probleme. Biserica este locul unde poți să vii cu problemele tale. Ca departament ce se ocupă de siguranță, este slujba noastră să avem discernământ ca să hotărâm care dintre aceste probleme sunt periculoase pentru ceilalți. Dacă stabilim lucrul acesta, încercăm să intervenim într-un mod semnificativ și să-i direcționăm înspre resursele potrivite”, a afirmat Andy Willis.
Printre cei care ajută biserica „Bellevue” este și Tim Miller, consultant în ce privește siguranța Bisericii.
Un fost agent al serviciilor secrete, Miller spune că amenințarea crește la nivel internațional.
”Violența împotriva creștinilor crește în lumea întreagă. Pe noi nu ne-a atins la nivelul la care o face în alte locuri, dar dacă credem că nu are cum să ne atingă, ne înșelăm amarnic. Ca națiune, vom începe să experimentăm același nivel de violență. Aceeași metodologie a ajuns în Statele Unite ale Americii. Întrebarea adresată nouă este: vom fi pregătiți să o confruntăm? Ne îndreptăm înspre un loc unde vom întâlni în fiecare săptămână oameni distruși, oameni distruși asemeni mie. Trebui să nu uităm că siguranța pe care o oferim trebuie să aibă la bază slujirea și în același timp trebuie să fie foarte bună”, spunea Tim Miller.
”Biserica la care am mers ca și copil avea în jur de 200 de membrii. Îi cunoșteam pe toți cei care intrau pe ușă. Dar când ai o biserică de dimensiunea acesteia, este greu să-ți imaginezi provocările care apar în încercarea de a le oferi siguranță oamenilor și a fi cu ochii pe toată lumea în același timp”, a afirmat Chuck Holton.
”Este foarte important să existe un sistem cu camere de supraveghere care monitorizează și înregistrează în mod constant. Nu sunt foarte scumpe și ajută la protecția pe care nu o poți avea fără acestea”, spunea Andy Willis.
”Siguranța ține în mare parte de ceea ce nu vedem. De aceea este foarte important ca în locurile unde se adună mulți oameni să existe o echipă care se ocupă de siguranță și care să ajute la planificare și organizare, deoarece nicio organizare nu are resurse nelimitate”, a afirmat Tim Miller.
Programele pentru copii trebuie să fie foarte vigilente. La „Bellevue”, un sistem computerizat oferă o etichetă pentru fiecare copil și poate să-ți spună de ce alergii suferă și ce medicamente sunt necesare. Mare parte din siguranța bisericii se ocupă de urgențele medicale de rutină. În echipa de siguranță a bisericii „Bellevue” se află și Shelley Trigg, asistentă și paramedic:
”Lucrăm îndeaproape cu departamentul pentru siguranță. Suntem pregătiți tot timpul să acționăm, avem trusa de prim ajutor cu noi. Avem tot ce e necesar, de la aspirină la kitul folosit în cazul împușcăturilor.”
Doamne ferește să apară vreo tragedie în biserică! Dar dacă se întâmplă să apară, un lucru e sigur: curând vor apărea și reporterii în fața bisericii. Sfatul meu este acesta: Nu-i lăsați în ceață. Trebuie să-și facă meseria. Numiți pe cineva care să vină afară și să le ofere informații. Nu trebuie să dați nume sau altceva dacă nu vreți să o faceți, dar e important să aveți un plan în ce privește modul în care vă ocupați de știri.
Stire difuzata in Mapamond crestin 547 – ianuarie 2015 – ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri/

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: