ANUNTURICAZURI UMANITARE

VEZI VIDEO – Cele 4 fetite orfane de ambii parinti au o noua locuinta

Valentin-HorgaIn anul 2012 o mama vaduva cu 4 fetite s-a mutat din jud. Bacau in jud. Arad, com. Sepreus in cautarea unui loc de munca. Din pacate insa, mama celor 4 fetite suferea de o boala crunta care avea sa ii fie fatala in scurt timp. In luna august 2013 s-a intors in jud. Bacau sa isi vada fratele, boala s-a agravat in aceasta perioada, in final decedand la inceputul lunii august in spitalul din Iasi. In acel moment, Alina (8 ani), Giorgiana (10 ani), Andreea (13 ani) si Elena (14 ani), au ramas orfane de ambii parinti. Cele 4 surori urmau sa fie despartite pentru totdeauna pe la diferite orfelinate. Lucrul acesta nu s-a intamplat pentru ca un tanar crestin din localitate, ramas si el orfan de tata de la doi ani, s-a hotarat sa se ingrijeasca de ele impreuna cu mama lui. Valentin Horga are 27 de ani si a crescut fara tata de la doi ani si jumatate. Valentin Horga a fost cel care a dat memei celor 4 fetite casa bunicilor in chirie in com. Sepreus. In tot acest timp Valentin a avut ocazia sa cunoasca aceasta familie. Cand mama fetitelor a decedat, el a fost cel care s-a deplasat cu fetitele de la Arad la Bacau la inmormantarea mamei mamei lor. Intors in Sepreus cu fetitele de la inmormantare s-a hotarat sa nu le lase pe cele 4 surori sa fie despartite pe la diferite orfelinate ci sa aiba el grija de ele impreuna cu mama lui.

Valentin le-a oferit celor 4 fetite locuinta bunicilor lui, in care ele sa creasca impreuna, urmand ca el si mama lui sa se ingrijeasca de nevoile lor. Insa locuinta a bunicilor nu a mai fost locuita de peste 25 de ani, camerele nu erau betonate pe jos, nu exista sursa de caldura, camerele nu erau zugravite, nu exista baie, etc.

Cu toata bunavointa lui Valentin, singur nu avea posibilitati sa amenajeze locuinta pentru fete din surse financiare proprii, el neavand un loc de munca.
In acest context, asociatia umanitara Misiunea Speranta pentru Romania a preluat acest caz umanitar.

Asociatia noastra a mediatizat acest caz umanitar si romani din tara si din strainatate au sarit in ajutorul acestor fetite orfane.

Initial, era planul sa amenajam doua camere, o baie si sa cumparam lemnele de foc.

Insa, oamenii au fost mult mai darnici incat am realizat mult mai mult decat ne-am planuit:

– au fost amenajate 3 camere;
– a fost amenajata bucataria;
– a fost amenajata o baie;
– au fost ridicate 2 teracote;
– au fost facute doua hornuri;
– a fost reparat acoperisul casei;
– a fost forata o fantana si introdusa apa curenta in baie si bucatarie;
– au fost cumparate doua remorci de lemne si inca doua au fost primite donatie;
– a fost construita o colna pentru depozitarea lemnelor;
– au fost montate doua geamuri termopan;
– a fost primit un frigider si o masina de spalat.

Exact inainte de Sarbatori toate amenajarile la noua locuinta a celor 4 fetite orfane au fost finalizate. Sarbatorilor de Iarna le-au gasit pe cele 4 surori avand o locuinta frumos amenajata, caldura si multe cadouri primite de la diferite persoane care au dorit sa le ajute.

Tuturor sponsorilor si donatorilor nostri le multumim pentru ajutor. Printre cei care ne-au sustinut amintim:

Unicarm Romania, Alpin Lux 95 si Communique.

Acest caz umanitar a fost mediatizat si de TVR 1, TVR Timisoara si TVR 3, fiind prezentat si la emisiunea ,,Odata in viata” de la TVR 1.

In mod special ii multumim lui Valentin Horga si mamei lui pentru acest gest pe care putini dintre noi probabil l-am fi facut, de a lua in grija cele 4 fetite, oferindu-le educatie si ingrijindu-se sa creasca in cadrul unei familii care sa le indeplineasca nevoile fizice si emotionale. Gestul lui si el ca persoana merita apreciat de noi toti.

Asociatia umanitara Misiunea Speranta pentru Romania va ramane alaturi de cele 4 surori, indeplinindu-le nevoile mari si urgente, in mod special cu alimente, rechizite scolare, etc. Cele 4 fetite, vor fi incluse permanent in proiectele noastre curente de ajutor umanitar.

Pentru cei care doriti sa le sustineti in continuare pe aceste fetite orfane pentru nevoile lor curente, o puteti face contactandu-ne la adresa de email: infosperanta@gmail.com sau telefon: 0749 402 098 sau 0766 365 833 Va rugam sa ne specificati destinatia donatiei dvs, pentru a o putea directiona in functie de dorinta dvs. Specificati prin email, telefon sau la banca: PENTRU FETITELE ORFANE

Pentru donatii va rugam sa folositi modalitatile prezentate mai jos:

1. Online cu cardul, aici: http://www.slujirecrestina.ro/doneaza/

2. Prin PayPal, aici: http://www.slujirecrestina.ro/doneaza/

3. In conturile bancare de mai jos, deschise pe numele asociatiei crestine umanitare Misiunea Speranta pentru Romania, la BCR:

IN LEI: RO 74 RNCB 001813 82799 00003

IN EURO: RO 04 RNCB 0018138279900002

COD SWIFT: RNCBROBU

Cu respect

Echipa Slujire Crestina

www.slujirecrestina.ro

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: