EDITORIALE

Cei ce sunt cu noi sunt mai mulți…

10348519_469781729824206_1903439501317697724_nTe-ai trezit vreodată cu sentimentul că problemele de care ai vrut să scapi când te-ai culcat, te așteaptă dimineața? Nici nu deschizi bine ochii și realizezi că ele sunt acolo, în loc de „bună dimineața”… Ai crezut că somnul va face minuni, le va face să dispară, ca de visele de care nu vrei să-ți amintești… Există o promisiune în Biblie, că Domnul le va da pâinea „ca prin somn” celor ce se încred în El, probabil crezi că poți să aplici asta și în cazul problemelor, ne culcăm „pe-o ureche”și credem că ele vor dispărea ca prin somn. Uneori, chiar fiind treji de-a binelea, ne închidem ochii și sperăm că atunci când îi redeschidem, presiunea să fi dispărut… No problem at all! Fără probleme! Dar viața nu este magie! Nu bați din palme și obții ce dorești, nu există nici peștișorul auriu, nici duhul din lampa lui Aladin, problemele sunt reale și fac parte din viață! Și uneori viața ne provoacă mai mult decât ne așteptăm.

Te trezești dimineața și te confrunți cu o realitate provocatoare. Apropiații îți spun că va fi bine, dar tu știi că nu e…

Tot așa și slujitorul lui Elisei, iese din așternutul lui crezând că dimineața este bună pe bune și vede o oaste mare înconjurând cetatea… Îngrozit, spune: „Ah, domnul meu, ce vom face?”

Nu vezi nici o ieșire, nici o scăpare. Totul îți arată imposibilitatea situației în care te afli; și te apucă groaza. Te apuci să înșirui toate versetele pe care le știi, îți faci cruce cu limba în gură, faci mătănii, îți smulgi părul, spui toate rugăciunile pe care le-ai învățat ca pe formule, dar adevărul este că îți tremură pantalonii în fața pericolului dinaintea ta. Ai puterea să vezi soluția de dincolo de problema ta, ținând cont de situația de conflict în care te găsești?

„Elisei i-a răspuns: Nu te teme, căci mai mulți sunt cei cu noi decât cei cu ei!”- „Mai mulți sunt cu noi? Probabil pe Elisei l-a lăsat vederea; trezește-te Elisei, suntem doar noi aici și oastea asta mare ne-a înconjurat să ne piardă…” –  Dar Elisei se roagă ca Dumnezeu să deschidă ochii slujitorului, să vadă… să vadă ce este deja acolo- soluția Lui!

--

Tu te uiți la tine și vezi puținul tău – Dumnezeu vede începutul la „ mult mai mult”, dacă îndrăznești să privești dincolo de ceea ce poți tu, să vezi prin perspectiva Lui. Uneori darurile pe care Dumnezeu le-a pus în tine sunt motivele pentru care ești un pericol pentru împărăția celui rău și devii ținta atacurilor lui. John Bevere spunea: „ Încurajează-te, inamicul atacă doar pe cei de care se simte amenințat.”

„Cei ce sunt cu noi sunt mai mulți…”- Slujitorul se uită la problemă, Elisei privește la soluție. Felul în care privești lucrurile, perspectiva din care privești, face diferența. „ Doamne, arată-i ceea ce vezi Tu!” Avem nevoie să ne trezim nu doar o dată dimineața, ci de două ori, să spunem sufletului nostru: „ Binecuvântează suflete pe Domnul, încrede-te în binefacerile Lui…” Dumnezeu nu „coace” o soluție atunci când tu o ceri și se lasă înduplecat de lacrimile și strigătele tale după ajutor, soluția Lui este deja acolo– trebuie doar să deschizi ochii s-o vezi!

Ajutorul de care ai nevoie, suportul de care ai nevoie – este deja acolo! Chiar dacă inamicul te-a înconjurat din toate părțile făcându-te să crezi că nu mai ai nici o scăpare, Dumnezeu a făcut un plan de ieșire din situația ta disperată, înainte. Nu este vorba dacă Dumnezeu îți trimite o soluție, ci dacă o vezi!

--

Împresurat de nevoi, de incertitudine, de îndoieli, de regrete, de durere, de neputință, de lista lucrurilor pe care trebuie să le faci, vezi soluția de dincolo de probleme? „Îți ridici ochii spre munți?”- Ps.121:1

„Ajutorul vine de la Domnul”, ajutorul Domnului este AICI!- „ Doamne, deschide-i ochii să vadă.” Și Domnul a deschis ochii slujitorului, care a văzut muntele plin de cai și de care de foc împrejurul lui Elisei.”- 2 Regi 6:17

Ajutorul Lui este aici, cei ce sunt cu noi sunt mai mulți… El împresoară orice te împresoară!

Noi dorim să fim scutiți de încercări, să fim feriți să trecem prin situațiile dificile- dar asta ar fi soluția care ne-ar determina să ne încredem în puterile noastre, să credem că prin noi înșine găsim soluțiile. Suntem chemați să vedem soluțiile prin prisma încercărilor și a provocărilor prin care trecem, să vedem ajutorul Lui care este cu noi în nevoi, să vedem că El împresoară tot ce ne împresoară, că dincolo de ceea ce vedem chiar în fața noastră, „ pe munți”,  sunt mai mulți cu noi… Avem impresia că credința are rolul de a ne feri de încercări, că ne pune într-un loc protejat, de fapt credința este cea care trebuie să ne facă să vedem soluția trecând prin încercări. Uneori nu putem să vedem… fiindcă este greu sa vezi măreție în slăbiciune, dar Dumnezeu vrea să vezi măreția Lui prin neputințele tale. Greutățile prin care treci nu vor micșora niciodată soluțiile Lui mărețe. Depinde de tine cum le vezi. Recunosc, nu este ușor să fii rănit, să treci prin dureri, încercări. Rămân cicatrici care îți amintesc de durerea prin care ai trecut sau de greșelile pe care le-ai făcut. Dar totul pentru un scop: El îngăduie ca tu să fii afectat în scopul vindecării altora. E greu ce spun, mai ales când te afli în focul încercărilor. Dar este alegerea ta de a vedea dintr-o altă perspectivă. Poți deveni prizonierul durerilor tale, plângând după imaginea efemeră a fericirii pierdute, sau poți folosi durerea ta ajutându-i pe alții să fie vindecați. Să vezi soluția lui Dumnezeu trecând prin probleme, este o alegere. Nevoia este modul lui Dumnezeu de a te face să privești prin perspectiva Lui, la soluțiile de care El deja s-a îngrijit. Dacă nu treci prin încercări, nu devolți capacitatea să ajuti pe alții.

Așa că… Ajutorul vine de la Dumnezeu! Cei ce sunt cu noi, sunt mai mulți! Fiindcă Domnul împresoară orice ne împresoară! Deschide ochii și vezi: Soluția este o alegere: să privești printr-o altă perspectivă – ceea ce vede EL!

Scris de Luminita Ciuciumis – jurnalulinimii.blogspot.ro

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: