EDITORIALE

Pentru lucrurile bune, sapă puțin mai adânc față de restul lumii!

e6a9a13b54ef7038674fec13ae8254ffAm ajuns la concluzia că lucrurile bune în viață nu se obțin ușor și trebuie să muncești, să lupți pentru ele. Pentru lucrurile pe care le poți obține cu ușurință nu e nevoie de prea multă sudoare pe frunte, însă unde va fi satisfacția din inimă de la sfârșitul zilei când ai obținut în sfârșit lucrul acela pentru care ai luptat?

Lucrurile frumoase se obțin prin lupte. Lupte cu tine. Lupte cu alții. Atunci când dorești cu ardoare ceva mai mult de la tine sau din partea lui Dumnezeu, ești dintr-o dată conștient că nu va fi ușor și că va trebui să te gândești serios la lucrul acela. E mai ușor, într-adevăr, să te mulțumești cu puțin, să te lași păgubaș și să stai picior peste picior, comentând despre cei care își doresc și luptă pentru lucruri mai. Majoritatea oamenilor se complac în situația în care se află și strâmbă din nas atunci când vine cineva și le spune că pot face mai mult decât cred ei. Doar că… trebuie să pună osul la muncă. Sau mai bine zis, creierul. Aici e partea mai grea, fiindcă acele persoane nu sunt dispuse să muncească pentru ceva măreț. Fiindcă lucrurile bune nu le primești de-a gata, frumos împachetate în fața ușii de la intrare. Ele sunt de obicei ascunse printre mărăcini, pe drumuri înguste și ca să ajungi până la ele, trebuie să îți asumi niște riscuri. Vei suferi înfrângeri. Vei avea poate chiar inima zdrobită (în cazul acesta nu uita să-ți iei cu tine la drum și niște unguent pentru rănile inimii).

Însă în lupta aceasta pentru lucrurile bune ale vieții există mici comori pe care le vei descoperi în fiecare rană, în fiecare cădere și în fiecare dezamăgire. Când obții ceva bun în viață, obții totodată și ceva bun în suflet. Este frumos să lupți pentru ceva frumos. Să nu renunți chiar dacă îți vine să o faci și să speri mereu că într-un final vei primi acel ceva mai bun. Cu lacrimi în ochi, cu răni în inimă, cu spatele încovoiat de durere. Știi, chiar se merită toate astea pentru ce este mai bun pentru tine!
De ce să dai înapoi numai fiindcă este prea greu, când știi că lucrul acela bun este pentru tine? De ce să fii ca ceilalți care au renunțat să mai lupte, numai fiindcă drumul lor a fost pietros? Ne poate opri o piatră sau o înfrângere, răsplata? Numai dacă le lăsăm să o facă!

Dacă acum îți este greu și te-ai împiedicat, ridică-te așa cum vei putea și continuă-ți drumul spre excelență. Nu te întoarce de unde ai venit. Mergi tot înainte. La finalul drumului, undeva ascuns între spini se află lucrul acela frumos pentru care tu ai luptat. Și abia atunci îți vei da seama că s-a meritat.

Imagine: Pinterest

Scris de Milena Cismașiu – sursa:  intrebarileinimii.blogspot.ro

libraria biblii-pentru-toti

Banner sbro.ro /

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: