StiriSTIRI MISIONARE

Stiri crestine – Mapamond crestin: 29 iunie 2014

ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

mapamond-crestin patratReportaj din Romania – Fundația Emaus din Suceava – speranța oamenilor fară oameni!
O lume a săraciei, a singurătății și a depresiei! O lume a eșecurilor, a viciilor și a rănilor! Acesta este o lume în care există o nevoie disperată de dragostea lui Dumnezeu!

„Lucrând cu tinerii, fiind responsabil de lucrarea de tineret din biserică, un tânăr, în urmă cu doi ani, m-a contactat și m-a rugat dacă pot să îmi fac timp să citesc o carte. Am fost interesat să văd ce îl frământă pe acest tânăr iar după lecturare mi-am dat seama că este vorba de oamenii fără adăpost, oamenii care odată au fost ca și noi din punct de vedere social, dar care au rămas pe drumuri. L-am încurajat pe acest tânăr că dacă are pe inimă acestă lucrare să demareze, să facă ceva.” a mărturisit Liviu Sofronie, președintele Fundației Emaus.

Astfel, a apărut Fundația Emaus din Suceava, o mână întinsă spre cei aflați în nevoie și o manifestare palpabilă a compasiunii lui Dumnezeu.

„Spre surprinderea noastră, el a mai identificat o fată și un băiat care au simțit lucrul acesta și împreună au început să meargă cu lucruri simple, cu niște sandvisuri și cu mesajul Evangheliei la oamenii de pe străzi. După mai multe ieșiri de genul acesta am aflat despre un centru de noapte al bisericii ortodoxe, Sfânta Vieri, de aici din Suceava și am avut acces acolo pentru o vreme.
Astfel s-a iscat în noi dorința mai mult, și mai mult, să putem aduna oamenii împreună să le oferim o masă. Am făcut experimental o masă mai întâi în vara lui 2012, acum doi ani, o masă pentru oamenii străzii și mi-am dat seama că a avut un impact deosebit. De la sfârșitul lunii ianuarie 2013 am început să dăm în fiecare miercuri seara, săptămânal, o masă caldă, dar nu doar acestă masă ci și posibilitatea ca acești oameni să aibă contact cu Evanghelia. Bineînțeles, Îl laudăm pe Dumnezeu, răspundem la întrebările lor, este și un mesaj evanghelistic, ne rugăm împreună, ne rugăm pentru ei.” a spus Liviu Sofronie.

--

„În acestă lucrare cu oamenii străzii, pe care o facem noi în fiecare miercuri seara, cu oamenii fără adăpost, noi am lăsat ușile deschise pentru oricine simte că vrea să facă ceva pentru lărgirea Împărăției lui Dumnezeu.” a afirmat Liviu Sofronie.

„Anul trecut în vară am auzit de un grup de tineri care se ocupau cu oamenii străzii. Spre toamnă târziu am reușit să iau contact cu ei și m-am oferit să fiu cel mai mic consilier pentru problemele, nevoile oamenilor de acolo. Am stabilit câteva contacte cu oamenii care erau acolo și ne-am întâlnit peste săptămână de mai multe ori pentru a povesti, pentru a încuraja, pentru a-i ajuta să înțeleagă ceea ce se întâmplă cu ei. E importantă o felie de pâine însă este importantă și o iubire de Dumnezeu!” a precizat voluntarul Samuel Piscuc.

„Sunt marcați de suferințele lor, au povești extraordinar de grele… greu de auzit, dar apoi, greu de trăit!” a mărturisit Samuel Piscuc.

--

„Eu personal am fost puțin reticent la șansa lor de reabilitare dar mi-am dat seama că Dumnezeu îi iubește pe fiecare dintre ei și Dumnezeu poate să schimbe vieți.” a spus Liviu Sofronie.

„Deși nu le puteam face absolut nimic, nu mai puteam da timpul înapoi, nu le mai puteam oferi ceea ce au pierdut, însă vorbind, povestind durerea lor, oamenii erau mai liberi și spuneau că s-au simțit mai bine. Ei nu înțeleg problema suferinței. Mulți dintre ei au repulsie când aud cuvânttl de Dumnezeu, mulți nu vor să audă de ideea de creștinism – nu se poate un Dumnezeu mare și ei atât de mici, niște oameni ai nimănui, pe străzi. Eu nu i-am mai numit oamenii străzii ci i-am numit oamenii fără oameni!” a mărturisit Samuel Piscuc.

Voluntarii Fundației Emaus au sprijinit în cei doi ani de activitate ai organizației peste 180 de persoane.

„Cu acești tineri cu care ne implicăm sperăm să le fim oamenii potriviți pentru a schimba cât de puțin viața lor, pentru a se regăsi, pentru a avea o altă perspectivă asupra vieții.” a precizat Samuel Piscuc.

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: