EDITORIALE

Miracolul Rusaliilor

porumbel1Era al treilea ceas din zi, fixat din veșnicie, pentru realizarea unui decret divin. Dintr-o dată se auzise, venind din cer, un sunet ca vâjiitul unui vânt puternic: surprizând oamenii din oraș, umplând odaia de sus cu respirația ei puternică. O mulțime s-a adunat în jurul casei, așezată pe Muntele Sionului. Cei o sută douăzeci de ucenici care erau în interiorul clădirii, simțeau o emoție misterioasă cu ei, despre care Învățătorul lor spuse odată: ,,vântul suflă încotro vrea, și-I auzi vuietul”. Era împlinirea promisiunei făgăduită.
În ansamblul sfânt au fost zile în așteptare, fierbinți. Spiritul Divin le-a dat această avertizare de venirea Sa, iar ei, în pasivitatea de dor exactică, asteptau voința Sa. Un duș de foc cădea în casă. Un duș care nu ardea, nu consuma, dar strălucea. Fulgi de foc, în forme de limbi, au fost împărțite peste cei o sută douăzeci de ucenici: era Duhul Sfânt luând posesia tuturor.
Era un simbol diferit ales pentru a desemna această schimbare divină. Duhul Sfânt care s-a arătat altă dată sub forma unui porumbel alb, strălucitor și frumos deaspura Mântuitorului cu ocazia botezului Lui în Iordan, apare de data aceasta ca un foc. Pentru că deși dragostea e blândă, ea trebuie să și ardă. Iar forma de limbi arată că focul Ceresc este de a fi răspândit prin cuvânt, prin vorbire. Duhul Sfânt aducând din cer atât limba, care este pentru a învăța, cât și focul, iubirea lui Dumnezeu și a omenirii, care este de a oferi căldură și eficacitate la învățătură. Aceste limbi de foc au fost date celor dintâi ucenici, care, prin asistența Duhul Sfânt au transmis-o altora: și așa va fi până la sfârșitul veacului.
Deși de la confuzia de la Turnul Babel, comunicarea a fost întreruptă, Duhul Sfânt a văzut această dificultate. Cu celelalte daruri cu care El a îmbogățit o sută douăzeci de ucenici, El le-a dat a înțelege toate limbile, și de a se face înțeleși în toate limbile. Într-un transport de entuziasm sfânt, ei încearcau să vorbească în limbile tuturor națiunilor, nu numai fără efort, dar chiar și cu farmec și bucurie, aceasta plenitudine de cuvânt și de vorbire, care este de a reuni omenirea împreună. Spiritul Iubirii a anulat separarea de la Babel; oamenii sunt încă o dată făcuți frați în unitatea limbilor.
Cât de frumoasă ești Biserică plină de Duh Sfânt a lui Dumnezeu! Până în aceea zi, lucrările Duhul Sfânt erau limitate, dar acum, El suflă în mod liber unde vrea. El te aduce în ochii oamenilor prin această minune uimitoare. Tu ești imaginea a ceea ce a fost pe acest pământ când toți locuitorii lumii vorbeau în aceeași limbă. Această minune nu a fost de a înceta cu a doua zi de Rusalii, nici cu ucenicii care au fost primii receptori. Când apostolii și-au terminat viața și propovăduirea, darul vorbirii în limbi, cel puțin în forma sa miraculoasă, a încetat, deoarece nu mai era necesar. Dar tu, Biserică a lui Hristos! – vei continua să vorbești în toate limbile, chiar și până la sfârșitul timpului.
Una și aceeași credință trebuie să fie exprimată în limba fiecărei țări, și astfel va transforma lumea întreagă. Miracolul Rusaliilor este de a fi păstrat pentru totdeauna în tine, ca una dintre mărcile tale caracteristice!
Fă-ne Doamne temple ale Duhului Sfânt, temple unite în Biserica Ta. Plini de foc, plini de-al iubirii jar. Nu doar de Rusalii. Nu doar după Rusalii. Ci toată viața! Nu doar plini, ci plini să dea peste noi. Plini și în exterior…

Paul Burdeț

www.facebook.com/fundatiaciresarii

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: