EDITORIALE

Trebuie să sfârșim bine – Alexandru Fintoiu

Noe a fost un om deosebit. Datorită faptului că trăia în neprihănire, Dumnezeu a hotărât să-l salveze și pe el și familia lui. A trăit momente și experiențe unice cu Dumnezeu. Cu toate acestea, a ajuns să se îmbete și să se dezbrace în fața familiei. Degeaba începi bine dacă închei prost.

Lui Samson, Dumnezeu i-a dat o putere fantastică. Făcea cu Filistenii ce dorea. Dar omul acesta dintr-o bucată, a renunțat la darul lui Dumnezeu datorită superficialității. Avea un viitor strălucit, dar a ales greșit fără să se consulte cu nimeni. Sfârșitul lui a fost dramatic.

Lui Solomon, fiul lui David, Dumnezeu i-a dăruit o înțelepciune deosebită, era cunoscut în întreaga lume. Veneau oamenii la el cu duiumul ca să vadă ceea ce doar li se spunea. Cei mai înțelepți oameni de pe pământ se simțeau mici în comparație cu el. Totuși cu toată experiența și înțelepciunea lui, i-au fugit ochii către femeile străine care l-au făcut să se închine la idoli. Și el a sfârșit lamentabil.

Saul a luat toată împuternicirea necesară ca să poată să îi prindă pe creștini și să-i omoare. Dar planurile i-au fost spulberate de Hristos. Tot Dumnezeu l-a transformat dintr-un om împotrivitor într-un om în voia lui Dumnezeu. I-a schimbat și numele în Pavel. A început prost dar ce a urmat a fost bine deși nimeni nu e perfect.

Nu este important cum începi, ci cum sfârșești. Ca să închei bine, trebuie să lupți. Să nu te lași înfrânt orice s-ar întâmpla.

Înfrânt ești când nu te mai rogi, cand nu mai citești Scriptura, când nu mai vii la biserică și când nu-ți mai găsești plăcerea în nimic din ce e al lui Dumnezeu.

Dar să nu uităm, harul n-a ajuns încă la capăt iar căzut ești când nu te mai ridici.

                                                                                                            Alexandru Fintoiu – http://www.ciresarii.ro

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button
%d blogeri au apreciat: