EDITORIALE

Florin Ianovici: Jurnal de călătorie în Australia

florin-ianovici-3Evrei 11:13 „În credinţă au murit toţi aceştia, fără să fi căpătat lucrurile făgăduite; ci doar le-au văzut şi le-au urat de bine de departe, mărturisind că sunt străini şi călători pe pământ.”

Intotdeauna m-am simtit strain pe acest pamant. Dar marturisirea ca esti strain pe pamant e diferita de simtamantul de a fi strain. E o lepadare de sine, e o abandonare voita a pamantului pentru bucuria cerului.

Calator am devenit ca asa a vrut Dumnezeu, nu eu. Mental, fizic si emotional ma simt legat de locul unde m-am nascut si de cei dragi. Orice calatorie ma tulbura si ma destabilizeza un pic.

Nu am un album foto cu locurile vizitate deoarece nu acesta este ceea ce imi propun ci vreau sa strang rod pentru cer. Acum am ajuns in Australia. Si m-am gandit ca ar fi bine sa tin un jurnal simplu cu privire la aceasta calatorie. Stim putin despre credinciosii din Australia deaorece sunt departe.

Melbourne…! 3,7 milioane de locuitori si in jur de 15.000 de romani.
Un oras cu:
3 biserici penticostale: ,,Philadephia” cu pastorul Gabi Pal, ,,Betania” cu pastorul Beni Pop, ,,Tabor” cu pastorul Mircea Campean;
4 biserici baptiste: ,,Prima Biserica Baptista”, cu pastorul Busuioc Belciu, ,,Maranatha” cu pastorul Ghita Cornel, ,,Harul” cu pastorul Dorel Brandas, ,,Speranta” cu pastorul Daniel Nicolici;
1 biserica adventista cu pastorul Valerian Mohanu.
In Melbourne functioneaza un radio crestin ,,RVE” unde toate bisericile lucreaza impreuna. De altfel intre credinciosi exista armonie si pace.
Am sosit in Melbourne joi, 23 ianuarie dupa 22 de ore de calatorie. Am gazduit la familia Gusti Augustin si Maria care s-au purtat tare frunos cu mine.
Am inceput slujirea:
Vineri, 24 ianuarie, Prima Biserica Baptista din Mebourne, pastor Draghici Belciu, mesaj: ,, Nadejdea in Dumnezeu”
Sambata, 25 ianuarie, Biserica Penticostala Betania, pastor Beni Pop, mesaj: ,,Ce ne invata gradina Ghetimani?”
Duminica 26 ianuarie: Biserica Baptista Maranatha, pastor Cornel Ghita, mesaj: ,,Cum va arata viitorul tau?
Duminica 26 ianuarie Prima Biserica Baptista, pastor Busuioc Belciu, mesaj: ,,Lectiile invatate in gradina Ghetimani”
Duminica 26 ianuarie biserica Philadelphia, pastor Gabi Pal, mesaj: ,,Chipul lui Hristos in noi!”

--

Luni 27 ianuarie a fost o zi de refacere iar in 28 ianuarie am plecat spre Sidney parcurgand cu masina o distanta de 900 km (peste 12 ore de calatorie) pe o temperatura de 33 de grade. Suntem cazati la familia Traian si Lucretia Balaban

La Sidney va avea loc Conventia bisericilor penticostale intre perioada 30 ianuarie 2 februarie. Conventia poate fi urmarita live pe site-ul bisericii penticostale Philadelphia din Melbourne. (Philadelphia.org.au)

Astazi, 29 ianuarie voi sluji in biserica penticostala ,,Sfanta Treime” cu pastorul Corneliu Tuchlei unde voi prezenta mesajul: ,,Iesirea din criza”

--

Suntem straini cu sau fara voia noastra dar calatori numai daca vrem. Sa slujim Domnului cu bucurie.

Imi este dor de voi!

www.facebook.com/florinianovici

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura