StiriSTIRI VIDEO

(VIDEO) Parlamentul European reconfirmă: avortul nu este un drept al omului

europeanunion3Parlamentul European a respins astăzi un raport care recomanda țărilor UE să declare avortul ca un drept al omului și să-l facă disponibil în toate sistemele publice de sănătate. Documentul ar fi pus presiuni mai mari peste așa țări cum ar fi Irlanda, Polonia și Malta, în vederea legalizării avortului la cerere.

 “Raportul arată că 20 de state-membre permit avortul la cerere (în general, cu o limită de gestație). Dintre cele șapte națiuni rămase, trei au restricții foarte liberale cu privire la avort, în timp ce alte trei națiuni efectuează avorturi numai în anumite circumstanțe limitate”, a declarat pentru portalul lifenews.com analista Nora Sullivan .

„Legislația propusă venea să excludă în general vârsta gestației, lăsând posibilitate pentru avortul-la alegere-pînă în ziua nașterii, ca fiind un drept al omului. Peste toate, raportul venea să încalce grav și dreptul medicilor la obiecția de conștiință. Documentul solicita țărilor-membre să reglementeze și monitorizeze utilizarea obiecției de conștiință, astfel încât să se asigure garantarea dreptului individului la serviciile de sănătate reproductivă. Cu toate acestea există cazuri raportate de Slovacia, Ungaria, România, Polonia, Irlanda și Italia, unde aproape 70 la suta din toți ginecologii si 40 la suta din toți anesteziștii invocă obiecția de conștiință la furnizarea serviciilor de avort.” a adăugat Nora Sullivan.

Raportul a fost respins cu votul a 351 de europarlamentari, în timp ce 319 au votat în favoarea rezoluției.

sursa: http://moldovacrestina.md/news/avortul-nu-este-un-drept-al-omului.html

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: