EDITORIALE

Perisabil și etern – Alexandru Fintoiu

E aproape mijlocul toamnei, iar copacii îşi pregătesc frunzele de un ultim spectacol al coloritului. Faptul că timpul trece, nu ne mai ia prin surprindere. Toţi ştiu asta, toţi observă, toţi se miră; dar din perspective diferite. Noi ne gândim că “nu mai este mult şi Cel Ce vine va veni”. Ei se gândesc că noile descoperiri ştiinţifice îi vor ajuta să-şi mute viaţa pe Marte. Acolo în mod cert, nu vor fi copaci şi flori, ape şi munţi îmbogăţiţi de verde şi de alb şi nici Avatar. Şi la cum merg lucrurile pe pământ, oamenii vor avea grijă ca peste vreo 30 de ani să mai vedem verdeaţă doar la grădina botanică.

Nu. cruceViaţa aceasta nu-i perfectă, dar e frumoasă prin însăşi suişul sau coborâşul ei; e frumoasă că  poţi învăţa din greşeli, că are un scop bine definit de Dumnezeu şi că tinzi spre ceva mai înalt şi veşnic. Oamenii promit multe. La căsătorie, el spune, “Te voi iubi veşnic”, peste doi ani el pleacă şi se desparte de tine.  Un om schimbat de Dumnezeu n-ar face asta. La Hristos, veşnic înseamnă etern!

Am observat că toţi oamenii care nu au ca scop Cerul, mai devreme sau mai târziu sunt prinşi în laţurile lipsei de sens şi a depresiei. Când ai în ochi doar ceea ce este trecător, perisabil ca viaţa aceasta de aici, când stabilitatea nu ţi-o poate da decât Hristos şi numai El, e normal ca şi bucuria să fie ieftină şi trecătoare.

Faptul că unii adună bogăţii şi speră că sunt împliniţi astfel, se înşală. Bogăţia te însingurează, îţi cosmetizează viaţa dar nu ţi-o schimbă. Ştiinţa, nici ea nu te poate schimba, doar îţi oferă o conştientizare mai mare a lucrurilor. Frumuseţea, e ca o poezie ce dăruieşte farmec, îţi dă strălucire, îţi place dar, se duce. Faima? Pentru câţi ani? Nu-i eternă. Să fii faimos cu Dumnezeul tău, asta e ceva!

În această “trecere grăbită prin lume către veci”, vorba lui Dorz, nu putem să ne lăsăm schimbaţi decât de eternitate iar singurul veşnic, singura Fiinţă eternă şi vie este Hristos. El nu depinde de timp, de vreme, de toamnă, de nimeni. El e Dumnezeu. Cu El, vremea devine eternă; şi fericirea noastră la fel…

 

Alexandru Fintoiu www.ciresarii.ro

 

libraria biblii-pentru-toti

Banner sbro.ro /

“ Citești Scripturile cu alți ochi atunci când vezi efectiv locurile în care s-au derulat evenimentele descrise. Prin agentia Oxentia Tourism ai acum ocazia să vizitezi Israelul. Pentru rezervări sună la:   +40.746.675.313 +40.742.684.415

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: