ARTICOLUL ZILEIEDITORIALE

Ar trebui creştinii să protesteze?

Pentru cei mai mulţi dintre noi ideea de protest vine împreună cu reacţiile de violenţă, fizică sau verbală, lozinci sau pancarte răutăcioase şi ameninţătoare sau chiar terorism. O atitudine contrastantă cu profilul creştinului. De altfel, la noi în ţară nici nu prea cunoaştem altfel de proteste decât violente, pentru că numai astfel s-a putut schimba ceva. Sau vă puteţi imagina un protest paşnic care să ducă la căderea unui regim? Eventual la exterminare în masă a gălăgioşilor, subtilă bineînţeles. Cei drept noi românii avem şi un sânge latin aşa, mai războinic.
Există şi proteste paşnice, gen wikipedia care în semn de protest pentru două proiecte de lege depuse la Congresul american au închis site-ul pentru 24 de ore (18.01.2011). Sau marşuri paşnice în care oamenii vin împotriva a ceva sau militează pentru ceva uzând de dreptul la libera exprimare.
În schimb,  când vine vorba de genul de proteste care abundă de ceva vreme canalele TV, când cauza este politică şi efectele sunt doleanţele şi frustrările oamenilor, protestul se transformă în revoltă. Şi, chiar creştini fiind, cu toţii trăim “sub acelaşi acoperiş”, vedem şi resimţim răul social şi abuzul politic. Şi ne afectează. Ne doare şi nu de puţine ori ne plângem de viaţa pe care o ducem în ţara asta. Că doar nu de bine au fugit mulţi dintre noi în ţări “mai calde”.
Şi totuşi,  protestăm sau doar ne refugiem în biserici şi ne rugăm?(măcar asta de am face)
Păi creştinul nu trebui să aducă prejudicii aproapelui, nici măcar duşmanului, că doar răzbunarea e a Domnului. Dacă privim în Noul Testament nu găsim un conflict între Isus şi autorităţi care să ne inspire, excepţie cazul când i-au fost aduse acuzaţii false fiind apoi declarat nevinovat.
Iarăşi suntem îndemnaţi să căutăm pacea, să alergăm după ea. Ba chiar să căutăm pacea cu toţi oamenii. Păi… cu care? Cu marea majoritate? Sau şi cu guvernanţii şi cu protestatarii? Păi cu guvernanţii nu că-s imorali iar protestatari sunt violenţi iar Isus la certat pe Petru când a reacţionat şi a tăiat urechea romanului…. Continuare click AICI

Banner sbro.ro /

Banner KERIGMA/

“ Citești Scripturile cu alți ochi atunci când vezi efectiv locurile în care s-au derulat evenimentele descrise.

Prin agentia Oxentia Tourism ai acum ocazia să vizitezi Israelul.

Pentru rezervări sună la: +40 746.675.313 sau la: + 40 744. 731.492

Retrăiește istoria biblică în Tara Sfântă alături de Oxentia Tourism

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: