ULTIMELE STIRI

Suferinţa ce trebuie evitată

DONAȚII ȘI SPRIJIN FINANCIAR pentru CrestinTotal.ro

$3.00

Motto: „Nimeni din voi să nu sufere ca ucigaş sau ca hoţ, sau ca făcător de rele, sau ca unul care se amestecă în treburile altuia.” (1 Petru 4.15) Întrebat în urmă cu câțiva ani de ce există atâta suferință pe lumea aceasta, un cunoscut ziarist din țara noastră a dat un răspuns extraordinar, care poate fi rezumat în felul următor: pentru că omul poate face alegeri. Cu alte cuvinte, alegerea înţeleaptă a omului aduce fericirea, în timp ce alegerea neînţeleaptă provoacă suferinţă. Dacă e să analizăm raportul dintre suferinţă şi fericire, vom constata cu uşurinţă ce fel de alegeri fac oamenii zi de zi. Deci, ce este suferinţa?


Simplu spus, suferinţa este o durere fizică şi sufletească care poate cuprinde imediat fiinţa omenească, dar care se lasă greu înduplecată în a o părăsi. Dimageseşi este întotdeauna rea, suferinţa poate avea două conotaţii: negativă, când apare ca urmare a înfăptuirii răului şi pozitivă, când se iveşte ca o consecinţă a practicării binelui. Altfel spus, omul suferind nu este neaparat păcătos şi nicidecum nu trebuie blamat pentru încercările ce vin asupra lui.
În acest articol aş dori să abordez acea suferinţă care este provocată de păcat şi de care trebuie să ne ferim. Dacă suntem sinceri, vom realiza că multe dintre suferințele care s-au abătut asupra noastră sunt cauzate de gândurile, vorbele şi faptele noastre. Totodată putem cauza suferință celor din jurul nostru. Această suferinţă nu arată decât rezultatele dezastruoase pe care păcatul le produce în viaţa oamenilor. Ne putem gândi la cei care abuzează de anumite substanţe şi la efectul acestora. Ne putem uita la cei care fac exces în alimentaţie, muncă, recreaţie, etc şi putem constata cu uşurinţă rezultatul acestui mod de viaţă. Boli cu inima, probleme cu somnul, viaţă socială redusă, bani risipiţi, familii distruse, lacrimi amare, ruină. Aici se evidenţiază avertismentul biblic care spune „Ce seamănă omul, aceea va şi secera” (Galateni 6.7). Şi se poate continua cu minciuna, hoţia, înşelăciunea, crima, invidia, preacurvia, închinarea la idoli şi păcate asemenea lor care-l înstrăinează pe om de Dumnezeu şi aduc nenorocire oamenilor. De aceea, când suferinţa se abate asupra omului din pricina păcatului, ea este negativă şi nu aduce decât rău. Soluţia benefică este mărturisirea şi părăsirea imediată a păcatului.
Te îndemn astăzi, când citeşti acest articol, să cauţi rădăcina necazurilor tale. Şi în cazul în care descoperi că din cauza păcatului s-a produs suferinţă, nu ai vrea să acţionezi? Nu ai vrea poate să refaci prieteniile, să nu mai abuzezi de trupul tău, să începi să vorbeşti spre ridicarea celuilalt, să întinzi mâini curate spre cer, să-ţi pui toată priceperea şi forţa în slujirea celorlalţi? Nu ai vrea să faci toate aceste lucruri începând chiar de azi?
Corneliu Matei
Biserica Poarta Cerului Timişoara
________________________________
www.facebook.com/BisericaPoartaCerului

libraria biblii-pentru-toti

Banner sbro.ro /

“ Citești Scripturile cu alți ochi atunci când vezi efectiv locurile în care s-au derulat evenimentele descrise. Prin agentia Oxentia Tourism ai acum ocazia să vizitezi Israelul. Pentru rezervări sună la:   +40.746.675.313 +40.742.684.415

DONAȚII ȘI SPRIJIN FINANCIAR pentru CrestinTotal.ro

$3.00

Articole recente: LibrariaCT.ro

Sustine. Ajuta-ne sa aducem acest proiect mai departe. Strângere de fonduri pentru un nou format. Multumim

$1.00

Despre ADMIN (28027 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: