DEVOTIONALE VIDEOEDITORIALE

Nelu Filip: CUM SE LASĂ OAMENII DE BISERICĂ?

Dacă într-o postare anterioară, am prezentat motivele pentru care oamenii se lasă de un loc de muncă, (chiar dacă nu am intenționat să fac o comparație între un loc de muncă și biserică), aș vrea aici să arăt, că felul în care unii se lasă de biserică, demonstrează că sunt înșelați de cel ce le dorește alienarea spirituală, adică Diavolul.

Foarte rar oamenii se lasă de biserică printr-o decizie bine gândită și bine argumentată, ci această lăsare este o înstrăinare treptată și pe nesimțite de valorile lui Dumnezeu.

De ce și cum se lasă oamenii de biserică? Lăsarea de biserică este de fapt semnul unei foarte grave amăgiri pusă la cale de cel ce-i conduce pe oameni spre pierzare.

– Unii încep să nu mai vină regulat… Nu mai ajung peste săptămână… Nu mai pot și duminică dimineața…

--

– Apoi oamenii încetează să se închine cu partea Domnului.

– Apoi încep să nu-i mai slujească pe alții în biserică, nu mai fac voluntariat

– Apoi nu mai vorbesc altora despre credința lor.

--

– Apoi încep să nu mai citească Biblia, încep să nu se mai roage, decât de formă sau deloc.

– Apoi încep să găsească scuze și justificări… Lucru…Copiii… Oboseala… Sănătatea…

– Apoi încep să dea vina pe biserică… Nu mă mai regăsesc… E prea aglomerat… Nu găsim parcare… E frig… Pentru o predica ca asta nu se merită… Azi nu cântă cutare, prin urmare nu mai e nimic frumos acolo…

Trist este că, lipsa de la întâlnirile bisericii, are implicații mult mai mari decât își imaginează cel înșelat de Diavolul să nu mai participe…

Sunt de acord că Biserica Domnului Isus nu poate fi tratată în același fel cu un loc de muncă, deși absența cuiva de la un loc de muncă creează grave probleme tuturor celor ce lucrează acolo, deoarece afectează scopul pentru care au venit ceilalți. Da, Biserica nu este ca un loc de muncă oarecare, ci ea este un organism în care tu și eu suntem mădulare, organe indispensabile.

Fiecare organ este esențial… Chiar organele vestigiale ale omului (amigdalele și apendicele) se dovedesc a avea un rol important în sănătatea omului. Tot așa fiecare dintre cei chemați de Domnul pe calea mântuirii au un rol nespus de mare în trupul lui Cristos – Biserica. Lipsa unui organ face să sufere întregul trup.

https://www.facebook.com/nelu.filip.5

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: