ARTICOLUL ZILEIEDITORIALE

Despre câini…și oameni! cu Silviu Cornea

Iubesc mult de tot câinii! Dar iubesc oamenii de nu mai pot, infinit mai mult. Așa că sunt dispus să depun, clar și limpede, mai mult efort pentru ei! Am avut câine și o să mai am…dar la ce asist în aceste zile, e prea mult! Admit că un câine are ceva special, că e loial, că e prietenos, că e altfel decât multe animale, dar oameni buni, e CÂINE! Nu înțeleg de ce e diferit, totuși, de mielul sacrificat cu regularitate de Paște, de vițelul drăgălaș consumat cu atâta drag, de pui, și alte vietăți pentru care nimeni nu iese în stradă și nu înființează un ONG!? Lumea asta e înnebunit cu totul! Auzi, să facem referendum pentru maidanezi, să vedem cum putem să salvăm ”sufletele” bieților maidanezi?
oameni-si-cainiDar de ce nu facem referendum pentru săracii de pe străzi, de ce nu facem centre și locuri unde să adăpostim atâția oameni care mor pe stradă, de ce nu decidem să donăm bani pentru copiii și bătrânii care nu au luxul să mănânce de trei ori pe zi, de ce nu luptăm împotriva avortului așa de tare, de ce nu iese nimeni pe stradă și pe ”sticlă” să înfiereze acest păcat, de ce nu punem filmulețe cu aceste orori pe care la fac unii… A murit un copil de 4 ani, mă gândesc cu groază la asta de când am citit mărturia tatălui despre starea în care era băiețelul, ți și frică să alergi pe străzi seara sau să mergi prin parcuri…și toată vina pentru asta, o purtăm noi oamenii! De ce? Pentru că nu acționăm și nu gândim rațional…animalul acționează după instinct, animalicește. El nu are ce căuta pe stradă!!!! Soluții sunt. Trebuie ca cineva să le vadă și să aplice ce e de făcut.

Nu doresc altceva decât să nu mai văd câini pe stradă! Copiii simt, oamenii au conștiența morții, știu unde se duc, au suflet, animalele și implicit și câini, nu știu nimic, nu au conștiență de nimic, ei mor și gata. Haideți să depunem efort, măcar pe jumătate și să salvăm OAMENII! Și când Omul va fi salvat, va fi bine și pentru câine, vă asigur!


libraria biblii-pentru-toti

Banner sbro.ro /

“ Citești Scripturile cu alți ochi atunci când vezi efectiv locurile în care s-au derulat evenimentele descrise. Prin agentia Oxentia Tourism ai acum ocazia să vizitezi Israelul. Pentru rezervări sună la:   +40.746.675.313 +40.742.684.415

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

2 Comments

  1. Suntem o tara crestina cel putin asa ne numim noi si moartea nu e solutia , ci protectia animalului trebuie sa fie ca si a omului.Daca ne gandim sa omoram cainii ne vom gandii odata sa ii omoram si pe oamenii si copii strazii care fura s-au talharesc.Ca sa ii fie mai usor statului si noua.Dar ne gandim cata mancare ,haine ,incaltaminte si obiecte se arunca zilnic la gunoi si prin canale ?!!! Am putea tine si cainii in cusca si lanturi si pe oamenii strazi sa le ducem zilnic cate o paine si un pateu .Dar comoditatea si indiferenta noastra ne va costa intr-o zi la judecata.Caci am avut de unde sa dam dar mai bine am aruncat la gunoi s-au canal.Daca fiecare cartier ar confectiona cate o cusca pentru fiecare caine si ar cumpara cate un lant pentru cainii care sunt mai tineri ar fi o fappta crestineasca mult mai buna decat eutanasierea lor si sa adunam bani la primarie sa ajute pe oamenii strazii fiecare cate un leu si ar fi indeajuns sa traiasca toti oamenii si copii strazi si animalele .
    Cei batrani si care sunt periculosi si turbati da e corect sa fie eutanasiati.Dar pe cei tineri ii putem inca vedea prin cartiere fiecare sa hotarasca cati caini vor in cartier.E mai ieftin sa cumperi o cusca si un lant decat sa facem un referendum al maidanezilor.
    E doar o sugestie!

  2. Protectia animalului nu e aceeasi cu a omului ( vezi jertfele cu animale din Vechiul Testament ). Animalele lasate nesupravegheate pe strazi MURDARESC strazile si pot deveni agresive . Haideti sa nu continuam cu grija EXAGERATA fata de caini !

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button
%d blogeri au apreciat: