Stiri

Ameninţarea unei religii le afectează pe toate, avertizează liderii religioşi

libertatea_religioasa_400Prezenţi la o conferinţă naţională în Statele Unite, lideri religioşi ai mai multor confesiuni creştine, dar şi ai altor religii precum islam sau iudaism, au avertizat că toate religiile sunt ameninţate de restricţii asupra libertăţii religioase, atât de către guvern, cât şi de societate în ansamblu.

 

Cea mai spinoasă problemă este dezbaterea despre locul religiei în spaţiul public. „Astăzi vedem că religia este luată în derâdere, ridiculizată şi tratată superficial”, a declarat rabinul Rabbi Abba Cohen, director al organizaţiei Agudath Israel of America.

 

În plus, religia este văzută ca o componentă a stilului de viaţă sau ca un hobby, ceea ce îi izolează pe credincioşi, în special în cazul unor dezbateri publice, precum homosexualitatea.

 

Această atitudine, dar şi atacurile asupra libertăţii religioase, conferă o putere mare autorităţilor statului în această problemă, iar creştinii nu trebuie să rămână nepăsători. „Ne dorim să colaborăm cu toate comunităţile religioase deoarece este nevoie să luăm poziţie pentru apărarea libertăţii religioase”, a subliniat reverendul Eugene F. Rivers, pastor al Azusa Christian Community, citat de Catholic News Agency.

sursa: www.semneletimpului.ro

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: