EDITORIALE

Reflectări cu miros de îndrăgostire

indragostitePlecând de la premisa că nu poţi face primăvară cu o floare, ziua îndrăgostiţilor ce va veni, nu aduce sigur mai multă iubire decât ieri.

S-a simţit nevoia la americani, iar la noi să luăm de la ei, de sărbătoare a unei zile a iubirii de sine sau de partener, după caz, pentru că cei care aşteaptă ziua îndrăgostiţilor pentru a-şi aduce aminte că iubesc şi ei, îi bănuiesc de superficialitate şi egoism.

Pentru unii, 14 februarie nu există pe calendarul inimii din simplul motiv că au uitat să iubească. Pentru cei mai mulţi, 14 februarie e o zi a sărbătoririi iubirii la tinereţe, uneori superficială, de cele mai multe ori carnală, dragoste ce se termină a doua zi cu prunci nedoriţi şi cuvinte usturătoare transformate dintr-o dată în epitete pe care nu vreau sa le scriu aici.

Nu sunt împotriva acestei zile dar nici nu ţin cu ea. Atât timp cât în lume se sărbătoresc  atatea lucruri îngrozitoare, ziua îndrăgostiţilor, poate fi un înger cu o săgeată pe lângă ele.

Citeam odată spusele cuiva, că în dragoste e mai frumos să iubeşti decât să fii iubit, pentru că este mai sigur. Dragostea adevarată nu ţine de ce primeşti ci de ceea ce dai. Hristos a dăruit până când Şi-a plecat capul pe cruce.

Cred că dacă Dumnezeu voia să sărbătorim dragostea, în nici un caz ea nu purta numele lui Valentin ci pe-al Lui Hristos. Iubirea Lui pentru noi ne face să ne fie ruşine.

Dragostea nu are nevoie de 14 februarie dacă în tot restul anului n-am arătat nimic. Iubirea de celălalt e constantă şi nu se trezeşte dintr-o dată, precum erau zmeii din poveştile nemuritoare. Cine simte pe 14 februarie iubire dintr-o dată, îl cred lovit, nu de săgeată ci de egoism idilic.

Dacă celălalt îţi poate confirma că s-a simţit iubit de tine în zilele ce au trecut, atunci se justifică un cadou frumos, nu în numele lui Valentin sau a îndrăgostirii, ci în numele tău. Pentru că în numele tău îi va plăcea cel mai mult…

Nu e interzis să iubeşti. E cel mai de preţ lucru pe care-l putem oferi. E groaznic însă să te prefaci că iubeşti…

                                                                                                                      Alexandru Fintoiuciresarii.ro

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: