DEVOTIONALEEDITORIALE

Peter Costea: Solidari cu Ghiță Ignat

Solidari cu Ghiță Ignat

Suntem solidari nu doar cu Ghiță Ignat, ci cu toți cetățenii României abuzați de autoritățile țării! Comunismul e în trecut, ne zicem, dar unele dintre practicile lui rămân în vigoare.

Dezvăluirile recente ale lui Ghiță Ignat despre modul în care autoritățile din România i-au abuzat familia în ultimii 5-6 ani sunt șocante. Alocarea unei singure etichete pentru a categoriza abuzurile e practic imposibila.

Pe Ghiță Ignat îl cunoaște întreaga Românie. Este o personalitate influentă în spațiul public și bisericesc. Este bine cunoscut și în afara țării. Este apreciat și de către comunitatea vastă de creștini din Statele Unite. A muncit și încă muncește pentru binele românilor și al vecinilor noștri ucraineni și este on om care beneficiază de încrederea liderilor creștini din Statele Unite.

Puțini români au avut onoarea de a fi intervievați de canalul de televiziune creștin din Statele Unite, TBN. Și mai puțini români au fost onorați să fie intervievați de Eric Metaxas, unul dintre cei mai influenți intelectuali creștini din SUA. Metaxas are 30 de minute pe TBN la orele de audiență maximă ale canalului: duminică, de la 9 la 9:30 seara, de la o coastă la alta a SUA, în fiecare din cele patru zone orare ale Americii.

--

Luna trecută Ghiță Ignat a dat un interviu lui Metaxas privind România și modul în care Dumnezeu i-a schimbat viața.

Ar fi util ca autoritățile americane, dar mai ales cercurile creștine, inclusiv Eric Metaxas, să fie informate de abuzurile incredibile la care Ghiță și soția lui au fost supuși de către autoritățile române.

Din nefericire, Ghiță nu e singurul cetățean român agresat de autorități. Natural, niciunul dintre noi nu avem acces la „dosarul” fabricat de autorități lui Ghiță Ignat. Sunt încredințat însă că „dosarul” conține fabricații, falsități și informații de tip fake.

--

Comuniștii lui Ceaușescu s-au comportat la fel cu Richard Wurmbrand. L-au acuzat de infidelitate. I-au murdărit imaginea și numele. Detalii privind Pastorul Wurmbrand le aflăm din cărțile lui Ioan Pacepa.

Comunismul e în trecut, zicem noi. Nu tocmai. Ghiță Ignat e victima unui sistem de dezinformații, numite în sfera de specialitate „active measures”. A unui război psihologic rușinos dus de autoritățile României împotriva familiei lui.

Pe dl Ignat l-am întâlnit ultima dată în martie 2022. Convoaie de ajutoare pentru refugiații ucraineni începuseră să intre în Romania, venind din Olanda, Spania și alte țări. Toate se opreau la Suceava, unde Ghiță și oamenii lui era centrul atenției. Pentru că erau activi, credibili, harnici. Jurnaliști străini stăteau la rând lângă clădirea orfelinatului clădit de Ghiță pentru a-i lua un interviu ori observau mai îndeaproape modul în care creștinii din România ajută pe cei în nevoi.

Am discutat și eu cu ei. Erau jurnaliști tineri din diverse țări occidentale, cam cu capul în nori, dar mă bucuram că România creștină le putea pune în față un exemplu a ceea ce înseamnă să fi creștin autentic și să-ți investești viața în alții.

Toate autoritățile și agențiile publice din România trebuie să fie puse sub autoritatea legii. În SUA, CIA și FBI activează sub autoritatea și supravegherea îndeaproape a comisiilor parlamentare.

România trebuie să facă la fel. Ce i-au făcut lui Ignat, autoritățile române au făcut deja și altor cetățeni români și vor continua să o facă.

Din nefericire, România nu are un cadru legal care permite cetățenilor să contracareze abuzurile. Am menționat deja și menționez și azi: România are nevoie de o legislație similară cu cea adoptată în anii 60 și Secolului XIX în SUA.

Până atunci, autoritățile se obișnuiseră să agreseze și să abuzeze cetățenii, mai ales pe cei de culoare, fără temei. De atunci încoace, tribunalele americane au fost – și continuă să fie – inundate de acțiuni civile demarate de cetățeni împotriva autorităților pentru abuzuri și lezarea drepturilor lor civile.

Cetățenii pot da în judecată doar autoritățile, nu instituțiile, în capacitatea lor personală și individuală pentru abuz. (NOTĂ: Politicienii corupți ai României au trecut prin Senat legea că autoritățile pot fi date în judecată numai dacă fură peste 250.000 de lei!)

Din nefericire, dl Ignat nu are această posibilitate. Lucrurile trebuie schimbate.

Punem capăt corupției – împreună!

Ne protejăm drepturile – împreună!

Reclădim România – împreună!

https://www.facebook.com/PeterCosteaEuroparlamentar

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura