InterviuriInterviuri cu: ArtistiInterviuri' SCRISE

Interviu Mihai Decean

IMG_1106-1Mihai este bass-istul trupei Decean din anul 2000. Este căsătorit cu Paula din anul 2006 și împreună au o fetiță pe care o cheamă Decean Maia Ruth. A fost ordinat ca și pastor în anul 2007 iar după trei ani devine pastorul principal al bisericii Casa Tâmplarului din Ocna Mureș, orașîn care și locuiește. Toate acestea însă, s-au întâmplat după ce Dumnezeu a lucrat la inima lui și el a putut înțelege că scopul lui Dumnezeu este cea mai bună variantă a vieții noastre.

American Dream:

Era un moment în viața ta când îți doreai să pleci din România, când și cum s-a produs această schimbare ?

Era prin anul 1997-1998 când cel mai tare lucru pe care puteai să-l faci ca și tânăr era să pleci din Romania, undeva în străinatate la lucru să faci bani. Singurul loc la care mă gândeam să ajung și eu, era America. În toamna lui ’98, undeva prin noiembrie am reușit și eu să îmi văd visul împlinit și să ajung în America. Dumnezeu a îngăduit ca eu să ajung în acel loc, chiar dacă dorințele și planurile mele erau diferite de ceea ce El avea pentru mine. Totuși, mai târziu acest loc avea să fie locul unde Dumnezeu mă schimba.

Aveam așteptări mari cu privire la ceea ce o să găsesc și o să fac în America, chiar gândul că voi rămâne acolo definitiv. Am rămas destul de dezamăgit după câteva săptămâni, atunci când mi-am dat seama că oricât de bună ar fi situația materială în care sunt, inima îmi rămâne la fel. Interiorul nu se schimbă. Am crezut că voi fi altfel acolo, mai bucuros, mai liniștit, mai fericit, mai împlinit, însă nu avea să fie așa. Atunci am început să citesc din Biblie și să Îl caut pe Dumnezeu, să văd dacă El poate să facă pentru mine, ceea ce spuneau alții că a făcut în viața lor. Am început să merg la o biserică care se numea “Open Door” și Dumnezeu a început să îmi vorbească și prin mesajele pe care le auzeam acolo. Nu a durat mult până să înțeleg cu adevărat că Dumnezeu are toate lucrurile în mâna Lui și că doar EL îmi poate da o viață liniștită și fericită, dacă sunt dispus să accept viața pe care EL a pregătit-o pentru mine. Așa că în data de 3 ianuarie 1999, am luat decizia să renunț la planurile mele, la viitorul pe care doream să mi-l construiesc și care includea și America, și am decis să primesc ceea ce are Dumnezeu pentru mine și pentru viața mea. În februarie 1999, Dumnezeu mi-a vorbit clar că locul meu nu este în America, ci în țara în care m-a născut , România. Mi-am luat bilet de avion și în luna aprilie m-am întors acasă, renunțând la visul meu, dar în schimb având un vis mult mai mare.

--

Dumnezeu te duce…spre ceva la care nici nu te-ai gândit…

Cum ți-ai dat seama că Dumnezeu te cheamă să fii mai mult decât membru într-o trupă, să fii lider de tineret, pastor?

Totul a început treptat și nu dintr-o dată. Dumnezeu te ia de la lucruri neînsemnate și care nu se văd în fața oamenilor și te duce spre ceva la care poate nici nu te-ai gândit. Dorința de a cânta într-o trupă a venit după ce m-am întors acasă. M-am implicat în diferite acțiuni sociale și am fost gata să fac tot ce era nevoie. Mai târziu am început să lucrez cu tinerii și la un moment dat am fost nevoit să mă ocup de întâlniriile bisericii pentru că nu era altcineva acolo. Și iată-mă astăzi făcând ceva la care nici nu m-am gândit vreodată că voi fi în stare. Stând în fața oamenilor vorbindu-le, încurajându-i, învățându-i și motivându-i să meargă mai departe cu Dumnezeu și să nu se dea bătuți.

--

Ești un om care face ucenici și cei care te cunosc știu că îți place să investești în oameni. Când ai înțeles importanța acestui lucru?

Mai devreme sau mai târziu fiecare dintre noi realizează că cel mai important lucru în viața asta (după Dumnezeu) este felul în care ne relaționăm la cei de lângă noi, la cei din jurul nostru. Nu vom trăi veșnic pe pământul acesta, fiecare vom pleca de aici copil, tânăr sau bătrân, așa că dacă te interesează să lași ceva în urma ta și îți pasă de ceea ce Dumnezeu a pus în tine, ar fi bine să cauți oameni în care să îți investești viața. La un moment dat mi-am dat seama că nu voi fi aici pentru totdeauna, dar vor fi alții.

Lucrarea de mentorare este una destul de nouăîn România și sunt destul de puține biserici care îi dau atenție.Ce crezi că lipsește liderilor de tineret, sau chiar tinerilor din România să fie mentori?

Cred că cel mai important lucru este să-ți investești viața în alți oameni. Acest lucru nu este neapărat ușor. E greu să găsești oamenii potriviți care să rămână cu tine și chiar să te urmeze, însă este ceea ce Isus a făcut și noi la rândul nostru trebuie să facem. Este vorba și de exemplul personal, să fii gata să spui celor de lângă tine: “urmați exemplul meu!” Asta nu e ușor, atunci când încerc să-mi ascund comportamentul și modul de viață. Este nevoie de o viață transparentă și curată și nu mulți sunt dispuși să arate asta, chiar creștini, lideri sau pastori fiind. Oamenii care încă țin la imaginea lor de sine, la felul în care se prezintă pe ei în fața oamenilor, la felul în care oamenii vorbesc despre ei, astfel de oameni au o mare problemă cu identitatea personală, ei încă nu știu cine sunt și au nevoie de alții să le spună. Un astfel de om nu poate să fie mentor adevărat, nu poate să facă ucenici, el se simte tot timpul amenințat de alții.

Mesajul este ISUS

IMG_1167 I-1_edit0La ultima emisiune la care ai participat împreună cu trupa Decean spuneai că este foarte important mesajul pe care artiștiiîl au. Ce crezi că poate îmbunătății mesajul tinerilor artiști creștini?

Mesajul meu este simplu. Eroul meu este unul singur ISUS. Mesajul meu este ISUS. Felul în care EL a trăit pe pământ este exemplul meu și modalitatea corectă să trăiesc această viață, pentru ca să fiu fericit și să trăiesc multe zile. Cred că mulți artiști creștini tineri își fac propria imagine a lui Isus și felul în care El a influențat lumea. Tinerii artiști trebuie să-L cunoască mai bine pe Isus, să-și cunoască mai bine Mesajul atunci când se urcă pe scenă. Mesajul trebuie să fie o realitate în viața lor. Mulți cred că dacă ajung cunoscuți și cântă la foarte mulți oameni, Dumnezeu îi va folosi pentru a se face pe EL cunoscut oamenilor. “Doamne ajută-mă să fiu vedetă pentru ca să le spun oamenilor despre tine, să te cunoască.” asta este foarte greșit. Adevărul este că Dumnezeu nu are nevoie de nimeni să se facă cunoscut. Încercăm săÎl manipulăm pe Dumnezeu pentru un scop personal. Când călătorim cu trupa DECEAN, de fiecare dată,înainte să urcăm pe scenă ne rugăm și spunem: “Doamne nu este vorba despre noi ci despre tine. Primește tu toată gloria”. E foarte important săștii să te smerești și săîți vezi locul tău. Dumnezeu răsplătește asta. Mulți ne întreabă:”Cum am ajuns așa cunoscuți și să avem succes?” Adevărul este că niciodată nu ne-am dorit asta. Suntem aici pentru că Dumnezeu ne vrea aici. Cine știe mâine ce va fi?!

Cât de important consideri tu că este studierea cuvântului sau chiar lectura, în viața unui tânăr artist?

Cu ce te hrănești este foarte important. Mâncarea aduce sănătate sau boală. La fel este și cu sufletul nostru, mâncarea spirituală aduce sănătate în omul nostru lăuntric. Dacă nu te hrănești cu vorbele Lui Dumnezeu care aduc viață și sănătate, atunci ceea ce iese pe gura ta când le vorbești oamenilor, ceea ce transmiți este îndoiala, frica, teama de viitor, neîncredere, supărare, frustrare, etc. Când citești Biblia și vrei să o aplici în viața ta, Dumnezeu aduce bucurie și te pregătește pentru situațiile care vor veni. Dumnezeu va pune cuvinte pline de viață în gura ta atunci când stai în fața oamenilor și le vorbești.

La final aș vrea să le spui câteva gânduri cititorilor cu privire la necesitatea ascultării voii lui Dumnezeu pentru anul 2013.

Cred că fiecare persoană are un timp îngăduit de Dumnezeu pentru a trăi pe acest pământ. Dumnezeu te-a conceput pentru acest timp în istorie. Nu puteai trăi într-un timp mai bun. Ai fost creat pentru acest timp și pentru această generație. Și totuși, fiecare dintre noi trăiește cum vrea el, fiecare decide cum să trăiască. Indiferent că Îl incluzi sau nu pe Dumnezeu în planurile tale pentru 2013, Dumnezeu oricum are planificate lucruri pentru tine anul acesta. Rămâne să decizi tu dacă aceste lucruri se vor întâmpla sau nu. Eu personal cred că viața pe care Dumnezeu a pregătit-o pentru mine este cu mult mai bună decât orice aș fi putut eu încerca să realizez în viața aceasta. Îmi rămâne să stau aproape de EL și să ÎL las să-mi descopere ce are pentru mine în 2013.

Traiește în 2013 ca și cum acesta ar fi ultimul tău an pe pământ. Nu lăsa lucrurile fără valoare să îți distragă atenția. Privește drept înainte la ISUS.

Dumnezeu să te binecuvânteze și să fie cu tine!

Interviu realizat de Ruben Precup

sursa: Flacara Inchinarii

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura