InterviuriInterviuri cu: ArtistiInterviuri' SCRISE

Interviu – MIHAI DORIN

Flory Pătru: Pentru început te rog să ne spui câteva lucruri despre tine. Unde te-ai născut, despre familia ta, cum ai cunoscut pe Domnul?

M-am născut în loc. Arad în anul 1982 într-o familie creştină. Părinţii mei au cunoscut pe Domnul Isus tot de mici copii prin părinţii lor. Eu sunt primul lor născut şi mai am alături de mine 4 fraţi (3 surori şi 1 frate).

 

Flory Pătru:  Ştiu că de mic copil ai fost implicat în lucrarea Domnului şi lăudai pe Domnul în biserici. Cum ai simţit atunci chemarea ta? Cine îţi compunea cântările?

Aşa cum ai spus, înca de mic copil am început să laud pe Domnul. Ştiam foarte multe cântări din cap şi îmi plăcea nespus de mult să cânt. De la vârsta de 3 ani am început să cânt în locuri publice (la grădiniţă, la prieteni de familie, în biserică). Toate cântările pe care le ştiam şi le cântam, le-am învăţat de la mama mea care în fiecare zi Îl lăuda pe Domnul prin cântări chiar şi atunci când muncea (spăla haine, făcea de mâncare, etc). Eu fiind cu ea acasă am înregistrat în mintea mea toate aceste cântări.

--

Nu pot să spun că aveam pe cineva care să îmi compună cântări, până la vârsta de 15 ani, am lăudat pe Domnul cu cântări cunoscute.


Flory Pătru: La ce vârstă ai scos primul album şi ce impact a avut asupra tinerilor?

Primul album l-am înregistrat la vârtsa de 12 ani. Îmi amintesc că mergeam mult în misiune, în lucrarea Domnului şi fraţii şi surorile pe unde mergeam îmi cereau casete, văzând aceasta, m-am hotărât să înregistrez primul album. În acea vreme era mai greu de înregistrat un album pentru că trebuia cântat în acelaşi timp şi cu instrumentul şi cu vocea, dar Domnul a dat izbândă în toate, fie lăudat numele Lui.

 

Flory Pătru: Ce poţi să ne spui despre tine în momentul de faţă? Ştiu că ai o familie minunată şi că eşti plecat din ţară de ceva timp. Cu ce te ocupi şi în ce biserică slujeşti?

Sunt plecat din România de 8 ani şi jumătate. În anul 2002 am fost chemat de cineva să cânt la o nuntă în Paris, am acceptat invitaţia şi aşa au decurs lucrurile că am rămas acolo. Dupa 2 ani m-am căsătorit cu Maria şi în 6 ani de căsnicie avem împreună 4 copilaşi (Denis, Doroteea, Nathan şi Noemy).

Slujesc în biserica penticostală Filadelfia din Paris ca dirijor principal al corului mixt, fac parte din cvartetul Boanerghes etc.

 


Flory Pătru: Te vezi peste câţiva ani în România implicat în lucările de evanghelizare? Sau ai dorinţa să continui lucrarea Domnului în locul unde eşti?

Deocamdată cred că Domnul mai are nevoie de mine aici în Paris, dar dacă lucrurile vor fi de aşa natură că va trebui să mă întorc în România, mă voi întoarce bucuros şi mă voi implica acolo în misiune.

 

Flory Pătru: Eşti compozitor şi interpret, povesteşte-ne prima ta experienţă cu Domnul în care ţi-a dat versurile şi cântarea. Care e această primă cântare şi în ce împrejurare ai fost inspirat?

Vreau cu această ocazie să Îi mulţumesc lui Dumnezeu din nou pentru darul acesta care mi l-a dat de a compune. Am descoperit acest dar la vârsta de 13 ani când am compus prima cântare. M-ai întrebat cum a fost împrejurarea, pur şi simplu impovizam ceva la instrument şi mi s-au dat versuri de sus pe melodia respectivă, am luat repede ceva de scris şi am scris textul. Această cântare se află pe vol. 6 cu titlul “Domnul vine-n curând”.

 

Flory Pătru: Ai avut momente de dezamăgire profundă în care să simţi că Domnul te-a lăsat singur? Dacă da, cum ai trecut peste dezamăgire şi ce te-a impulsionat să mergi mai departe?

Da, dar nu a fost niciodată peste puterile mele. Întotdeauna în momente grele am venit înaintea Domnului şi El m-am binecuvântat cu câte o cântare ca să-mi fie mângâiere

 

Flory Pătru: Ce părere ai de situaţia actuală a muzicii creştine din România şi care sunt interpreţii tăi preferaţi care ţi-au marcat copilăria şi tinereţea?

De mic copil am ascultat Nicu Wagner, îmi plăceau cântările lui, mai apoi a apărut grupul Laud, cvartetul Armonix, păcat că nu mai sunt împreună şi nu mai scot ceva nou.

 

Flory Pătru: Ce planuri de viitor ai? Ai vreun proiect nou la care lucrezi? Te-ai gândit să colaborezi şi cu alţi interpreţi creştini pentru viitoare albume?

Proiectul la care lucrez este al 3 – lea album. La majoritatea cântărilor orchestraţia e gata. Pentru adiţionale o să colaborez tot cu fam. Lup Cătălin şi Romana. Cătă e un vechi prieten, pe care îl cunosc de vreo 10 ani.

 

Flory Pătru: Când va apărea următorul album şi cum se va numi? Ai în plan şi noi videoclipuri?

Urmatorul album va apărea prin septembrie 2010. Încă nu am găsit un titlu potrivit pentru acest album, am câteva idei, dar rămane să mă mai gândesc. Cu ajutorul Domnului voi face cel puţin un videoclip, încă nu ştiu la care piesă.

 

Flory Pătru: Sunt mulţi tineri care compun versuri şi cântări, ce sfaturi le dai? Cum pot să ajungă la un studio să înregistreze? Sunt costuri ridicate?

Celor ce compun cântări şi au o voce bună, îi sfătuiesc să publice cântările ca să se bucure şi alţii de ele. Ştiu că este mai greu la început. Eu am făcut o pauză de 7 ani între vol. 7 şi albumul: “Mai aproape”. În aceşti 7 ani am primit din partea Domnului mai multe cântări pe care m-am gândit că ar fi bine dacă le-aş înregistra şi acum nu îmi pare rău că am făcut aceste albume noi.

Costurile nu sunt foarte ridicate şi la studio e simplu de ajuns, trebuie doar ales studioul.

 

Flory Pătru: Acum la final te rog să ne spui care este versetul tău preferat şi să laşi un gând pentru toţi care citesc aceste rânduri. Mulţumesc pentru timpul acordat, Dumnezeu să te binecuvinteze împreună cu întrega familie!

Versetul meu preferat se află în Psalmul 27 cu versetul 4: “Un lucru cer de la Domnul, şi-l doresc fierbinte: aş vrea să locuiesc toată viaţa mea în Casa Domnului, ca să privesc frumuseţea Domnului, şi să mă minunez de Templul Lui” şi celor ce citesc aceste rânduri, vreau să le reamintesc  cuvintele care spun: “Maranata Domnul nostru vine!”

 

 

 

 

Interviu realizat de Flory Patru,  CrestinTotal.ro

VREI SA CITESTI MAI MULTE INTERVIURI? CLICK AICI … aprox 40

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

6 Comments

  1. Felicitari Flory,iar pe Mihai,D-l sa-l binecuvinteze cu binecuvantari ceresti si pamantesti.

  2. Amin amin frate Alin!!! Daca aveti intrebari pentru Mihai Dorin, puteti sa i le puneti aici si cu siguranta veti primi raspuns!!!

    Fiti binecuvantati cu totii!!!!

  3. Este minunat sa vezi o asa dedicare din partea unor tineri. Norul binecuvantarii sa se scuture peste cortul tau frate Mihai Dorin, rasplatirile sunt mari pentru un om ca tine.
    Binecuvantari divine si ingerasului meu iubit Florina. Dumnezeu te foloseste intr-un mod minunat, nu te da batuta, inainte cu Domnul.

  4. D’l sa va binecuvinteze! Nu ma pot abtine sa nu spun: Cea mai faina piesa “Ma-ntorc acasa”!!!! O pot asculta in continu… D’l sa fie cu voi, si totul sa fie spre slava Lui!!

  5. D-l sa va rasplateasca tot ce faceti pt El !!! Un exemplu pt multi!!!

  6. Amin amin Tabita!!! Dumnezeu sa fie cu tine si sa te binecuvinteze si sa intareasca credinta ta in EL zi de zi!!!!

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button
%d blogeri au apreciat: