StiriSTIRI MISIONARE

185 000 de credinciosi baptisti afectati de conflict

CARSinga-Gbazia Nicolas Aime Simplice, președintele Bisericilor Crestine Baptiste din Republica Central Africana a comunicat reprezentantilor Aliantei Mondiale Baptiste ca situatia din republica este precara. O coalitie de rebeli au cucerit cateva orase si au ajunsa la portile capitalei. Intentia lor este, a spus presedintele Bisericilor Baptiste, de a-l inlatura pe presedintele republicii si de a instaura un regim islamic asemnanator cu cel din tara vecina, Mali.

Simplice se refera la insurgentii din Mali care au demarat luptele impotriva regimului din tara respectiva in luna ianuarie a anului 2012 si au cerut independenta sau o autonomie mai mare pentru acesta parte a tarii. Cel putin cativa dintre insurgentii din Mali sunt marxisti declarati.

Rebeliunea din Republica Central Africana este de fapt un conflict intre guvern si rebeli, multi dintre acestia fiind implicati si in conflictul din 2004-2007. In prezent rebelii au castigat cateva orase din centrul si etul tarii. Ofensiva a inceput in decembrie cand un grup inarmat a cucerit orasele N’Délé, Sam Ouandja and Ouadda. Ulterior conflictul a escaladat.

 Simplice spune ca viata adevenit foarte grea in special pentru refigiatii din calea rebelilor. Un numar de biserici baptiste au fost deteriorate sau chiar distruse in acest conflict. Simplice invita credinciosii baptisti la rugaciune pentru pace si stabilitate in tara.

Simplice said life has become difficult for those who have been displaced by the fighting in the CAR. A number of Baptist churches, he told the BWA, have been badly damaged or destroyed in the conflict.

In momentul de fata sunt patru organizatii baptiste situate in zina vorbitoare de limba franceza a tarii care cuprinde un numar de 185 000 de credinciosi si 800 de biserici.

sursa: revistacrestinulazi.ro

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: