Stiri

Primarul Timisoarei este impotriva Bibliei

In calitate de cetatean al Timisoarei, dar si de lider spiritual(presedinte al Comunitatii Bisericilor Crestine Baptiste Timisoara si secretar general al Cultului Crestin Baptist din Romania), va scriu aceste randuri cu un profund sentiment de mahnire sufleteasca.

    Anul acesta Uniunea Baptista din Romania a initiat Campania Nationala de Citire a Bibliei, eveniment ce s-a desfasurat pana acum in peste 40 de localitati din tara noastra,printre care amintesc:Bucuresti, Ploiesti, Alexandria, Suceava, Bacau, Arad, Lugoj, Hateg, Urziceni, Constanta…
    Scopul acestor evenimente a fost distribuirea gratuita de Biblii, tiparite de catre Societatea Biblica Interconfesionala din Romania, tuturor celor interesati.Consideram, ca fiecare crestin ar trebui sa detina o Biblie si sa o citeasca pentru a-si consolida credinta intr-o perioada istorica in care crestinismul este atacat din atatea directii.
    Desi in toate locurile mai sus amintite ni s-a permis distribuirea de Biblii in locurile publice, singurul oras in care actiunea noastra  este restrictionata doar in perimetrul cladirilor baptiste este orasul Timisoara.Ca o dovada a acestui fapt va trimit prin e-mail avizele de la Bucureti si Timisoara.
    Ca si credinciosi baptisti ramanem surprinsi de decizia domnului primar, mai ales ca municipiul Timisoara este considerat cel mai ecumenic oras din Romania, iar baptistii, alaturi de celelalte culte, isi aduc si ei contributia la buna intelegere si colaborare intre bisericile recunoscute oficial in Romania.
   Surpriza noastra este cu atat mai mare cu cat in diferite locuri publice din oras se pot organiza evenimente pentru promovarea imoralitatii ( ex.Festivalul iubirii, organizat de catre organizatia Dacica, exponenta a controversatei Miscare Misa).
    Consideram decizia comisiei de ordine publica si a presedintelui ei, domnul Gheorghe Ciuhandu o grava incalcare a legii si a principiilor fundamentale garantate de Constitutia Romaniei.
     Cu mahnire,
     Dr.Ionel Tutac
     presedimtele Comunitatii Bisericilor Crestine Baptiste Timisoara
     secretar general al Cultului Crestin Baptist din Romania

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

10 Comments

 1. Ce e foarte grav ioan?
  „Scopul acestor evenimente a fost distribuirea gratuita de Biblii, tiparite de catre Societatea Biblica Interconfesionala din Romania, tuturor celor interesati.Consideram, ca fiecare crestin ar trebui sa detina o Biblie si sa o citeasca pentru a-si consolida credinta intr-o perioada istorica in care crestinismul este atacat din atatea directii.„
  E bine din toate punctele de vedere!!Treziti-va!!! RELIGIA E O METODA DE SPALARE A MINTII!!!
  Nu mai fi naiv…ca tot ce zboara se mananca in credinta!!!

 2. ESTE O SINGURA CREDINTA SI UN SINGUR DUMNEZEU SI BIBLIA NU TREBUIE OPRITA DE LA OAMENI .. IN ZIUA JUDECATII FIECARE VA DA SOCOTEALA PERSONAL INAINTEA LUI DUMNEZEU ,,,DUMNEZEU NU SE LASA BAJOCORIT CE OMUL VA SEMANA ACEEA VA CULEGE,,,

 3. Din cele relatate aici eu cred ca primarul nu este impotriva Bibliei ,ci impotriva cum distribuiti voi Biblia…asa la intamplare, ca pe un ziar sau revista de reclame ,e un om destept.
  Trebuie sa stiti o data pentru totdeauna caci Biblia este o carte sfanta nu o carte de povesti sau divertisment si ea trebuie daruita doar credinciosilor care sunt invitati la o adunare sau biserica si li se predica ce contine aceasta carte, cum trebuie sa o citesti ca sa o intelegi si cei care au crezut predica o vor lua acasa cu buna stiinta si o vor citi ,o va indragi si respecta ca pe insasi viata lor.
  Risipa si distribuirea Biblilor in locuri in care oamenii nici macar nu cunosc ce contine aceasta carte sfanta, (cum sa o priceapa fara un calauzitor?!!) ,e in zadar si o batjocura de cuvantul Lui Dumnezeu,eu cred ca trebuie discutata de consilile bisericesti, nu cu primariile despre distribuirea Bibliilor in librari crestine gratuite.
  Biblia nu este o carte a straziilor si a necredinciosilor si apoi uni o arunca la gunoi,ea este cartea bisericilor si a credinciosilor care vor sa se pocaiasca si sa o citeasca cu adevarat.
  Nimeni nu se pocaieste daca citeste Biblia fara un calauzitor,nu la v-a folosi la nimic ,precum famenului Etiopian.
  Nu uitati sunt oameni care intradevar vor aceasta carte sfanta si in alte tari si nu o pot achizitiona caci nu au o librarie crestina gratuita, chiar in bisericile voastre se vand Bibli si materiale crestine si voi dati gratis la …cine?!!..la porci.
  BIBLIA -CARTEA SFANTA, SCRISA CU TRUDA SI SUDOARE SI MULTE SACRIFICI DE CATRE SFINTII APOSTOLI, PROFETI SI CU SANGELE LUI ISUS HRISTOS CARE ESTE VIU SI LUCRATOR PANA IN VEAC” ESTE UN MARGARITAR DE MARE PRET”, NU O MAI DATI PORCILOR SA O ARUNCE LA GUNOI .(parerea mea)

 4. Pentru o informare corecta a crestinilor evanghelici…

  Poziția Primăriei Timișoara

  Oficialii Primăriei Timişoara spun că au aprobat cererea comunităţii baptiste cu schimbarea locaţiei pentru că aceştia le-au solicitat să amplaseze corturi în staţiile mijloacelor de transport în comun. „Ei au solicitat de la noi aviz ca să monteze corturi de 3 pe 3 metri în Piaţa Badea Cârţan şi în câteva staţii de autobuz şi tramvai din oraş. Piaţa Badea Cârţan este în renovare, iar în staţiile de transport în comun nu poţi să dai aviz să montezi corturi de 3 pe 3 metri, drept pentru care Comisia de ordine publică le-a dat totuşi aviz favorabil să monteze corturile, dar în faţa lăcaşelor de cult proprii, pe domeniul public. Puteau veni la o discuţie înainte să vadă unde se pot amplasa corturi”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al municipalităţii, Flavius Boncea.

  sursa http://www.tion.ro/scandal-cu-biblia-in-mana-la-timisoara-primarul-gheorghe-ciuhandu-acuzat-de-baptisti-ca-incalca-legea/1017190

 5. In primul rand cred ca titlul articolului este exagerat si apoi, probabil ca fratele Tutac mai merita sa mai faca inca o solicitare, la ce statii sunt in Timisoara chiar nu vad unde mai aplasezi si un pavilion de 3 pe 3.

  Nu cred ca primarul e impotriva distribuirii Bibliei in Timisoara.

  Haideti ca se poate, nu va mahniti!

 6. in vremurile d epe urma , scrie, ca, cuvantul lui Dumnezeu ii va zgaria la ureche pe cei mai multi…

 7. machea? libertatea de exprimare este prost inteleasa. daca crestinii vor sa fie liberi sa distribuie materiale promotionale echitabil ar fi sa faciliteze distribuirea de materilale care promoveaza indepartarea de la credinta. egal. altfel totul este doar o mare ipocrizie. promovezi ideile tale in societate invocand dreptul la libera exprimare? atunci fii pregatit sa auzi, la tine in biserica, in locurile in care tu te intalnesti cu cei de acceasi credinta cu tine, mesajul celor care spun: toti zeii, noi, vechi, dumnezeul crestin, toti sunt minciuna. daca nu iti place asta atunci nu cere sa fii tratat special. mesajul crestinilor este egal, din punctul de vedere al libertatii de exprimare, cu dreptul celorlalti de a nu auzi nimic din ce vreti voi sa promovati. daca vrei poti numi dreptul asta: drept la liniste.

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: