ARTICOLUL ZILEIEDITORIALE

Unde mă voi ascunde de Dumnezeu?

Psalmi 139:7 Unde mă voi duce departe de Duhul Tău, şi unde voi fugi departe de Faţa Ta?

            În zilele care au trecut m-am gândit profund la acest verset şi în special la Psalmul 139 punându-mi întrebarea: „Poate oare un om să trăiască departe de Dumnezeu?” Apoi m-am gândit la situaţia în care Iona vroia să fugă departe de Faţa Domnului, dar prin circumstanţe neplăcute lui, Dumnezeu l-a adus din nou în prezenţa Lui astfel îndeplinindu-şi slujba de a spune ninivenilor că Dumnezeu îi va nimici dacă nu se vor pocăi. Cu toate că Iona fugea în direcţie opusă Ninivei, Dumnezeu era pretutindeni şi îl cerceta.

Adam, a păcătuit şi a vrut să se ascundă de întâlnirea cu Dumnezeu, căci îi era ruşine. Dar Faţa Lui Dumnezeu e pretutindeni şi l-a găsit chiar şi în starea lui de păcat. Şi exemplele pot continua.

Apoi m-am gândit la mine, de câte ori am vrut să fug de Dumnezeu, dar nu m-am putut ascunde de El pentru că întotdeauna m-a găsit. În adolescenţă sătulă de regimul de acasă am hotărât să o termin cu biserica şi cu tot programul milităresc din zilele de duminică astfel mi-am strâns bani, mi-am adunat lucrurile, am lăsat o scrisoare de adio şi am plecat din Arad într-un alt oraş, crezând că-mi va fi bine fără de Dumnezeu şi fără familie. Am rezistat două săptămâni fără familie şi fără biserică, apoi m-am întors plângând, cu pumnii goi şi căutându-L pe Dumnezeu din toată inima. Unde mă voi duce departe de El? NICĂIERI. Şi atât de frumos şi explicit ne dă răspunsul psalmistul în Psalmi 139:8-12 Dacă mă voi sui în cer, Tu eşti acolo; dacă mă voi culca în locuinţa morţilor, iată-Te şi acolo;Dacă voi lua aripile zorilor, şi mă voi duce să locuiesc la marginea mării, şi acolo mâna Ta mă va călăuzi, şi dreapta Ta mă va apuca. Dacă voi zice: „Cel puţin întunericul mă va acoperi, şi se va face noapte lumina dimprejurul meu!” Iată că nici chiar întunericul nu este întunecos pentru Tine; ci noaptea străluceşte ca ziua, şi întunericul ca lumina.

            Cerul nu e prea înalt pentru El ca să nu te poată găsi, mare nu e prea adâncă pentru El şi nici întunerecul prea întunecos. Toate acestea El în înţelepciunea Lui le-a creat, şi cum ar putea să nu ne găsească?

--

De multe ori încercăm să ascundem de Dumnezeu starea noastră, sentimentele, gândirea, purtarea, dar uităm că El ştie şi cunoaşte totul în detaliile cele mai amănunţite. Evrei 4:13 Nicio făptură nu este ascunsă de El, ci totul este gol şi descoperit înaintea ochilor Aceluia, cu care avem a face.

Tineri dragi, nu căutaţi să fugiţi departe de Dumnezeu crezând că veţi scăpa de El. Oriunde veţi fi, ochii Lui vor fi aţintiţi asupra voastră. Dacă El v-a încredinţat o slujbă, o responsabilitate, nu fugiţi de ea. Mai devreme sau mai târziu veţi ajunge tot acolo de unde aţi plecat, doar că timpul irosit nu va putea fi niciodată răscumpărat. Vă spun din tot sufletul şi din propria experienţă că departe de El veţi fi pustii, săraci, orbi şi goi, dar lângă El veţi avea belşug de pace şi de bucurie. Nimic nu e mai de preţ decât o viaţă trăită cu Isus şi pentru Isus. O tinereţe pusă la dispoziţia lui Dumnezeu are ca şi consecinţă o bătrâneţe binecuvântată şi o viaţă veşnică. Nu-i aşa că e lucrul cel mai de preţ în viaţă?

Articol scris de: Florina Margea

--

Banner sbro.ro /

Banner KERIGMA/

“ Citești Scripturile cu alți ochi atunci când vezi efectiv locurile în care s-au derulat evenimentele descrise.

Prin agentia Oxentia Tourism ai acum ocazia să vizitezi Israelul.

Pentru rezervări sună la: +40 746.675.313 sau la: + 40 744. 731.492

Retrăiește istoria biblică în Tara Sfântă alături de Oxentia Tourism

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura