ANUNTURIEDITORIALE

Musulmanii se convertesc la creștinism în Finlanda

Ziarul săptămânal creștin Uusi Tie (Finlanda) a făcut un sondaj legat de numărul de botezuri creștine printre noii imigranți din țară.

În toamna anului 2015, aproape 30 000 de musulmani au sosit în Finlanda ca parte a valului de imigranți care au venit în Europa. Multe biserici s-au confruntat cu o nouă experiență surprinzătoare, pe măsură ce musulmanii veneau la biserică având întrebări despre credința creștină.

Biserica Evanghelică Luterană este biserica cu cea mai mare istorie din țară. Marja-Liisa Laihia, specialist în problemele imigranților, spune că afganii, irakienii și iranienii au prezentat cel mai mare interes.

Celor care arată că își doresc să devină creștini li s-au pus la dispoziție lecții de catehism, dar nu toți aleg să se boteze. Acestea durează în mod normal câteva luni și, prin urmare, este suficient timp să se ia în considerare și posibilitatea de a fi botezați.

Lecțiile se țin în limba engleză, sau cu ajutorul unui interpret. Se folosește Biblia tradusă în limba elevilor. Un pastor luteran a spus că cei care vin să se boteze sunt sătui de violența din islam și sunt atrasi de dragostea și harul pe care le aud în mesajul creștin.

Au avut loc peste 100 de botezuri în bisericile luterane

Sondajul a acoperit 165 de biserici luterane, selectându-le pe cele care au un centru de primire în zona parohială. Pastorii seniori au fost întrebați câți solicitanți de azil musulmani au fost botezați dintre cei care au sosit în Finlanda în toamna anului 2015.

S-au primit 128 de răspunsuri. În aceste biserici, au fost botezați în total 117 musulmani.

Un pastor luteran, care vorbește limba araba ca limba maternă, a botezat deja 18 musulmani în zona Helsinki și cinci persoane sunt în curs de a primi botezul. Toți sunt irakieni. El le ține lecții de catehism, care durează aproximativ 45-50 de minute. Cererea pentru participarea la aceste clase este mai mare decât poate să facă față pastorul.

Citeste mai mult la http://alfaomega.tv/stiri/mapamond-crestin/7521-musulmanii-se-convertesc-la-crestinism-in-finlanda#ixzz4tCUPXMB7
Follow us: @alfaomegatv on Twitter | alfaomegatv on Facebook

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: