Articole de CraciunEDITORIALE

O nastere foarte speciala

Bebeluşul din pântecul Mariei nu era un copil obişnuit, Creatorul Atotputernic al Universului a venit pe pământ în slăbiciunea trupului uman. Însă când Dumnezeu a devenit un om în persoana lui Isus Hristos, El nu a încetat să fie Dumnezeu şi nici nu şi-a pierdut atributele divine cum ar fi omniprezenţa şi omnipotenţa. El doar le-a pus deoparte pentru un timp. Teologii numesc această alegere Kenosis, care înseamnă “a goli”.
În timp ce Maria dădea naştere lui Isus, micul grup de cercetători răsăriteni urmăreau semnul luminous de pe cer, aşteptându-se să îi conducă la un Mare Impărat. Evident, s-au gândit că îl vor găsi în capitala ţării (Matei 2:1) undeva în palatul înconjurat de o mare sărbătoare. Însă Isus, moştenitorul de drept al tronului lui Israel a intrat în această lume în linişte, într-un staul din afara micului Betleem, fără ca naşterea Lui să fie observată de cei bogaţi, de cei educaţi şi de elite. Dar sosirea Lui nu a fost ignorată în totalitate, evanghelistul Luca în cap.2:8-12 ne vorbeşte de o castă necesară, dar exilată, fără de care Templul nu putea funcţiona: păstorii, îngerii s-au arătat oamenilor simpli pentru că aceştia înţelegeau cel mai bine cele întâmplate. Păstorii şi-au părăsit în grabă turmele, lăsându-le să pască nesupravegheate şi au pornit în căutarea regelui nounăscut.
Odată ce L-au găsit pe Salvatorul lor exact aşa cum Luca 2:15-18 le spuseseră îngerii, păstorii au spus din nou povestea, în auzul Mariei şi al lui Iosif. Nonsens sau adevăr care schimbă vieţi? Deschideţi mintea şi încearcă să accepţi posibilitatea că ceea ce a făcut şi a învăţat El era menit să cruţe o lume foarte diferită de cea în care trăieşti în prezent. De fapt, vei descoperi că adevărul pe care l-a adus El are menirea să te schimbe pe tine. Hristos s-a născut!
Jean Chiforeanu

Sursa: maranatatm

Banner sbro.ro /

Banner KERIGMA/

--

“ Citești Scripturile cu alți ochi atunci când vezi efectiv locurile în care s-au derulat evenimentele descrise.

Prin agentia Oxentia Tourism ai acum ocazia să vizitezi Israelul.

--

Pentru rezervări sună la: +40 746.675.313 sau la: + 40 744. 731.492

 

Retrăiește istoria biblică în Tara Sfântă alături de Oxentia Tourism

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura