EDITORIALE

Cât costă să fi Israel – de Nicolae Geantă

nicolae-geantaIacov se întorcea încărcat de la Laban. Cu averile pe care le visase. Cu o soție frumoasă pentru care slujise 14 ani. Cu copii, cu robi, cu turme. Și la un moment dat duce o luptă cu Dumnezeu de unde pleacă șchiopătând. ” De ce târăști piciorul Iacove?”. „M-a bincuvântat Dumnezeu!”. Da, Domnul binecuvântează cu…lovituri uneori!

După ce devine Israel, Iacov nu mai e interesat de bogăție. „Să ia totul Esau!”. Apoi îi moare Rahela. Cea pe care o iubise atât de mult. Îi născuse un fiu și îi pusese numele Ben-oni, fiul durerii. Dar iacov îl numește Beniamin, fiul dreptei! Nu poți numi o binecuvântare durere!

Merge la Sihem și singura sa fiică, Dina e violată de un prinț. Apoi Iuda și fratele lui devin criminali. E nevoit să schimbe domiciliul. Ruben curvește cu una din țiitoarele sale. Apoi 10 din princii săi îl vând pe Iosif, preferatul lui, unor târgoveți. Își pierde ani buni și cel mai iubit dintre prunci. Și într-o zi, bătrân de vreme se coboară în Egipt. El, Israel, din nou între străini.

Dar acolo, spre sfãrșitul vieții, spune Scriptura că Iacov a murit rugându-se sprijinindu-se în toiag! În toiagul lui Dumnezeu! A plătit cu vârf și îndesat pentru viață Iacov. Dar după ce-a devenit Israel nu a lăsat toiagul rugăciunii din mână!

Ești gata să plătești un preț și să continui închinarea lui Hristos? Sau nu vrei să fii Israel? (Cel ce luptă cu Domnul și biruiește).

Nicolae.Geantă

http://nicolaegeanta.blogspot.ro

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: