EDITORIALE

Religia mormonilor ia o amploare uluitoare

Religia mormonilor ia o amploare uluitoare – 10 lucruri pe care nu le știi despre mormoni. Religia mormonilor ia o amploare uimitoare, aceștia lansând doi candidaţi la alegerile prezidenţiale din SUA. În România, cel mai cunoscut mormon este miliardarul Ion Ţiriac.

Majoritatea oamenilor asociază religia mormonilor cu bărbaţii, care au mai multe neveste. Mormonii sunt răsândiți peste tot, prin „Cartea lui Mormon”, un musical de pe Broadway realizat de creatorii South Park, Matt Stone şi Trey Parker, a obţinut săptămâna trecută, nouă premii Tony.

Iată câteva lucruri mai puţin cunoscute despre mormoni, prezentate de BusinessInsider.com și preluate de Evenimentul Zilei. Unele dintre acestea explică creşterea puternică a numărului de adepţi, din ultima perioadă de timp.

 
1. A patra religie din SUA
Religia Mormonilor are una dintre cele mai mari creşteri printre cultele religioase din Statele Unite ale Americii. Cu 6 milioane de adepţi, mormonii reprezintă, în prezent, cea de-a patra mare religie din SUA, potrivit celor mai recente date ale Pew Research Center.  Biserica se extinde cu circa 1 milion de noi membri la fiecare trei ani. Peste un sfert din mormonii din America, inclusiv gazda emisiunii politice de la postul de televiziune Fox News, Glenn Beck, au fost convertiţi la această credinţă.
2. Există 14 milioane de mormoni în lume
Numărul de membri ai religiei mormone a crescut de peste două ori din 1980 încoace. În prezent, sunt peste 14 milioane de mormoni în întreaga lume, din care mai mult de jumătate locuiesc în afara Statelor Unite, conform statisticilor bisericii din anul 2010.  Principala cauză a extinderii explozive a acestei religii este angajamentul bisericii într-o misiune de prozelitism, prin intermediul misionarilor. Fiecare tânăr mormon trebuie să facă doi ani de misionariat în ţări străine şi mulţi dintre ei îi descriu ca fiind cei mai buni din viaţa lor.În prezent, sunt peste 50.000 misionari mormoni care îşi servesc biserica în ţări din întreaga lume. Datorită muncii lor misionare, majoritatea mormonilor vorbesc fluent într-o limbă străină. Jon Huntsman, de exemplu, vorbeşte fluent chineza, iar Mitt Romney franceza.
3. O avere de 30 de miliarde de dolari
Averea bisericii este estimată la peste 30 miliarde de dolari. Principala sursă a bunăstării bisericii mormone este zeciuiala: mormonii trebuie să doneze a zecea parte din venitul lor anual către biserică, pentru a-şi câştiga dreptul să se roage în templu. Din această sursă, biserica adună, în fiecare an, peste 5 miliarde de dolari.   De asemenea, biserica face profituri substanţiale din investiţii imobiliare şi din investiţii în afaceri, care sunt gestionate de Deseret Management Corp. Această companie este unul dintre cei mai mari proprietari de ferme şi terenuri în SUA. Ea deţine cel mai mare producător de nuci, AgReserves, postul de radio Bonneville International, situat pe locul 14 în topul posturilor de radio din America, precum şi o companie de asigurări de viaţă.Antreprenoriatul economic face parte din doctrina mormonilor. 88 din cele 112 revelaţii avute de fondatorul bisericii, Joseph Smith, au legătură cu aspecte fiscale.
4. Politicieni de succes
Mormonismul formează oameni de afaceri şi politicieni de succes. În anul 2010, Goldman Sachs a angajat 31 de absolvenţi de la Brigham Young University, număr similar cu cel al absolvenţilor angajaţi de la Wharton. Spiritul antreprenorial al bisericii a format oameni de afaceri puternici, printre care candidaţii la preşedinţia SUA Mitt Romney şi Jon Huntsman Jr.Alţi directori executivi celebri adepţi ai religiei mormone sunt David Neeleman, fondatorul Jet Blue, Eric Varvel, directorul executiv al Credit Suisse, şi Gary Crittenden, fostul director financiar al Citigroup.De altfel, cel mai bogat român este, conform Top 300 Capital, Ion Ţiriac, care este mormon. Potrivit clasamentului, Ţiriac deţine o avere estimată la 1,5-1,6 miliarde de euro. Ţiriac a recunoscut public că este mormon, într-un interviu acordat, în 2008, jurnalistului Marius Tucă.Mormonii deţin un număr mare în cadrul conducerii unor companii mari, inclusiv Marriott, American Express, Dell, Lufthansa, Fisher-Price şi Deloitte.
Iar optimismul, sinceritatea şi valorile familiale pe care le promovează fac din ei buni politicieni. Exemple în acest sens sunt 15 senatori şi congresmani din SUA, printre care liderul majorităţii din Senat, democratul Harry Reid.
5. Recrutaţi de serviciile secrete
CIA şi FBI desfăşoară programe de recrutare din rândul mormonilor. Aparența incoruptibilitate a moralei mormone le conferă calitatea unor candidaţi ideali pentru posturile cu putere de decizie în aplicarea legii şi pentru agenţiile de informaţii.
 Mormonii sunt foarte bine reprezentaţi în CIA. Potrivit unui recrutor, misionarii mormoni reîntorşi acasă sunt căutaţi pentru cunoştinţele de limbi străine, faptul că nu consumă droguri şi alcool şi pentru respectul faţă de autorităţi.

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

One Comment

 1. Mormonii nu cred ce spune Scriptura, că este un singur Dumnezeu, manifestat în Sfânta Treime (Dumnezeu-Tatăl, Dumnezeu-Fiul şi Dumnezeu-Duhul Sfânt).

  „Caci TREI sunt care marturisesc in cer: Tatal, Cuvantul si Duhul Sfant si acestia trei sunt una”. (1 Ioan 5,7)

  Mormonii cred într-un Hristos nu al Bibliei, ci într-un Hristos al plăsmuirii lui Smith, Young şi alţii.

  De ce?

  Pentru că în doctrina lor ei condiţionează „intrarea în cel de al treilea cer”, de recunoaşterea lui Joseph Smith ca cel mai mare profet al lui Dumnezeu.

  Într-un mod care se vrea subtil, dar care este de fapt destul de transparent, Joseph Smith vrea să fie considerat de adepţii acestei rătăcirii mai mare decât Domnul Iisus Hristos.

  Joseph Smith, într-una din scrierile lui sugerează că a preexistat şi că a participat împreună cu Domnul Iisus Hristos la creaţia Universului!

  Desigur, o pretenţie nebună a lui, dar şi o nebunie crezută de atâţia dintre adepţii lui.

  Mormonii sunt „fără Hristos, fără nădejde şi fără Dumnezeu în lume”.

  Biblia ne avertizeaza despre sectanti ca mormonii…”unii ca aceştia sunt APOSTOLI MINCINOSI , lucrători vicleni, care iau chip de apostoli ai lui Hristos. Nu este de mirare, deoarece însuşi satana se preface în înger al luminii. „(2 Cor.11,13-14)

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: