ULTIMELE STIRI

Vanatorii de pacate in Biserici

Doneaza – sustine! Strângere de fonduri pentru un nou format

$3.00

Ioan 8:7  Fiindcă ei nu încetau să-L întrebe, El S-a ridicat în sus, şi le-a zis: Cine dintre voi este fără păcat, să arunce cel dintâi cu piatra în ea.”

Cine din biserică este fără păcat? Acel să arunce primul cu piatra în cel păcătos. E dureros cum în bisericile noastre evanghelice se instalează un haos total. Judecăm pe fratele nostru, ne credem mai presus decât alţii, lovim în cel ce a păcătuit, îi scoatem afară din biserici pe cei au căzut, dar vor să se ridice. Am devenit nişte vânători de păcate. Slujba noastră în biserică constă în a arunca cu vorbele grele în fraţii noştrii şi a-i ajuta să cadă tot mai adânc în groapă. Oare de ce nu mai avem dragoste pentru cei de lângă noi? De ce mai degraba facem răul decât binele? De mai repede adâncim rana din sufletul fratelui nostru, decât să căutăm vindecarea rănii?


Cunosc cazuri în care oamenii s-au dus la păstor să se mărturisească de păcate, dar a 2-a zi ştia toata biserica ce a păcătuit fratele sau sora. Cum mai putem noi în zilele de azi să împlinim ceea ce zice Biblia în Iacov 5:16 Mărturisiţi-vă unii altora păcatele, şi rugaţi-vă unii pentru alţii, ca să fiţi vindecaţi. Mare putere are rugăciunea fierbinte a celui neprihănit. Cum mai pot eu mărturisi păcatul meu unui păstor care încalcă Cuvântul Domnului? De fraţii care stau în fruntea bisericii au devenit nişte risipitori şi dezbinători?

De fiecare dată când văd în jurul meu lucruri care nu plac Domnului, mă gândesc la profunzimea versetului din Apocalipsa 12:12 care spune: De aceea bucuraţi-vă, ceruri, şi voi care locuiţi în ceruri! Vai de voi, pământ şi mare! Căci diavolul s-a pogorât la voi, cuprins de o mânie mare, fiindcă ştie că are puţină vreme. De ce dăm prilej diavolului şi îl lăsăm să ne amăgească? De multe ori devenim unelte în mâna diavolului fără să ne dăm seama. Păcatul e atât de subtil, încât amăgeşte chiar şi pe cei mai tari în credinţă.

E timpul ca Domnul să se proslăvească prin noi. E timpul cercetării noastre. De ce să vânăm păcare în biserici când am putea fii sfinţi. 1 Petru 1:16 Căci este scris: „Fiţi sfinţi, căci Eu Sunt Sfânt”. El e Sfânt pentru ca şi noi să ajungem la sfinţenia Lui. E clipa decisivă în care mai putem lua hotărâri noi. Să nu mai arătăm cu degetul spre cel care a păcătuit. E mult mai bine să luăm atitudine asupra propriei noastre persoane şi să împlinim versetele: Luca 6:41-42  De ce vezi tu paiul din ochiul fratelui tău, şi nu te uiţi cu băgare de seamă la bîrna din ochiul tău? Sau cum poţi să zici fratelui tău: „Frate, lasă-mă să-ţi scot paiul din ochi” şi, când colo, tu nu vezi bîrna din ochiul tău? Făţarnicule, scoate întâi bîrna din ochiul tău, şi atunci vei vedea desluşit să scoţi paiul din ochiul fratelui tău.

Fraţilor e timpul să lăsăm făţărnicia la o parte. Nici un făţarnic nu va avea parte de Slava cerului. Haideţi să analizăm bine scopul pentru care venim la biserică. Oare frecventăm o biserică doar ca să vânăm păcatele şi greşelile fraţilor noştrii sau suntem prezenţi la biserică pentru a ne pocăi de atitudinile noastre „bolnave”?

Dacă nu ai nici un păcat continuă să vânezi păcatele altora, dar dacă eşti un păcătos, pocăieşte-te, altfel vei muri fără Hristos şi toată prezenţa la la biserică nu va avea nici un folos! DUMNEZEU SĂ NE CERCETEZE, amin!

Editorial scris de Florina Margea© www.crestintotal.ro 

Citeste mai multe editoriale de Florina, Te astept in fiecare Sambata

Banner sbro.ro /

Banner KERIGMA/

“ Citești Scripturile cu alți ochi atunci când vezi efectiv locurile în care s-au derulat evenimentele descrise.

Prin agentia Oxentia Tourism ai acum ocazia să vizitezi Israelul.

Pentru rezervări sună la: +40 746.675.313 sau la: + 40 744. 731.492

Retrăiește istoria biblică în Tara Sfântă alături de Oxentia Tourism

Doneaza – sustine! Strângere de fonduri pentru un nou format

$3.00

Articole recente: LibrariaCT.ro

Sustine. Ajuta-ne sa aducem acest proiect mai departe. Strângere de fonduri pentru un nou format. Multumim

$1.00

Despre ADMIN (26821 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

15 comentarii la Vanatorii de pacate in Biserici

 1. monica // 25 iunie 2011 la 10:05 //

  Domnul sa te binecuvanteze sora Flory.
  Adevarat articolul, Dumnezeu stie cat am cautat dragoste si intelegere in adunarile Domnului de cand m-am pocait ,eu si fica mea si totul mi se parea a fi doar o amagire, voiam sa fim intelese asa cum suntem ,asa cu credinta care o am si totusi multi s-au ferit si de mine si de fica mea si ne-au lasat singure ,pentru ca felul meu de a sluji Domnului este diferit si am ales o cale mai ingusta si mult mai grea decat a celorlalti crestini si atunci eu nu mai pot sa stau in adunarea lor, a celor rai si pentru multi poate am fost o piedica ca eram mai diferita ca ei si ca mine, mai sunt multi crestini.
  Stiti ce am eu impotriva pastorilor ?!!! In primul rand ca ei nu sunt pocaiti si nu lasa nici pe crestini sa se pocaiasca ,acesta-i purul adevar si urasc tradatorii Lui Isus si mincinosii.Caci ei vor ca noi sa credem si sa umblam in doctrina lor si pe principile lor moderne si nu pe principile Bibliei ,au rastalmacit Biblia si s-au modernizat si vor sa credem si sa fim ca ei.Eu niciodata nu voi face ca ei si nu sunt de acord cu ei cu doctrinele lor moderne.
  Dar atunci cand vrei sa faci voia Lui Dumnezeu sa stiti ca pastorii,liderii si unii crestini iti stau impotriva ,chiar si in bisericile de azi libertatea e zadarnicita de conducatorii bisericiilor.
  2Tim.3:12De altfel, toti cei ce voiesc sa traiasca cu evlavie in Hristos Isus vor fi prigoniti. Amin
  Cand am sa intalnesc un pastor pocait si smerit care nu se uita la bani ci la nevoile crestinilor,atunci voi da slava Domnului ,dar pana atunci eu nu ascult de nici un pastor platit ,care vrea sa ma traga de pe Calea pe care Dumnezeu m-a pus sa umblu cu frica de El.
  Nu vreau sa vorbesc rau de pastori sau popi ,dar ma doare sa tot aud ca atatia tineri si atatia oameni sufera din cauza lor, ca ei cer respect si ascultare pentru ei insisi si vor sa se dea mai mari ca Dumnezeu.
  Slava Celui Prea Inalt ca nu mai merg la nici o biserica si stau pe principile Bibliei cum Dumnezeu ma invata in odaita mea si locul de inchinare care este in Isus Hristos si nu in doctrinele lor false si lumesti.
  Daca eu nu cred in doctrina lor de ce sa ma unesc cu ei,eu nu pot sta in adunarile celor rai si a celor care fac raul semeniilor mei ,care scot oamenii afara din biserici si se cearta,voi stiti cati oameni pleaca din biserici din cauza pastorilor si a liderilor?!!Au ajuns asa de ingamfati si plini de bani ,ca nici nu mai baga pe unii crestini in seama si apoi le spun, ca de ce au parasit adunarea ?!..dupa ce ca ii dispretuiesc pe uni crestini ,mai vor sa ii si respecte ,crestinii nu mai gasesc ajutor si sfaturi bune de la pastori ,numai daca ii platesti bine ,au ajuns sa se uite la bani, la luxuri, mai mult ca la nevoile crestinilor.:(( Ii plang de mila.
  Niciodata nu voi respecta un pastor care nu s-a interesat de mine sau de semenii mei .Dumnezeu insusi s-a interesat de mine si m-a ajutat la greu atunci cand L-am chemat in ajutor ,m-a ajutat si stiu ca e cu mine mereu si ca El ma tine pe cale curata si neintinata de aceasta lume rea,din partea pastorilor ,eram demult cazuta in lume ca cei mai multi din randul crestinilor.El merita toata lauda si cinstea si respectul meu DUMNEZEU INSUSI SI ATAT.
  Fratilor si surorilor care suferiti prigoana ,va scriu cu dragoste din inima mea ,nu va incredeti in pastori si adunarile sau bisericilor voastre ,ci incredeti-va in Biblie, in cuvantul Lui Dumnezeu care este adevarul si El va v-a ajuta sa umblati curati pe Cale , eu nu sunt membra a nici unei biserici ,dar sunt membra in imparatia Lui Dumnezeu si ascult doar de Dumnezeu ,sa stiti ca pastorii nu va pot duce in Imparatia Lui Dumnezeu ,dar ei va pot duce foarte usor in iad ,nu va pierdeti daca nu sunteti intelesi si ajutati de pastori si biserici si cautati-L pe Hristos in toate problemele si nevoile voastre ,eu daca as fi ca voi le-as lasa biserica goala ,sa vada cat sunt de rai si m-as aduna intr-o casa cu mai multi frati si surori pocaiti simpli si smeriti,asa merita sa le lasati biserica goala si sa se pocaiasca in sac si cenusa ca Mardoheu, pentru rautatile lor si sa vada ca nu ei ne tin pocaiti cu biserica lor ,ci Dumnezeu cu dragostea Lui.
  Mat.18:20Caci acolo unde sunt doi sau trei adunati in Numele Meu, sunt si Eu in mijlocul lor.” Amin
  Va dau un sfat de crestina,INCREDETI-VA DOAR IN DUMNEZEU SI VETI FI RASCUMPARATI SI INFIATI DE EL ,credeti 100% ca Domnul Isus Hristos este Pastorul nostru adevarat si nu cocosii acestia care se umfla in pene.
  Toti cei care nu au pastori si biserici ,Dumnezeu ii infiaza si ii duce in imparatia Sa, noi nu vom fi orfani pana avem un Dumnezeu Mare si Bun cu noi.
  Ioan 14:1-31 ,18Nu va voi lasa orfani, Ma voi intoarce la voi. Amin
  Doamne TATA CERESC, ai mila de noi si infiaza-ne ,caci copii Tai raman orfani de pastori si biserici si multi sunt prigoniti ,caci Te-au ales pe Tinecare Esti, CALEA ,ADEVARUL SI VIATA ,in loc de ei, niste farisei fatarnici si biserici false.AMIN
  (PAREREA MEA)
  DUMNEZEU SA VA BINECUVANTEZE!

 2. Asa este sora mea draga.Lipsa dragostei ne face sa judecam pe cei din jurul nostru.Daca suntem madulare in trup,atunci cand un madular sufera,sufera tot trupul.Daca Il iubesti pe Dumnezeu,atunci ii iubesti si pe fratii tai,si iti pasa.Cand cineva este pe marginea gropii ce faci?Ii dai branci sa cada in groapa,sau il ajuti sa se ridice de acolo?Dragostea acopere totul,crede totul,iarta totul.Fara dragoste,nu suntem nimic.Ba da,un chimval zanganitor,o arama sunatoare.

 3. AMIN Florina ne intrebam zi de zi incotro se-ndreapta biserica.
  Domnul sa ne ajute sa ne pocaim si sa ne intoarcem la dragostea dintai.
  „Cine este nedrept să fie nedrept şi mai departe; cine este întinat să se întineze şi mai departe; cine este fără prihană să trăiască şi mai departe fără prihană. Şi cine este sfânt să se sfinţească şi mai departe!’ – tare se mai potriveste in zilele noastre si nu sunt deloc rea cand spun aceasta ci vreau sa starnesc gelozia multora.

 4. Flory Margea // 25 iunie 2011 la 11:25 //

  Sora Monica, draga mea sora, oamenii ne vor dezamagii intotdeauna, dar Dumnezeu nu o va face niciodata!!! Biblia spune ca multi dintre pastori nu vor intra in Imparatia lui Dumnezeu dar nu vor lasa nici pe altii sa intre…sau mai spune ca un pastor platit cand vine lupul, va lasa turma si va fugi! Daca aceste cuvinte sunt scrise in Biblie, ele trebuie sa se implineasca! Biblia e cea mai adevarata carte care a existat vreodata!! Si noi trebuie sa cautam sa ne lipim inima de Domnul mai mult ca oricand!! Dumnezeu sa va binecuvanteze si sa va mangaie inima intristata de atatea suferinte si sa stiti ca Domnul va da bucuria si pacea pe care lumea niciodata nu v-o va putea da!!!! Va pup si va imbratisez cu toata inima mea!!!

 5. Flory Margea // 25 iunie 2011 la 11:30 //

  Sora Ema, de multe ori e mai usor sa impingi pe cineva in groapa decat sa ii dai mana sa il ridici!! E mai usor sa nu ai responsabilitati, decat sa fii responsabil!!! Si dupa cum vad eu lumea crestina, majoritatea fratilor fug de responsabilitati! De ce sa viziteze un bolnav, cand pot sa doarma, de ce sa ajute un batran cat pot merge la iarba verde, de ce sa se implice in vreo lucrare, cand e mai simplu sa stea si sa nu faca nimic!! E multa amagire in vremea pe care noi o traim, dar DOMNUL sa ne trezeasca la o adevarata viata de slujire si sa ne umple inimile de bunatate si sa fim cei dintai in fapte bune!! CINE DA NAVALA PUNE MANA PE IMPARATIE!!!

 6. Flory Margea // 25 iunie 2011 la 11:36 //

  Sora Valeria….biserica din pacate se indreapta spre pierzare!! Stiti de ce?? Pentru ca biserica nu mai are dragoste fata de cei din lume! Adica iubim doar pe cei care ne iubesc, iar de restul nu ne intreseaza, fiecare cu traba lui!! Si daca vine cineva din lume la biserica, ne uitam de sus la el si imediat il judecam dupa imbracaminte sau felul de viata pe care il duce! Daca nici Isus nu a dat cu piatra in femeia prins in curvie, ce drept avem noi sa lovim in semenii nostri????

 7. Trist foarte trist dar este scris ca din pricina imultirii faradelegii dragostea celor mai multi se va raci, dar nu a tuturor, asa ca mai este speranta. 🙂

 8. Draga sora Monica; am ajuns si eu in aceeasi situatie; dar nu este bine; nu este biblic’ Domnul nu ASA ne vrea.
  Cu cine mai avem partasie?
  am doar pe internet si pe telefon.
  Da, Dar eu nu ma aflu in jungla; daca ar fi asa ar fi benefic netul si telefonul.
  Ma uitam pe fereastra de Pasti plingind:
  stau cel mai aproape de biserica ca niciodata,la doar 7 minute;
  cum sa ma duc la adunare, sa ma poticnesc in sarbatoarea sarbatorilor chiar?
  Chiar atunci cind sarbatorim Minunea Minunilor sa ma tulbur si sa vin acasa plingind?
  Nu am mers nicaieri.
  Am fost mai linistita, dar frati in jur nu am avut.
  imi este drag sa cint cu fratii cind merg la adunare, chiar si cind cinta corul, cint dupa ei, dupa cei care cinta si cunosc cuvintele.
  Nu stiu de ce este asa; de ce am lasat lumea sa faca din biserica ce vrea prin pastori si prin multi dintre noi?
  Intr-o duminica, dupa ce ma suparasem dimineata, logic era sa nu merg si dupa amiaza.
  Acum, ma imbrac si ca in alte zile plec la adunare ca si cind as fi uitat relele; am stiut ca Domnul m-a trimis sa ma intareasca.
  Am avut atita bucurie; ca la sfirsit o sora m-a intrebat cum de nu am plecat cu graba ca de odicei;
  i-am spus ca sunt atit de bucuroasa si imi venea sa vorbesc cu toata lumea; cind ma necajesc fug, sa nu mai dau ochii cu nimeni sa nu ma vaiet.
  A fost o marturisire a unui frate scump,care s-a intors acum 42 de ani; care a vorbit avind Duhul Sfint prezent in viata lui.
  Am experimentat bucuria pierduta; este trist ca se intimpla atit de rar.
  M-a inundat pentru o vreme acea linistire interioara si bucurie lina.
  Cred ca marea parte de vina o poarta pastorii, fratii care se ocupa de bunul mers; faptul ca Diavolul a cistigat atita teren trebuie sa ne dea de gindit.
  Cred ca nici nu ne rugam destul pentru cei care ne tulbura;
  mai uniti, pentru ca singuri…macar doi sau trei.
  In general cei care gresesc nu primesc mustarea, insa
  nu putem merge nici la extrema cealalta, sa nu primim mustrarea; adica cei care ne judeca si ne spun in fata ca gresim ii taxam ca neiubitori.
  Nu este adevarat; copiii lui Dumnezeu sufera; suntem obligati sa ne scoatem birna, apoi SA SCOATEM paiul;
  nu sa tacem si sa continuam a merge mai departe, noi cu birna, ei cu paiul,;
  dar niciunii curati.
  Judecata ne-a fost data,ca sa vedem ce trebuie dat afara; toleranta la pacat trebuie sa fie zero.
  Gindire pozitiva, dragoste, toleranta, bla, bla, bla…asta e postmodernismul care ne va duce pe toti in NEW AGE copiii moderni, care nu mai judeca nimic.
  A judeca este una si a condamna din start este alta.
  Mie nu-mi este sora si frate cineva care vede ca gresesc si tace;
  poate la inceput ma supar, ca nu-mi cade bine; dar apoi ma gindesc, daca are dreptate?
  Azi dimineata gindindu-ma la tinerii de la Peniel mi s-au umplu ochii de lacrimi.
  De ce sa cistige Diavolul atitea suflete tinere?
  Cum putem induce o stare de multumire falsa, pe note lumesti, iubind zadarnicia lumii?
  De ce Pavel i-a invatat pe ucenici timp de trei ani, zi si NOAPTE plingind?
  ce le-a tot spus oare si nu s-a mai terminat?
  ca noi ne saturam prea repede de sfaturi si predici.
  Tinerii se boteaza, apoi imediat in perioada urmatoare ii vezi pe hol sau in curte in timpul predicii?
  nu au nicio foame dupa Cuvint; vin doar pentru muzica si prietenie, ca la Club?
  cine e vinovatul?Cei care fac lucrarea Domnului cu nebagare de seama? care boteaza oameni nenascuti din nou? acestia continuind sa strice si pe cei care erau pe Cale? prin influentarea celor din jur?
  Cum am ajuns aici?
  CE E DE FACUT?

 9. Flory Margea // 25 iunie 2011 la 19:55 //

  Speranta noastra e Dumnezeu si viata care ne asteapta dincolo de mormant! Aici nu mai sunt sperante, decat sperante false, pentru ca lumea merge din rau inspre mai rau!! Dar noi trebuie sa urcam treapta cu treapta si sa ajungem spre slava mult visata! DUMNEZEU SA NE AJUTE SI VESNIC SA NE BINECUVANTEZE!!!!

 10. andrei_ucenicul // 25 iunie 2011 la 21:31 //

  „De ce e asa o stie numai El Isus Hristos Emanuel” eu nu stiu de ce altii lovesc pe semenii nostri! nu o stie nimeni chiar dak zici tu ca a pacatuit ala de la lovit! nu numai Dumnezeu stie de ce sunt lovituri intre frati! sA stiti ca sunt si incercati unii….prin lovituri ca sa vada Dumnezeu dak sunt vase de lut sau vase tari!

 11. Mai bun nu o sa devina nimenii daca sta pe net si se plange..Suntem RAI asta e adevarul, dar daca nu ne vom iubi aproape ca pe noi insine NICI UNUL NU VOM AJUNGE IN CER.

 12. Flory Margea // 26 iunie 2011 la 21:18 //

  Dee, asa e!!! Daca nu Il vom iubi pe Dumnezeu cu toata inima noastra, cu tot cugetul nostru si cu toata puterea noastra, nici unul dintre noi nu Il vom vedea si nu ne-om bucura in slava Sa! Si cum putem spune noi ca Il iubim pe Dumnezeu pe care nu Il vedem, daca nu ne iubim aproapele pe care il vedem???

  E trist tot ce se intampla in jurul nostru, dar daca avem dragostea lui Dumnezeu in noi, vom avea bucuria vesniciei!!

  Fiti cu totii binecuvantati si nu uitati ca dintre toate…DRAGOSTEA VA DAINUII INTOTDEAUNA!!!!

 13. nimeni nu e perfect. dar asta nu inseamna ca trebuie sa spunem lucruri de genul : nici u nu esti mai bun . dimpotriva trebuie sa spunem : Doamne ajuta-ma sa fiu un exemplu bun pt ceilalti. comparatia nu trebuie sa fie cu cei de jos, ci cu sfintii acestor timpuri . Tata ,ajuta-ne sa privim spre Cer mai mult decat spre oameni cu actiunile lor .amin.

 14. dragi mei sunt si eu intr-o astfel de dilema ,fac parte de ani de zile din Biserica PENTICOSTALA si iubesc lucrarile Domnului,frati,surorile, dar atat de putini sunt cei ce iubesc Cuvantul si rugaciunea.Pentru ca a trebuit sa spun lucrurilor pe nume sa spun pacatului pacat sunt ocolita si dispretuita de cei mai multi.Pastorul nici nu ma baga in seama si nici vreun fel de intelegere nu gasesc.Ma simt straina printre cei dragi …pentru ca nu pot sta nepasatoare si plang cand vad cat de bolnavi spirituali suntem.Totusi prin indemnul Domnului merg la adunare asa cum mergea si Iosif la frati lui care nu-l iubeau si-l faceau „visatorul”.Cred ca azi mai mult ca oricand trebuie sa ne plecam inaintea Domnului si sa cerem mila si iertare pentru poporul Domnului,prorocul Ieremia se ruga si mijlocea pentru frati lui,Moise mijlocea pentru poporul idolatru…

 15. multi si multe vorbesc de dragoste da nu stie ce e aia, nui doar un spmplu te iubes , un te iubesc adevarat cand persoana pe care o iubesti sta cu tine la bine si rau. (un exemplu ): tu fata alai plecat in strainatate ial ca traieti bine cu el nu ca al meu sta si o freca cu seminte la porta cu baieti.

  e o patanie de amea. mai vin multe din trecutul meu.
  va pupa alin

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: