ARTICOLUL ZILEIEDITORIALE

Cine-i vinovat ca ma plictisesc in Biserica?

Nu ştiu dacă v-aţi gândit vreodată cât de preţios este concediul păstorului?! Cineva a zis că orişicând trebuie să i se dea un concediu păstorului. Dacă-i bun păstorul îşi merită concediu,  dacă-i slab păstorul,  merită biserica concediul păstorului. Acum poate n-ar fi rău să ne întrebăm; de ce când este plecat păstorul este mai interesant la biserică? Pentru că dacă nu stai bine cu pocăinţa,  îţi doreşti să vezi şi să asculţi un predicator aşa de tipul lui “Garcea” că de nu te plictiseşti. Dragii mei, cei care nu stau bine cu pocăinţa işi doresc la biserică ceva care ori să-i şocheze, ori să-i impresioneze dar să nu-i deranjeze  că…. .  ameninţă cu cererea transferului. Este o diferenţă mare între fotbal şi biserică; la biserică eşti totdeauna liber de contract.

Mda, uneori sunt şi eu şocat la programele din biserică observând  preocupaţiile enoriaşilor la Casa Domnului. Cineva mi-a cerut odată printr-un bilet să anuţ:“dacă nu este cineva interesat să cumpere o dormeză? ”Sigur că nu am anunţat, dar mai că am vrut să intreb:”pijamale n-ai de vânzare?”.

Credincioşii protesteză când sunt plictisiţi în două moduri. Sunt două feluri de protest al plictisiţilor: unul mut (căscatul) şi unul asurzitor (Amin-ul de la urmă).

Cine-o fi totuşi vinovat pentru plictiseala de la biserică? Păstorul, criza, paznicul, clima, gripa aviară, gripa porcină? Aaaaa…. cred că  am aflat răspunsul, Adam şi Eva. Da,  e din vina lor. Pamfil Şeicaru spunea că: ”Românul este periculos de inteligent”.

Până în prezent mai mulţi credincioşi din biserici mari s-au plâns spunându-mi că ei pot spune pe dinafară ce va fi la următorul program: rugăciune, cor,  fanfară, iar rugăciune, predică, cor fanfară, grup, rugăciune şi amin. ”SUPER” am zis. Da ce aţi vrea să fie la biserică? Ceva ce nu se obişnuieşte ca să nu ştiţi voi? Ce am putea face la biserică, să ne dăm dea dura din spate până în fată? Că aşa nimeni nu o să aibă programe ca noi. Sau să anunţăm să se vină la programul de după masă mai repede cu un sfert de oră , că mutăm puţin băncile şi vom juca un “nu te supăra frate”.

Biblia zice că  biserica este pentru rugăciune, petru cântare si pentru predicare: Luca 19:46  Şi le-a zis: „Este scris: „Casa Mea va fi o casă de rugăciune……”

Închei printr-o întrebare mai dureroasă ca şi cea din titlu:

CINE-I VINOVAT CĂ DUMNEZEU SE PLICTISEŞTE  LA BISERICA TA?

Editorial scris de Pastor Nelu Popelea © www.crestintotal.ro

Citeste mai multe editoriale de Nelu Popelea, Te astept in fiecare Vineri

Banner sbro.ro /

Banner KERIGMA/

“ Citești Scripturile cu alți ochi atunci când vezi efectiv locurile în care s-au derulat evenimentele descrise.

Prin agentia Oxentia Tourism ai acum ocazia să vizitezi Israelul.

Pentru rezervări sună la: +40 746.675.313 sau la: + 40 744. 731.492

Retrăiește istoria biblică în Tara Sfântă alături de Oxentia Tourism

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

5 Comments

 1. Daca ma plictisesc in Biserica,numai eu sunt de vina.Inseamna ca starea mea nu este buna.Daca am o inima deschisa atunci atitudinea mea este una de inchinare inaintea lui Dumnezeu.Cant cu cel ce canta,ascult Cuvantul ca din partea lui Dumnezeu.Nimeni daca este din Dumnezeu nu poate sa spuna ca se plictiseste in Biserica.Chiar daca Cuvantul ar fi vestit de cel mai neansemnat frate,in El este Puterea lui Dumnezeu.Cuvantul nu este lipsit de putere.

 2. Vinovat este Antihristul ,care a luat locul Lui Dumnezeu in biserica, chiar daca unii crestini merg sa Il intalneasca pe Dumnezeu ,se trezesc ca acolo nu mai vine Dumnezeu si ca sunt inconjurati de crestini formali ,de dogme bisericesti ,de cuvantul Lui Dumnezeu citit ca un ziar de stiri si diversitate ,matrimoniale sau activitati programate de artistii lumesti ,dandu-se drept crestini si la sfarsitul oricarei slujbe ,se dau anunturi fel de fel dar nu mai auzi sa se spune la ora de…un ziua de…vine Duhul Sfant si vrea sa locuiasca in inimile voastre ,toti cei interesati VENITI ,ci auzi numai nume celebre care fac divertisment in biserici,vorbesc aceleasi vorbe, canta aceleasi cantece si nimic nou nu-i invata pe oameni folosindu-se de numele Domnului si care la sfarsitul programului te lasa cu buzunarele goale cumparandule Cd-urile ,cartile si un suflet gol in care Duhul Sfant nu si-a gasit locul si astfel am intristat inca odata pe Duhul Sfant ,caci nu i-am dat Lui toata cinstea si slava, caci noi ne-am obisnuit sa dam cinste vedetelor si pastorilor foarte bine platiti care fac lucrari pe banii multi ,nu ca pe o zi de lucrucare care este max (50 de lei)ei o fac pe sute si mii de lei in doua ore ,asta este problema cu bisericile de azi si va mirati ca nu primiti Duhul Sfant ,cum sa vina Duhul Sfant cand in spatele amvoanelor si lucrarilor bisericesti stau foarte multii bani in joc ,(afaceri)intrebati pe artisti sau pastori cu cat au fost platiti ca au venit sa va cante sau sa va predice ,ce voi nu aveti gura sa cantati si Biblie ca sa vorbiti ?!!voi chemati pe cei care ii platiti si care scot Duhul Sfant afara din biserica ,caci ei au ca imparat pe Cezarul, nu pe Isus Hristos Duhul Sfant.
  Ioan 5:40. Si nu vreti sa veniti la Mine ca sa aveti viata!
  41. Eu nu umblu dupa slava care vine de la oameni.
  42. Dar stiu ca n-aveti in voi dragoste de Dumnezeu.
  43. Eu am venit in Numele Tatalui Meu, si nu Ma primiti; daca va veni un altul, in numele lui insusi, pe acela il veti primi.
  44. Cum puteti crede voi care umblati dupa slava pe care v-o dati unii altora, si nu cautati slava care vine de la singurul Dumnezeu?
  45. Sa nu credeti ca va voi invinui inaintea Tatalui; este cine sa va invinuiasca: Moise, in care v-ati pus nadejdea.
  46. Caci, daca ati crede pe Moise, M-ati crede si pe Mine, pentru ca el a scris despre Mine.
  47. Dar daca nu credeti cele scrise de el, cum veti crede cuvintele Mele?”Amin
  (parerea mea)
  Nu-i de mirare caci de pe vremea Domnului Isus cand era pe pamant in trup ,erau asa aveau pe imparat pe Cezarul si pe Isus Hristos l-au rastignit .
  Ioan.19:1-42
  :15 Dar ei au strigat: „Ia-L, ia-L, rastigneste-L!” „Sa rastignesc pe „Imparatul vostru”?”, le-a zis Pilat. Preotii cei mai de seama au raspuns: „Noi n-avem alt imparat decat pe cezarul!” Amin
  Isus Hristos astazi este rastignit iarasi in biserici ,din cauza banilor care sunt puterea de sustinere a bisericilor de azi,in loc ca Duhul Sfant sa fie puterea in biserici,banii stau la baza ca bisericiile sunt pline.
  Nu eu o zic, ci cuvantul Lui Dumnezeu vorbeste de asemenea lucruri El doar imi descopera din cuvant ce sa vorbesc si voua la fel celor care credeti in cuvantul Lui si Il luati pe cuvantul vostru CA FIIND ADEVARUL LUI DUMNEZEU ,pentru epoca de azi ,cea mai intunecata epoca a bisericilor din toate timpurile crestinismului.Apoc.18

  (aceasta este doar parerea mea si daca nu va place stergeti comentariul, ca de vorbele mele scapati ,dar de judecata Lui Dumnezeu nu veti scapa caci spun adevarul din scripturi si sunt indignata de articolele care se scriu despre bisericile de azi ).
  Dumnezeu sa binecuvanteze lucratorii Domnului in adevar.

 3. Domnul Dumneyeu nu se plictiseşte nici o data.Interpretez acest lucru chiar ca o jignire.Domnul Dumnezeu asculta, are mila,cerceteaza,judeca şi osăndeşte.Chiar crezi ca se plictiseşte?

 4. Domnul sa te binecuvanteze sora Monica asa este .Trist dar adevarat. Eu as mai adauga ceva. Domnii nostrii parlamentari, au inceput campania electorala si se ighesuie sa aloce banii ,,vaduvei si a orfanului”catre diferite biserici ai caror pastori sant implicati politic. Eu cred ca biserica n-ar trebui stea cu mana intinsa sa primeasca subventii de la stat(partide politice) ci ar trebui sa sprijine atat financiar cat si material azile de batrani sau orfelinate.In Romania sant oameni care mor de foame sau de frig si fara medicamente iar bisericile primesc bani pentruca lucratorii au devenit lacomi si lenesi si stiu sa se gudure pe langa cei care vremelnic Dumnezeu i-a igaduit la conducerea acestei tari

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: