ARTICOLUL ZILEIEDITORIALE

Chiar daca tot in jurul tau se prabuseste, tu roaga-te

Crize financiare, tsunami, cutremure, razboaie, incendii, oameni disperati si plini de dezamagire. In urma cu doar cativa ani nici nu puteam sa-mi imaginez toate acestea in acelasi timp. Acum zilnic auzim doar vesti proaste si stiri care ne distrug increderea rapid si dureros. In astfel de situatii oamenii reactioneaza destul de ciudat. Unii cad prada dezamagirilor si in urma neputintelor, isi petrec timpul prin spitale pentru ca bolile psihice si-au facut casa buna in mintea lor. Altii se lupta din rasputeri sa ramana undeva pe o barcuta, care desi nu inainteaza nicaeri, macar ii mentine pe o linie de plutire. Auzim tot mai multe vesti in care suntem anuntati ca cineva s-a sinucis, altii isi vand din organe sau un copil pentru a putea supravietui. In urma atator stiri si evenimente care mai de care mai rea si daunatoare, chiar si noi crestinii suntem cuprinsi de teama, nesiguranta si multi si-ar dori ca sfarsitul sa fie chiar azi. In zilele care au trecut, stateam si ma gandeam la situatia in care societatea si natura ne-au adus si nu am putut sa nu ma intreb „oare este normal o astfel de stare pentru un crestin, oare suntem indreptatiti sa fim plini de teama si intristati ‘’?

Era duminica dimineata si ceva din mine tanjea sa ajunga cat mai repede in Casa de Rugaciune si sa-mi petrec ceva timp in rugaciune impreuna cu Biserica. Contrar altor dimineti, in care se dadeau cel putin 5-6 indemnuri de rugaciune, acum au fost date doar doua. A inceput rugaciunea in care eram indemnati sa ne eliberam de toate frustrarile si ofurile inimii noastre. Pentru mine a fost ca o ploaie de vara, dupa toate intrebarile pe care mi le pusem, acum aveam posibilitatea ca sa ma eliberez total de ele. Ma uitam in jurul meu si parca simnteam nerabdarea Bisericii sa vina pe genunchii in prezenta Tatalui si sa primeasca eliberare. Nu s-a mai cantat cantarea in comun si s-a inceput rugaciunea. Era 9’05 si iata ca Dumnezeu era gata sa ma asculte. A fost o dimineata minunata in care am simntit eliberarea de toate ofurile adunate in cateva zile. Ne-am ridicat de pe genunchii si cu uimire am vazut ca se facuse deja 9’55. A mai fost timp doar de o scurta rugaciune de multumire , insa inima mea parca radia in prezenta Tatalui. Ne-am asezat pe scaune si simteam o mare eliberare, am deschis Biblia si am citit cateva versete din Marcu 14. Pasajul rugaciunii in gradina Ghetsimani. Citeam si nu puteam sa cred ce citeam, Isus, Fiul lui Dumnezeu, a ajuns sa traiasca moment de teama, suparare si s a fie infricosat de moarte. Instantaneu mi-a venit in minte toate nelamuririle mele si mi-am zis in sinea mea, daca isus a fost in moment de teama si infricosare de moarte, inseamna ca toate starile oamenilor sunt aabsolut normale si firesti. Insa am mai inteles un lucru, chiar daca si El sa inspaimantat, nu a cedat, nu s-a autacompatimit si a mers inainte. Modul in care Isus a scapat de intristarea Lui m-a eliberat pe deplin. Am vazut ca in astfel de moment, Isus se roaga, cere si ucenicilor sa se roage si iar se roaga. Insa ceea ce avea sa ma uimeasca si mai mult , era atitudinea Lui dupa cea de a treia rugaciune ,,Tata, faca-se voia Ta”, S-a rugat odata, de doua ori, iar a treia oara a acceptat planul lui Dumnezeu. Noi de multe ori zicem ca staruim pentru un lucru si in loc de rugaciune devenim niste cersetori in fata Tatalui. Acelasi mod de a accepta lucrurile l-am vazut si la Pavel, care ne spune ca de trei ori a rugat pe Domnul sa-l izbaveasca de tepusul sau, insa Dumnezeu il intareste ,, harul meu iti este indeajuns’’. Daca si tu ai ajuns in moment in care simnti ca nu mai poti, esti plin de teama, sau poate chiar ti-ai dori moarte, nu dispera, TU fa la fel ca si Isus, roaga-te, roaga-te, roaga-te, iar apoi accepta planul Sau pentru viata ta. Poate nu–ti place acest plan, dar nu uita ca nici lui Isus, Pavel, Avram sau altora nu le-a placut. Nu uita Tatal va ingadui sa te intilnesti cu leul infometat, insa acesta va avea gura inchisa pentru ca tu esti copil de Dumnezeu.

Trimite si altora linkul acestui articol:

Editorial scris de Marin Somai© www.crestintotal.ro

Citeste mai multe editoriale de Marin Somai, Te astept in fiecare Jo

--

Banner sbro.ro /

Banner KERIGMA/

--

Banner LIFE/

-

Related Articles

2 Comments

  1. indiferent de situatie..cat e ea de grava sau mai putin grava trebuie sa invatam sa ne rugam caci numai asa vom depasi momentul si vom trai impacati 🙂 foarte frumos articolul si plin de adevar

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura