ARTICOLUL ZILEIEDITORIALE

Femeia … un vas slab

Lumea se imparte in doua categorii, femei si barbati. Potrivit cu Cuvantul Domnului aceste doua categorii se supun unii altora in functie de sex. Astfel , barbatul este capul femeii, iar femeia are rolul de a completa barbatul, fiind ajutorul potrivit. Un verset foarte placut noua barbatilor, este cel in care ni se spune ca femeia trebuie sa fie supusa barbatului. Versetul cel mai ignorant de noi barbatii este cel in care ni se spune sa ne iubim sotiile ca pe noi insine. Acum, plecand de la aceste versete, societatea in care traim tot incearca sa adapteze aceste versete, ca si multe altele defapt, in functie de fiecare persoana in parte. Barbatii vor sa fie niste tirani care sa stapaneasca peste niste femei, insa acestea ar dori ca ierarhia Biblica sa se rastoarne putin si sa mai fie si barbatii supusi. Din pacate, atat barbatii cat si femeile uita versetele in care Dumnezeu ne indeamna la o iubire neconditionata, la o dragoste care crede totul, poate totul, sufera totul. Uitam ca insusi Mantuitorul nostru intareste porunca sa ne iubim unii pe altii, cu o iubire sfanta. Intr-adevar istoria ne vorbeste de multi barbati care sunt niste bune exemple de traire, insa nici femeile nu sunt mai prejos in ascultare. Si avem atat de multe exemple de femei care si-au inteles rostul si au trait in sfintenie si ascultare. Chiar daca femeia este vasul mai slab, ea este ceea cu o credinta mult mai mare. Daca privim bisericile de astazi, vom constata ca nr femeilor este net superior barbatilor din biserica. Barbatul este cel tare, insa de multe ori, femeia a demonstrat ca puterea ei de ascultare si credinta este mult mai mare. Ne amintim de puternicii barbati care il urmau pe Isus si care au disparut cu totii cind trebuiau sa dea dovada de curaj. Ne amintim deasemenea de vasele slabe cum stateau alaturi de Mantuitor chiar si in cele mai grele momente. Ne amintim de puternicii barbati care se ascundeau si de vasele slabe care doreau sa ajunga cat mai repede la marmant. Ciudat, ne place atat de mult sa ne judecam si sa ne discriminam unii pe altii, doar de dragul egoismului si mandriei din noi. Datorita unui vas slab, am invatat ce este adevarata iubire, am cunoscut dragostea nemarginita si iertarea neconditionata. Dumnezeu ma binecuvantat cu un vas atat de slab incat simt ca viata mea fara el ar fi pustie si goala. Acest vas slab, mi-a implinit viata si mi-a dat un rost in lume. Dumnezeu a asezat ajutorul potrivit linga mine, iar acum viata este plina de bucurie.

Poate ar fi timpul sa implinim porunca iubirii si sa incetam discriminarile, sa oferim iubirea noastra nu doar de sarbatori sau zile . Acest vas slab merita tot respectul si dragostea noastra. Impreuna vom mosteni pamantul si se cade  sa pretuim ceea ce este slab, ca impreuna sa ajungem la masa cu Mielul. Multumesc Tatalui Ceresc pentru vasul slab care s-a  facut un ajutorul potrivit ca impreuna sa ajungem Acasa.

Trimite si altora linkul acestui articol:

Editorial scris de Marin Somai© www.crestintotal.ro

Citeste mai multe editoriale de Marin Somai, Te astept in fiecare Jo

Banner sbro.ro /

Banner KERIGMA/

Banner LIFE/

Related Articles

7 Comments

  1. In spatele unui barbat puternic,se afla o femeie puternica.Sa ne rugam pentru famiile din bisericile noastre.Acolo unde sunt familii sanatoase,sunt si biserici sanatoase,si vom avea o societate mai buna.Femeia este un vas mai slab,dar Dumnezeu o imbraca cu cinstea de a purta in pantece viata pe care Dumnezeu o daruieste unui om.O mama crestina are ocazia de a transmite copiilor ei adevarata credinta,adevaratele valori,umblarea in ascultare de Cuvant.Chemarea primordiala a femeii este aceea de a fii sotie si mama.Ea stie sa stea pe genunchi inaintea lui Dumnezeu,si sa mijloceasca pentru casa ei.Haideti sa fim adevarate crestine,modele de viata pentru generatia de maine a bisericii.

  2. De multe ori suntem discriminate si nerespectate.Este bine ca barbatii sa vada in noi niste persoane cu care vor mosteni pamANTUL.Se cade ca noi sa fim supuse sotilor nostrii dar in Domnul,nu in egoism sau mandrie.Si unii si ceilalti tre sa ne iubim precum Isus ne-a iubit.

  3. Imi place predica pe care am auzit-o cu ceva timp in urma in care fratele predicator zicea astfel : ,, Barbatii au impresia ca daca femeia este un VAS MAI SLAB , ei sunt puternici….dar de fapt ei nu realizeaza ca daca femeia este un VAS MAI SLAB , atunci barbatul este un VAS SLAB ! 🙂

  4. Femeia este un ” vas mai slab” , dar si un mare pericol daca nu este tinuta bine-n frau !!!

  5. Ce bine ca Dumnezeu nu are gandirea asta cu tinutul in frau al femeii , ca atunci pe femei le facea cai si pe barbati birjari :))
    Oh Doamne !

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: