EDITORIALE

Pledoarie pentru carte

carteDa, lor, dragelor mele cuvinte, le-am cerut să-mi poposească pe hârtie, pentru a mă ajuta să vă conturez una dintre experienţele cu cele mai mari ecouri, care înaintează peste vremi, peste ani, rămânând la fel de vie, asemeni primei dăţi când am trăit-o. Iar cuvintele au venit cu bagajele pregătite, cu râvnă, cu meticulozitate şi cu toată forţa de care sunt capabile pentru a vă face vouă, dragi cititori, portretul lor. Al cui? Asta urmează să descoperiţi, în timp ce literele se aşază una după alta, în dorinţa acerbă de a putea reda o fărâmă din tot arsenalul unora dintre cele mai frumoase prietene ale omului. Nu vă grăbiţi în descifrare, ci alintaţi de călătoria prin care vă poartă lecturarea acestor scurte rânduri, găsiţi poarta spre misterul ce se desluşeşte înaintea voastră, pas cu pas.

Cele, a căror înfăţişare vrem să o schiţăm, există pentru bucuriile micuţilor copii, pentru susţinerea adolescentului confuz, pentru îndrumarea tinerilor neîncercaţi care vor să străbată cărările încă nebătătorite ale vieţii, pentru cel ce pribegeşte în căutarea Adevărului. Datorită lor, prietenele noastre preţioase, numeroase „războaie cu vărsare de decizii” au fost câştigate. Părinţii au găsit în ele aliaţi în bătăliile pe care le au de dus. Iar vizitatorul neanunţat a fost întotdeauna întâmpinat de gazde cum rar întâlneşti, dăruindu-i tot ce le era în putinţă, pentru a-i face de dorit o cât mai curândă revedere.

O, ar putea oare literele omagia toată frumuseţea celor care îşi fac sălaş din mintea şi sufletul oricui îşi deschide apetitul spre ele?

Am poposit azi la odihna frumuseţii lor, a celor pe care le celebrăm: nimeni altele decât CĂRŢILE, prietenele din miile de biblioteci şi librării care ne invită să le cunoaştem frumoasa familie, dar mai ales pe Cel ce stă în spatele ideilor aşternute de autorii noştri dragi, însuşi Dumnezeu!

Da, e vrednică îndeletnicirea de a citi! Cărţile nu sunt doar file albe pictate cu cerneală neagră, ci în ele se află un gând, un mesaj, un adevăr, o ţintă, pe care Dumnezeu aşteaptă să o atingem atunci când hotărâm să ne dăruim minunatei plăceri de a lectura. Cărţile pe care vi le punem la dispoziţie nu concurează într-o simplă întrecere de idei de-ale oamenilor, nu hrănesc orgoliul personal, ci ele ne îndreaptă spre ceva mai mult decât neantul: spre Dumnezeu, căci poartă în filele lor sămânţa revelaţiei divine, care îşi aşteaptă apoi rodul în viaţa voastră, dragi cititori!

--

Vă aşteptăm pe www.sbro.ro pentru a vă bucura de fascinaţia cărţilor!

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: