ULTIMELE STIRI

Interviu Nick Decean

Sustine. Doneaza, Dumnezeu te va rasplati!

$3.00

Nick Decean este pãstorul a douã biserici, una în Ocna-Mureş iar cealaltã în Cluj-Napoca. Este cãsãtorit de aproximativ 13 ani cu Carole şi au împreunã 3 copii: Rachel, Nicholas şi Joshua. De asemenea este solistul trupei Decean, trupã înfiinţatã împreunã cu fraţii lui. 1) În primul rând felicitãri! De curând Biserica “Casa Tâmplarului” al cãrei pãstor eşti a aniversat 12 ani de la inaugurare. Aş vrea sã ne descrii puţin viziunea pe care aţi avut-o şi o aveţi! Aşa e… pe data de 14 iunie 2009 am sărbătorit la Ocna-Mureş 10 ani de existenţă. Viziunea cu care am început şi pe care încă o avem este să fim o biserică Autentică, Relevantă şi Radicală pentru comunitatea în care trăim – vrem să îl facem pe Dumnezeu cunoscut oamenilor. Noi ne adresăm în special generaţiei tinere – copii şi adolescenţi. Dar ne ocupăm şi de cei mai în vârstă. Dorim pe cât posibil să răspundem nevoilor spirituale şi materiale pe care le au oamenii. Dacă e să punem viziunea într-o singurã frazã, asta ar fi „O Inimă Pentru Dumnezeu şi O Mână Întinsă Pentru Oameni.”


2) Aş vrea sã ne spui câteva cuvinte despre familia ta!

Familia mea… Sunt căsătorit cu Carole de 13 ani şi împreună avem 3 copii minunaţi: Rachel, 12 ani şi gemenii Nicholas şi Joshua, 8 ani. Cred cu tărie că noi 5 suntem chemaţi în lucrare (nu doar eu, tăticul). Vrem să trăim ca şi Isus în familia noastră. Casa noastră să fie un loc al păcii unde oamenii care vin să simtă prezenţa lui Dumnezeu. Nu îmi place să fiu departe de familia mea – să fiu plecat de lângă soţia şi copii mei. Îmi place să călătorim împreună. Uneori acasă avem aşa numitele “Family Nights” când mâncăm popcorn şi vizionăm un film împreună sau ne jucăm jocuri. Familia mea este prima biserică pe care Dumnezeu mi-a dat-o să o iubesc, să îi port de grijă şi să o protejez.

3) Împreunã cu fraţii tãi formaţi trupa Decean! Cum a început totul şi care sunt planurile voastre pentru viitor?

Trupa a început cu mult, mult timp în urmă. La început am fost eu, Augustin şi Vasile; o chitară acustică cu o doză improvizată, o orgă “CASIO” cu clape mici (2 ½ octave) şi o chitară bass. Cu timpul am mai crescut, am evoluat, ne-am cumpărat şi alte instrumente dar lucrurile cele mai importante au rămas…dragostea noastră pentru Creatorul, pasiunea pe care o avem pentru muzică, investiţia, perseverenţa, răbdarea şi sacrificiul.

Momentan ne pregătim să înregistrăm un nou album – compoziţii proprii bineînţeles. Ne-am remodelat şi Studioul ‘Riverside’ de la Ocna-Mureş şi suntem mai mult decât gata să ”intrăm în pâine.”

Avem deja conturul unora dintre piese. Ne rugăm să aibă o porţie dublă de ungere. Pe lângă un album nou sperăm la un turneu de Primăvară-2010 împreună cu o trupă suedeză! detaliile mai târziu!

4) Ştiu cã ai o relaţie apropiatã cu membrii bisericii tale şi cã eşti foarte apreciat pentru acest lucru, aşa cã aş vrea sã ne dai câteva sfaturi practice în ceea ce priveşte închinarea si viaţa de închinãtor a tinerilor!

Astăzi auzim multe despre laudă şi închinare şi tinerii mai ales, cred că totul se rezumă la muzică, la acele 4-5 cântece pe care le cântăm duminica dimineaţa, la serile de tineret, sau la conferinţe… însă nu este aşa!… Îi învăţ pe cei din biserica noastră că închinarea este mult mai mult decat lauda, cântarea şi rugăciunea adresate lui Dumnezeu. Este un mod de viaţă! Când îţi trăieşti viaţa pentru gloria lui Dumnezeu, TOT CE FACI POATE DEVENI UN ACT AL ÎNCHINĂRII.  Închinarea nu este o parte “opţională” a vieţii noastre – ea este viaţa noastră!

Sfaturi practice pentru tinerii din bisericile noastre? Păi în primul rând să citească Biblia, când merg la bisericã să mai lase telefonul ăla în pace (cã i se închină destul în cursul săptămânii), să-şi deschidă gura şi să cânte şi să asculte cu ambele urechi ce le vorbeşte Dumnezeu în zilele astea. E atât de simplu… Doamne ajută-ne!

“Esenţa închinării este să te dai, să te oferi pe tine însuţi lui Dumnezeu.”

5) Pentru o perioadã de timp ai locuit in Statele Unite. Nu pot sã mã abţin sã nu te întreb de ce te-ai intors?! Mulţi oameni doresc “visul american” şi tu l-ai lãsat pentru România…

Nu m-am căsătorit cu o americancă ca să “scap” de România. M-am întors aici pentru că iubesc România şi îi iubesc pe oameni. Există o pasiune în inima mea pentru această naţiune. Încă de tânăr am ştiut că acesta este locul unde sunt chemat să fiu, să lucrez şi să slujesc. Îmi place ceea ce fac şi vreau să continui să investesc în oameni.

6) În final aş vrea sã transmiţi câteva lucruri tinerilor ţinând cont cã lucrarea voastrã se adreseazã în mod special generaţiei tinere!

Există aşa de mulţi tineri în ziua de azi care trăiesc de capul lor, sunt legaţi şi habar nu au încotro se îndreaptă – fără nici o direcţie în viaţă… şi lucrul acesta mă doare.

Tu, care citeşti aceste rânduri, nu uita că ratarea voii lui Dumnezeu cu privire la viaţa ta produce consecinţe severe. Roagă-te ca Dumnezeu să-ţi deschidă ochii spirituali şi naturali să poţi vedea planurile Lui pentru viaţa ta. Orice lucru care îţi fură pacea şi îţi sfărâmă corabia, orice lucru care îţi ia zâmbetul de pe faţă, apleacă-te, ridică-l şi aruncă-l peste bord. Nu vei schimba niciodată ceea ce încă eşti dispus să tolerezi!

Dumnezeu te vede ca fiind extraordinar şi doreşte să te folosescă (da, pe tine!) în moduri extraordinare. El caută tineri şi tinere care îndrăznesc să creadă că pot face o diferenţă. E timpul să te hotărăşti. Nu îţi uita scopul pentru care eşti aici. Îndrăzneşte să faci ceea ce ai fost chemat să faci – supune-ţi viaţa ta voii lui Dumnezeu! Când Dumnezeu face un lucru nou, nu îl face să arate ca si cel vechi. Opreşte-te din a-ţi mai repeta începutul şi continuă să-ţi scrii restul vieţii!

Flaviu Precup

Cite�te mai mult: Flacăra Închinării » Interviu Nick Decean

Doneaza – sustine! Strângere de fonduri pentru un nou format

$3.00

Articole recente: LibrariaCT.ro

Sustine. Ajuta-ne sa aducem acest proiect mai departe. Strângere de fonduri pentru un nou format. Multumim

$1.00

Despre ADMIN (26188 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

1 comentariu la Interviu Nick Decean

  1. „Pe lângă un album nou sperăm la un turneu de Primăvară-2010 împreună cu o trupă suedeză! detaliile mai târziu!” !!!??? Si data articolului apare ca fiind 6 Februarie 2011.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: