InterviuriInterviuri cu: ArtistiInterviuri' SCRISE

Interviul saptamanii: Grupul Continental

www.crestintotal.roCrestinTotal: Pentru inceput va rugam sa ne spuneti cat mai multe despre voi. ce vreti voi sa afle si lumea…

GrupContinental: Grupul Continental a luat nastere in Romania in anul 1998, de atunci aproximativ 700 de tineri si copii au fost implicati in cele peste 40 de turnee pe care le-am organizat. In 2009 am avut deja 6 turnee si ne mai stau in fata inca doua. Proiectele noastre sunt pentru oricine are inima si putin talent musical.

CrestinTotal: Cum şi când a avut loc înfiinţarea grupului?

 GrupContinental: In anii ’60, Cam Floria, un tanar american, a avut viziunea si dorinta de a infiinta un grup care sa strabata America si sa duca Vestea Buna a Evangheliei prin cantec, oricarui om care vrea sa asculte. Dupa un an, Leen LaReviere, un alt tanar olandez, uimit de impactul acestui grup, a decis sa lupte pentru infiintarea unei organizatii in Europa, care sa dezvolte aceeasi strategie a raspandirii Evangheliei. De atunci, numai in Europa s-au infiintat cateva organizatii Continental (Olanda, Italia, Slovacia, Ungaria, Romania), care au ca scop evanghelizarea spatiului in care se vorbeste limba lor.

 CrestinTotal: Cine compune cantarile pe care le cantati?

--

GrupContinental: Piesele sunt compuse de Continental dar si de marii artisti crestini, cumparate cu toate drepturile si adaptate genului muzical pe care il abordam. As aminti faptul ca in Continentalul timpuriu din Statele Unite au activat si s-au format nume consacrete ale muzicii crestine contemporane ca: Michael W. Smith, Sandy Patty, Waine Watson, Steven Curtis Chapman si multi altii, care azi furnizeaza piese de calitate grupurilor Continental din intreaga lume.

CrestinTotal: Ce muzica va place sa ascultati. De ce? Aveti o trupa/artist preferat/melodie preferata?

GrupContinental: Un raspuns la o astfel de intrebare ar fi foarte subiectiv in cazul nostru, avand in vedere numarul mare de colaboratori pe care ii avem in fiecare an.

 CrestinTotal: Daca ati putea sa alegeti o colaborare cu orice artist, care ar fi acela?

 GrupContinental: Deja am colaborat cu multi artisti sau formatii crestine din Romania, lucru care ne bucura mult. Ascultand albumele noastre veti auzi voci ca si  ale lui Catalin si Ramona Lup, Marius Falcusan si Dia Lup din formatia Laud, Shema, Marius Moldoveanu din Shalom etc.

CrestinTotal: Ce hobby-uri aveti, in afara de muzica?

GrupContinental: Multe si diverse. Ce cred ca avem totusi in comun este bucuria de a calatori.

CrestinTotal: Ce parere aveti despre situatia actuala a muzicii crestine din Romania?

GrupContinental: Incet, incet, caliatetea muzicala creste si asta e un lucru bun. Avem insa probleme la capitolele text si atitudine. Adica ne-am dori mai mult ca inchinarea sa fie si inteleapta si adevarata. Muzica crestina nu este cea care foloseste un text crestin, ci a carei desfasurare genereaza un act de inchinare in Duh si Adevar, dar si raspunde nevoilor de inchinare ale congregatiei, nu starneste doar emotii. Prin aceasta afirmatie nu desconsideram pe nimeni. Ne lovim de aceleasi probleme pe care incercam sa le reparam si sa dezvoltam adevaratele calitati ale inchinarii.

CrestinTotal: Ce a decurs turneele din aceasta vara din Oltenia si Ucraina?

 GrupContinental: Anul acestea, am avut doua turnee in acelasi timp. Ne-am intalnit 50 de tineri, am studiat impreuna timp de o saptamana 8-10 ore zilnic iar apoi ne-am despartit ca sa acoperim cele doua zone in care lucram de ceva timp. Experientele au fost multe si frumoase, intamplari neprevazute la tot pasul, dar nimic nu se compara cu ceea ce a lucrat Domnul in vietile noastre in acest timp pe care am vrut sa-l folosim intr-un mod util. Am vazut oameni transformati, tineri plangand, atinsi fiind de Cuvantul lui Dumnezeu. Asta ne da imboldul sa mergem mai departe.

CrestinTotal: In final am sa va rog sa transmiteti un mesaj tuturor vizitatorilor blogului www.crestintotal.ro si daca aveti timp, aruncati o privire pe http://www.crestintotal.ro , si spuneti-va parerea.

 GrupContinental: “Sa fiti lumini!”

 CrestinTotal: Va multumesc pentru timpul acordat si va doresc tot ce faceti sa duceti la bun sfarsit

 

Interviu realizat de Iacob Emanuel – CrestinTotal.ro

Arhiva interviuri:

 

 

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button
%d blogeri au apreciat: