Articole de CraciunARTICOLUL ZILEIEDITORIALE

Se apropie ziua Lui

An de an, sarbatoare de sarbatoare, facem tot felul de pregatiri, cumparaturi, cadouri si cele mai importante lucruri le lasam nefacute. Ne preocupam de toate, mai putin de suflet, ca nu avem timp. Mai mult pierdem si esenta sarbatorii din prea multa preocupare de lucrurile secundare. Fetita mea implineste 6 ani pe 21. Principala ei activitate nu este nici bradul, nici mosul, ci ziua ei. Sa vina cat mai multi copii, sa primeasca cadouri si sa se bucure pe deplin de aceasta zi. La fel si noi cand ne aniversam ziua de nastere, am dori sa o petrecem impreuna cu prietenii si cu familia. Tot mai multa lume isi fac planuri de sarbatoarea Craciunului, din dorinta de a se distra si efectiv nici nu realizeaza ca sunt invitati la o sarbatoare in care sarbatoritul ramane afara. Ciudat, e ziua Fiului de Dumnezeu si toti suntem invitati sa luam parte la aceasta sarbatoare, insa mult prea multi nici macar nu ii pomeneste numele in aceasta zi. Nu primeste nici un multumesc, niciun cadou, nicio atentie. Toate aceastea sunt rezervate doar pentru noi, pentru trupul nostru, de parca am manca cu doua guri, pentru satisfactia noastra personala , sau facand altora pe plac. In acest an, fie zapada, fie ploaie, fie ca vom avea un brad sau poate nu, mi-am pus in minte sa ofer macar putin si sarbatoritului. In acest sens mi-am propus sa ofer Mantuitorului meu cea mai mare parte din inima mea. As vrea sa-I ofer in dar mai multa incredere din partea mea, sa-l poftesc intr-o inima curata si smerita. As vrea sa-l onorez cu mai multa bunatate, mila si cat mai multa dragoste. As vrea ca toata ziua sa-I cant si sa-I multumesc pentru ca a acceptat sa vina in aceasta lume atat de smerit si gata sa ma curete de toate pacatele mele. Din pacate la acest capitol cred ca i-am dat foarte mult de lucru. Si totusi , in loc sa , , ma tina minte’’, El a ales sa-mi daruiasca o familie minunata. Mi-a oferit o sotia de la care am invatat ce inseamna adevarata dragoste. Mai mult a venit si cu doua bonusuri extraordinare, un baiat si o fetita. In multe feluri imi imaginam familia mea, insa realitatea este mult peste asteptarile mele. Cu siguranta nu meritam aceste cadouri, insa acest Fiu de Dumnezeu, continua sa ma surprinda tot mai mult si mai placut, oferindu-mi zilnic motive de multimire si recunostinta. Cu mai bine de zece ani cand l-am invitat in inima mea, asteptam sa vad schimbarile din viata mea. Astazi realizez ca toata viata mea e in mana Tatalui si nimic nu este la intamplare. Nu stiu ce mai urmeaza, insa stiu ca in acest an vreau ca sarbatoritul sa aiba locul cuvenit in minte, casa si inima mea.

Nu stiu ce va-ti gandit sa oferiti in dar acest, insa ar fi frumos din partea noastra ca in dorinta noastra de bucurie sa nu mai lasam sarbatoritul nesupravegheat, sau sa-l uitam sub un brad, in zapada sau in vreun magazin. Este timpul sa-l sarbatorim asa cum se cuvine, o inima curata, smerita, plina de bucuria mantuirii, plin de pace si recunoscatori.

Trimite si altora linkul acestui articol:

Editorial scris de Marin Somai© www.crestintotal.ro

Citeste mai multe editoriale de Marin Somai, Te astept in fiecare Joi

Banner sbro.ro/

Banner http://www.kerigma.ro/01.05.2010 Banner http://www.liferomania.ro15.03.2011 Banner complex-turistic-puiu.ro/31.12.2010

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: