ARTICOLUL ZILEIEDITORIALE

Dragoste altruista

Caracteristica in vremurile din urma, in plan emotional, este raceala din relatiile interumane, care se rasfrange si in plan spiritual. (1Ioan4:20). Degradarea pe termometrul drgostei a inceput inca din Biserica primara (Apoc.2:4), va continua pana la sfarsit si ete cauzata de abundenta pacatului in viata oamenilor religiosi (Mat.24:12),neiubitori de bine ci de sine, lipsiti de dragoste fireasca, iubitori mai mult de bani si de placeri decat de Dumnezeu, avand doar o forma de evlavie artificiala, fireasca, vaduvita insa de o putere afectiva consistenta emanata de la Cruce. (2Tim.3:1-5). Toata activitatea lor spirituala si umanitara impresionanta: vorbiri in limbi omenesti si ingeresti, proorociri adeverite, cunoastere biblica aprofundata, credinta demonstrativa si, paradoxal, sacrificii financiare totale sau chiar omenesti,este inutila atata vreme cat este sustinuta de un impuls launtric egoist (Mat.7:22,23), si nu din dragoste altruista de origine divina. (2 Cor.13:1-3). „Ceea ce face ca o fapta sa fie buna sau rea, pacatoasa sau curata, nu este savarsirea ei si nici rezultatul reusit sau nereusit, ci motivul, impulsul launtric, din care izvoreste” (Dr.O.Hallesby-”De ce sunt crestin”) (Tit1:15). Omul percepe eronat dupa aparente, dar inaintea ochilor Aceluia cu care avem a face, nici o faptura nu este ascunsa, ci totul este gol si descoperit. (1Sam.16:7;Evr.4:13) Natura lui Dumnezeu fiind dragostea (1Ioan4:8), scopul si implinirea Legii Sale vesnice este tot dragostea (Rom.13:8-10). Tinta poruncii (1Tim.1:5) este atinsa numai de aceea care nu mai traiesc dupa indemnurile firii pamantesti, ci dupa indemnurile Duhului Sfant, prin care dragostea le-a fost turnata in inima.(Rom.8:4;5:5).  De aceea, activitatea Duhului Sfant poate fi afectata si limitata (si odata cu aceasta,proportional si dragostea) in inimile noastre, de atitudinea pe care o adoptam fata de semeni (Efes.4:30), de Duhul Sfant(F.A.7:51) si fata de darurile Sale. (1 Tes.5:19,20).

1.Ori de cate ori lepadam haina smereniei si a blandetii atunci cand suntem ofensati sau nedreptatiti si ne imbracam cu amaraciune, iutime, manie, strigare, clevetire sau rautate, Duhul Sfant se intristeaza si intrerupe dirijarea dragostei lui Dumnezeu spre inima noastra pana in momentul in care ne marturisim pacatul (1 Ioan1:9),si ii vom ierta pe cei care ne-au vatamat integritatea fizica sau morala, dupa cum si Dumnezeu ne-a iertat pe noi in Hristos. (Efes.4:30-32).

2. Exista o posibilitate nefericita de impotrivire la presiunea exercitata de Duhul Sfant asupra noastra cu scopul de a ne convinge de un adevar sau de vreun pacat care,ramas nemarturisit(Ps.32:3-5) si nelepadat,ne desparte de Dumnezeu(Isa.59:2) si ne izoleaza de oameni.(Dan.9:8).Persistenta in impotrivire poate avea consecinte grave,iremediabile.(Prov.29:1).

3. Duhul se poate stinge atunci cand se ignora indemnurile scripturale: „Urmariti dragostea. Umblati si dupa darurile duhovnicesti, dar mai ales sa proorociti. Cine prooroceste vorbeste oamenilor spre zidire, sfatuire si mangaiere”. (1 Cor.14:1-3). Datoria noastra, ca madulare in trupul lui Hristos, este de a inflacara darul Duhului Sfant (Rom.12:4-6), pentru intarire (Rom.1:11), vis-a-vis de povata apostolului Pavel. (2 Tim.1:6). Dragostea altruista, degajata de o inima curatita de un cuget rau (Evr.10:22), printr-o credinta neprefacuta (F.A.15:9) restabileste o relatie sincera, calda intre oameni (Col.3:14) si, implicit, cu Dumnezeu (1Ioan4:2), premergatoare vesniciei. (Apoc.21:1-4;22:5).

Samuel Muntean, Sighişoara- pentru © www.crestintotal.ro

--

Crestin Total recomanda :

www.portileraiului.roKerigma.ro www.liferomania.ro www.vilaelim.ro www.nouasperanta.ro www.carti-duhovnicesti.ro www.faclia.ro www.sufletsilumina.ro

--
-

Related Articles

4 Comments

  1. Răspuns pentru Mihai:Evident că nu există o asemenea dragoste din Dumnezeu.Ce anume din articol te-a făcut să crezi că aş sugera aşa ceva?

  2. Stim ca in vremurile de pe urma, dragostea celor mai multi se va raci.De aceea cel rau se lupta sa rupa relatiile frumoase de prietenie,de familie.El aduce amaraciune,rautate,neantelegeri.Domnul sa ne ajute sa refacem relatiile rupte,sa iertam asa cum ne-a iertat si El pe noi.,,Traiti in dragoste dupa cum Cristos ne-a iubit si S-a dat pe sine pentru noi ca un prinos si ca o jertfa de bun miros.Daca avem relatii bune intre noi atunci cu siguranta relatia cu Dumnezeuva fi si mai buna.Doamne umple-ne vasele cu dragostea ta sfanta,curata,neconditionata.

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: