ARTICOLUL ZILEIEDITORIALE

Cine-i vinovat ca ma plictisesc in Biserica?

 Nu ştiu dacă v-aţi gânbdit vreodată cât de preţios este concediul păstorului?! Cineva a zis că orişicând trebuie să i se dea un concediu păstorului. Dacă-i bun păstorul îşi merită concediu,  dacă-i slab păstorul,  merită biserica concediul păstorului. Acum poate n-ar fi rău să ne întrebăm; de ce când este plecat păstorul este mai interesant la biserică? Pentru că dacă nu stai bine cu pocăinţa,  îţi doreşti să vezi şi să asculţi un predicator aşa de tipul lui “Garcea” că de nu te plictiseşti. Dragii mei, cei care nu stau bine cu pocăinţa işi doresc la biserică ceva care ori să-i şocheze, ori să-i impresioneze dar să nu-i deranjeze  că…. .  ameninţă cu cererea transferului. Este o diferenţă mare între fotbal şi biserică; la biserică eşti totdeauna liber de contract.

Mda, uneori sunt şi eu şocat la programele din biserică observând  preocupaţiile enoriaşilor la Casa Domnului. Cineva mi-a cerut odată printr-un bilet să anuţ:“dacă nu este cineva interesat să cumpere o dormeză? ”Sigur că nu am anunţat, dar mai că am vrut să intreb:”pijamale n-ai de vânzare?”.

Credincioşii protesteză când sunt plictisiţi în două moduri. Sunt două feluri de protest al plictisiţilor: unul mut (căscatul) şi unul asurzitor (Amin-ul de la urmă).

Cine-o fi totuşi vinovat pentru plictiseala de la biserică? Păstorul, criza, paznicul, clima, gripa aviară, gripa porcină? Aaaaa…. cred că  am aflat răspunsul, Adam şi Eva. Da,  e din vina lor. Pamfil Şeicaru spunea că: ”Românul este periculos de inteligent”.

Până în prezent mai mulţi credincioşi din biserici mari s-au plâns spunându-mi că ei pot spune pe dinafară ce va fi la următorul program: rugăciune, cor,  fanfară, iar rugăciune, predică, cor fanfară, grup, rugăciune şi amin. ”SUPER” am zis. Da ce aţi vrea să fie la biserică? Ceva ce nu se obişnuieşte ca să nu ştiţi voi? Ce am putea face la biserică, să ne dăm dea dura din spate până în fată? Că aşa nimeni nu o să aibă programe ca noi. Sau să anunţăm să se vină la programul de după masă mai repede cu un sfert de oră , că mutăm puţin băncile şi vom juca un “nu te supăra frate”.

--

Biblia zice că  biserica este pentru rugăciune, petru cântare si pentru predicare: Luca 19:46  Şi le-a zis: „Este scris: „Casa Mea va fi o casă de rugăciune……”

Închei printr-o întrebare mai dureroasă ca şi cea din titlu:

CINE-I VINOVAT CĂ DUMNEZEU SE PLICTISEŞTE  LA BISERICA TA?

--

Editorial scris de Pastor Nelu Popelea © www.crestintotal.ro

Citeste mai multe editoriale de Nelu Popelea, Te astept in fiecare Vineri

-

Related Articles

19 Comments

  1. Pt plictiseala din biserica mea singurul vinovat sunt EU.De ce?Pt ca am observat un lucru foarte important,in momentul in care starea mea spirituala este buna,oricine ar predica sau canta,i-l simnt pe Dumnezeu aproape de mine.In momentele in care ma duc la Casa de Rugaciune doar sa fiu acolo,nimeni si nimic nu ma face sa simnt prezenta Domnului.Deci raspunzatori suntem fiecare in parte pt ca nu programele,ci starea noastra spirituala este motivul plictiselii din Casa Domnului.

  2. Ignoranta si obraznica intrebare:”CINE-I VINOVAT CĂ DUMNEZEU SE PLICTISEŞTE LA BISERICA TA?’
    Intreabate si gaseste cateva raspunsuri la intrebarea”Pentru ce vine Domnul Dumnezeu in tr-un loc unde macar doi sau trei sunt adunati in Numele Lui? ” si vei vedea cat de gaunos judeci…

  3. Scump frate Mihai,sunt constient ca sunt o gramada de oameni care
    gandesc mai profund decat mine.Eu nu indraznesc nici macar sa te judec
    ca n-ai fi inteles sensul intrebarii.Cum as putea interpreta urmatoarele versete?
    Isaia 29:13  Domnul zice: „Când se apropie de Mine poporul acesta, Mă cinsteşte cu gura şi cu buzele, dar inima lui este departe de Mine, şi frica pe care o are de Mine, nu este decât o învăţătură de datină omenească.
    Isaia 1:11  „Ce-Mi trebuie Mie mulţimea jertfelor voastre, zice Domnul. Sunt sătul de arderile-de-tot ale berbecilor, şi de grăsimea viţeilor; nu-Mi place sângele taurilor, oilor şi ţapilor.
    Psalmi 95:10  Patruzeci de ani M-am scârbit de neamul acesta, şi am zis: „Este un popor cu inima rătăcită; ei nu cunosc căile Mele.”
    Apocalipsa 3:16  Dar, fiindcă eşti căldicel, nici rece, nici în clocot, am să te vărs din gura Mea.
    Cred ca aceste lucruri insemna chiar mai mult decat plictiseala.
    Ideea era ca nu trebuie sa ne gandim numai la plictiseala noastra ci si la disconfortul pe care iL producem Domnului.Cat despre cei 2 sau 3 adunati in Numele Domnului,probabil vor ramane neintelesi.
    Multumesc de comentariu frate Mihai,sper sa fi invatat amandoi ceva.

  4. Ne place sa recunoastem sau nu: Biserica este plictisitoare! Asta este o taina a lui Dumnezeu care in mod intentionat a facut-o asa; nu oricine poate sa dea la o parte perdeaua de monotonie pentru a-i vedea adevarata frumusete!
    Cred ca este plictisitoare pentru ca Dumnezeu nu vrea sa venim acolo ca la teatru, ci sa ne intalnim cu El, in partasie cu fratii si surorile in Domnul. Oridecate ori venim la biserica cu motivatii gresite nu-L intalnim si atunci … cantece, predici, rugaciuni … toate sunt plictisitoare!

  5. Nu va cunosc frate Nelu,dar imi place mult articolul si raspunsul foarte concret pe care i la-ti dat lui Mihai.Domnul sa ne ajute sa invatam ceva bun de aici.

  6. da,dureroasa intrebare..si tot EU sunt de vina ca Domnu ‘Se plictitseste” la Biserica.nu ii impertinenta sau obraznica intrebarea,deloc.ii ADEVARATA!din nefericire..ca sa nu zic din pacate.nu is pesimista,dar vad realitatea.pocaitii deja Il limiteaza pe Domnu la un simplu program si nu se mai lasa condusi de El.stiu ca trebe sa existe o ordine(si Domnu vrea asta),dar daca in ordinea aia L-am si gasi cu adevarat pe Domnu ar fi foarte bine.+ca unii si mor sa le ‘strici’ ordinea LOOOOOOR.sincer mie imi pare rau cand Tati se plictiseste de mine si nu vreau niciodata sa fie asa.personal vin cu inima la Tati..ca si asa ma cunoaste si nu Ii trebe falsuri.ii de ajuns un diavol:)

  7. Am gasit si eu din intamplare articolul acesta si ma intreb cum de se plictisesc pocaitii la biserica ??? La toate bisericile la care am fost , am intalnit doua tipuri de oameni , unii care merg pt Dumnezeu iar ceilalti care merg la parada modei ! Cum sa te plictisesti cand ai credinta in suflet ? Si cum sa te plictisesti cand sunt o multime de oameni care pot fi criticati sau invidiati ! Serios acum ??
    inca ceva referitor la pocainta ! Parca acu 10-15 ani in urma ,pocaitii spuneau ca e pacat sa te uiti la televizor , acum nu mai e ? Cum de aceasta religie se schimba cu sezonul ? Daca cineva imi poate raspunde as aprecia ! Sunt doar curios !

  8. În vremea de azi credincioşii au o atitudine în adunare de parcă Dumnezeu
    nici nu ar exista.Nu mai este călăuzirea Duhului Sfânt ci programe
    concepute prin firea pământească.Ce L-ar putea interesa pe Dumnezeu?
    Talentul şi înţelepciunea puse în slujba eului?
    Mi-a plăcut şi articolul şi răspunsul dat cu bun simţ lui Mihai.

  9. Pentru plictiseala din Casa de rugaciune a Domnului vinovata este firea pamanteasca. Daca nu il cauti pe Domnul Isus in programul de inchinare si lauda dintr-o biserica, iar tu vi doar pentru spectacol ca la teatru, atunci este normal sa te plictisesti (Isaia 55:6).
    Sa ne imbracam in Domnul Isus Hristos si sa nu purtam de grija firei pamantesti ca sa nu ii trzim poftele (Romani 13:14). Domnul sa va binecuvanteze.

  10. Ascultati de cuvantul Domnului!
    Proverbe 15:29 Domnul Se depărtează de cei răi, dar ascultă rugăciunea celor neprihăniţi.
    Proverbe 28:9 Dacă cineva îşi întoarce urechea ca să n-asculte Legea, chiar şi rugăciunea lui este o scârbă.
    –Proverbe 15:8 Jertfa celor răi este o scârbă înaintea Domnului, dar rugăciunea celor fără prihană Îi este plăcută. –
    E plictiseala?!! ,da maaare plictiseala s-a produs in biserici pentru cei care vor sa se intalneasca cu Dumnezeu,dar nu Il mai gasesc in bisericile de azi,ce trist!!!modernismul si viata traita fara frica de Dumnezeu l-a scos afara din biserica,cultele s-au modernizat atat de mult ca nu mai vedem si auzim ingerii cantand si Hristos vorbind prin Duhul Sfant bisericilor de azi.Este adevarat ca Domnul a zis acolo unde doi sau trei se aduna in numele meu El va fi cu ei,dar daca mai vin 100 fara ca sa se intalneasca cu El nici macar la cei doi sau trei nu mai vineDumnezeu,El nu poate sta la un loc cu pacatul si pacatosii care se numesc crestini si totusi pacatuiesc.BIBLIA SPUNE CLAR,DUMNEZEU VINE LA DOI SAU TREI ADUNATI IN NUMELE LUI …SI ATAT ,NU LA MAI MULTI,LA RESTUL NEPOCAITI.Doctrina cultelor a permis sa intre lumea si pacatul in biserica, in loc sa ii scoata afara si sa se pocaiasca si apoi sa vina in cultul respectiv.Si daca pocaitii nu mai sunt pocaiti, cu cine sa mai stea Dumnezeu in mijlocul lor?!!Multi pocaiti sunt dati afara din biserici ca le strica imaginea si le zadarnicesc planurile de castig marsav.Am vazut o conventie mare unde toti cantau se rugau si nu s-a intamplat nimic,in afara de strigate nu auzeai si nu vedeai nimic, nici o vindecare,nici o dezlegare,decat oameni care veneau in fata si apoi nu ii mai vedeai deloc sau auzeai ca sunt prin cluburi traiesc mai departe in pacat.Doar doi sau trei se mai pocaiesc cu adevarat, dintr-o mie de oameni.
    Fratilor slujitori,crestinii merg la biserica sa primeasca vindecare prin rugaciunile fratilor si nu se mai intampla nimic,mai repede o primesc acasa in rugaciune particulara decat in biserici,DE CE?!!.Pentru ca,Dumnezeu nu asculta rugaciunea pacatosului sau a crestinului prefacut.
    De ce nu mai iasa bolnavii, sanatosi din biserici?,de ce nu se mai pocaiesc oamenii sa traiasca ca sfintii?,pentru ca intradevar Dumnezeu nu mai este in bisericile moderne si reci .Nu in toate poate au mai ramas cateva si Dumnezeu se manifesta cu putere in ele ,dar sunt putine,precum si crestinii adevarati sunt putini.
    Dumnezeu nu vrea biserici mari si fastuase ,nu vrea artisti care au luat locul pocaitilor in biserici,nu mai vezi pocaiti la microfon sa cante numai artisti si trupe imbracati ca dracii,si ca curvele,muzica fara un mesaj al Duhului Sfant,imitatori falsi ai crestinilor,ati adus imitatii si v-at neglijat pocaitii, caci pocaiti nu au voce buna sau nu are CD si pastorul nu are facultate sau seminar teologic , ati vrut artisti in adunari si pastori afaceristi ,acum il aveti pe satana in adunari si Dumnezeu a iesit din mijlocul vostru.Dumnezeu vrea pocaiti cu adevarat,degeaba ati cladit o sumedenie de biserici si Dumnezeu nu-i acolo si daca mai constriti nu v-a mai venii acolo cu voi ,caci El este cu crestinii lui in adevar, in simplitate si smerenie,in casele lor singuri cu Dumnezeu,caci El intra direct in omul pocait si intr-o inima curata, care s-a curatit si s-a despartit de toate bisericile indoctrinate si cazute si de toti pacatosii .
    2Corinteni 6:17 De aceea: „Ieşiţi din mijlocul lor şi despărţiţi-vă de ei, zice Domnul; nu vă atingeţi de ce este necurat, şi vă voi primi.
    Iacov 4:8 Apropiaţi-vă de Dumnezeu, şi El Se va apropia de voi. Curăţaţi-vă mâinile, păcătoşilor; curăţaţi-vă inima, oameni cu inima împărţită!
    Apocalipsa 18:4 Apoi am auzit din cer un alt glas, care zicea: „Ieşiţi din mijlocul ei, poporul Meu, ca să nu fiţi părtaşi la păcatele ei şi să nu fiţi loviţi cu urgiile ei!
    Doamne ajuta-ne sa ascultam de glasul Tau mai mult ca de oameni.(parerea mea )

  11. Darius, religia nu se schimba precum sezonul ci oamenii schimba religia dupa cum le place lor. Atat timp cat religia este a noastra, la dispozitia noastra, pentru noi … asa vor merge lucrurile si in continuare.

  12. In primul rand, Biserica e a lui Isus Cristos. El e Intemeietorul, Administratorul acestei mari Adunari generale. Si El, Dumnezeu nu Se plictiseste niciodata de Biserica/Templul Lui pt ca ar fi imposibil, deoarece El sustine in Cuvantul Lui, Biblia ca Biserica Lui e neintinata, neprihanita.. curata etc. Isaia 35:8-10 „Acolo se va croi o Cale, un drum, care se va numi Calea cea sfântă: niciun om necurat nu va trece pe ea, ci va fi numai pentru cei sfinţi; cei ce vor merge pe ea, chiar şi cei fără minte, nu vor putea să se rătăcească.
    Pe Calea aceasta nu va fi niciun leu, şi nicio fiară sălbatică nu va apuca pe ea, nici nu va fi întâlnită pe ea, ci cei răscumpăraţi vor umbla pe ea.
    Cei izbăviţi de Domnul se vor întoarce şi vor merge spre Sion cu cântece de biruinţă. O bucurie veşnică le va încununa capul, veselia şi bucuria îi vor apuca, iar durerea şi gemetele vor fugi!”
    Dar ca pui intrebarea aceasta, din „biserica mea” adica adunarea unde pot fi si eu, ce sa zik… daca ma adun cu cineva spre osanda, si nu fac voia Lui..ci ma asez pe scaunul celor batjocoritori, atunci da! El, Mantuitorul nicidecum nu o sa-I placa ceea ce as putea face in sensul acesta rau. El S-ar plictisi si ar veni cu focul Lui mistuitor ca sa arda si sa ramana aurul curat, dar nu cred ca trebuie sa se ajunga aici ca ar fi dureros si El ne vrea curati oriunde si oricand marturisindu-L pe El ca Domn si Suveran. Deci, haideti cu toti pe aceasta Cale, Biserica Lui a celor intai nascuti, Capul fiind chiar Domnul nostru ISUS CRISTOS, si atunci vom fi eliberati si El S-ar bucura de noi, de roada Lui de la cruce. Domnul sa ne ajute sa traim pe Calea Sa minunata pana vom ajunge in Slava alaturi de El..amin ! GBU

  13. Darius tot ce te indeparteaza de Dumnezeu ,iti ia din timpul tau te face sa ai alte standarde decat ale lui Dumnezeu este PACAT.Cine vrea sa se apropie de Dumnezeu ,are alte prioritati.Eu personal am renuntat de mult la televizor si e foarte bine.

  14. Darius tot ce te indeparteaza de Dumnezeu ,iti ia din timpul tau te face sa ai alte standarde decat ale lui Dumnezeu este PACAT.Cine vrea sa se apropie de Dumnezeu ,are alte prioritati.Eu personal am renuntat de mult la televizor si e foarte bine.am timp mai mult pentru studierea Cuvantului,pentru lucruri care conteaza cu adevarat.

  15. Daca ma plictisesc la biserica inseamna ca inima nu este acolo.Daca ma plictisesc 2 ore ce voi face o vesnicie?Daca vin la biserica si sunt 2 sau 3 si isus este acolo este cu neputinta sa ma plictisesc .Domnul sa imi faca inima dupa voia lui.

  16. Daca ma plictisesc la biserica inseamna ca inima nu este acolo.Daca ma plictisesc 2 ore ce voi face o vesnicie ?Daca sunt 2sau3 si isus este acolo este cu neputinta sa ma plictisesc.Domnul sa imi faca inma dupa voia lui.

  17. Daca ma plictisesc in biserica numai eu sunt de vina.Inseamna ca starea mea nu este buna.Daca ai o inima buna ,curata te bucuri de tot ce se face acolo spre slava lui Dumnezeu.CUVANTUL nu este lipsit de putere!Chiar daca este predicat de cel mai neinsemnat frate daca am dragoste il primesc cu bucurie.Asta nu inseamna ca eu nu am avut si zile cand m-am intors acasa mai rea decat am plecat.Dar tot EUL meu a fost de vina,ca nu am primit totul ca din partea Domnului.Dragostea acopera totul ,crede totul,nadajduieste totul.Doamne umple-ne inimile cu dragoste,si iarta-ne amaraciunea,neiertarea,si orice prejudecati pe care le avem .Aprinde focul Duhului Sfant in vietile noastre !

  18. Ştiţi vrăjmaşul lucrează cu o tactică bine pusă la punct în dreptul fiecărui creştin,el atacă întotdeauna din spate şi dacă găseşte o portiţă deschisă atacă şi începi să vezi defectele fraţilor,surorilor,pastorilor,nu te mai mulţumeşte nimic într’un cuvânt apare PLICTISEALA de toţi şi toate.Dacă Duhul Lui Dumnezeu locuieşte în fiecare creştin atunci haideţi să ne dăm silinţa să împlinim porunca pe care ne’a dat’o Domnul Isus în „Ioan15.12″SĂ VĂ IUBIŢI UNII PE ALŢII CUM V’AM IUBIT EU!!!Dacă am împlini această poruncă cu fapta nu cu vorba,fiţi sută la sută siguri că Dumnezeu nu se va plictisi niciodată în adunare şi nici noi unii de alţii.DOMNUL SĂ MUSTRE ACEST DUH DE PLICTISEALĂ DIN INIMA TUTUROR CREŞTINILOR ŞI SĂ PUNĂ ÎN NOI IUBIREA LUI.AMIN!

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura