Articole de CraciunARTICOLUL ZILEIEDITORIALE

Sărăcia unui Crăciun prea aglomerat

Un sentiment de tristeţe şi de regret mă încearcă lovindu-mă de abundenţa de “produse de Crăciun” care au invadat magazinele şi pieţele încă de la început de noiebmrie. Toate lucrurile acestea concepute pentru Sărbătoare te fac te simţi cumva gol. Eşti golit de implicare, de participare. Ţi se „fură” posibilitatea de a anticipa această sărbătoare, de a te pregăti tu însuţi pentru ea, de a crea ceva. Nu mai ai pentru ce sta în serile reci de iarnă, împreună cu copiii tăi, pentru a crea o ghirlandă şi a le dezvolta în felul acesta creativitatea. Totul ţi se dă de-a gata şi toate lucrurile sunt perfecte, strălucitoare, ieftine, aşa că nu merită efortul să ţi le creezi singur. Şi totuşi bucuria vechilor Crăcinuri, sărace în ornamente, stătea în înţelegerea semnificaţiei acestei sărbători. Ornamentele puţine, doar simbolice, te lăsau să vezi dincolo de ele, te lăsau să cunoşti şi să înţelegi ce s-a întâmplat atunci la primul Crăciun. Împreună cu vecini, rude sau prieteni învăţai în fiecare an colinde, era timp de petrecut împreună, te gândeai la esenţa sărbătorii. Acum îţi urlă în urechi, în toate magazinele, pieţele, din toate difuzoarele, colindele „specialiştilor” care cântă pe toate gusturile, în toate genurile. Este atâta zgomot, atâta muzică, atâtea produse de Crăciun, atâta forfotă, în magazine atâtea coşuri supraîncărcate ce vor mări burţi deja prea pline. Trebuie un mare efort de voinţă să alegi echilibrul, să înţelegi că Sărbătoarea este mai presus de mâncare, de ornamente, distracţie, de colindul profesionist. Avalanşa de oferte materiale, muzicale, religioase, ne îndepărtează de posibilitatea de a îmbunătăţii realţia cu El şi cu semneii noştri, ne fură posibilităţile de comunicare. În loc de participant la sărbătoarea Crăciunului creştinul devine tot mai mult un consumator de produse de Crăciun, de spectacole de Crăciun, de programe de Crăciun, de cântece de Crăciun, de predici de Crăciun. Toţi ne vând produsele lor de Crăciun, totul este o afacere comercială.

Dar, in ce mă priveşte, voi iubi întotdeauna Cărciunurile simple, în care să am posibilitatea de a face un dram de bucurie unor nevoiaşi, iar apoi să stau alături de câtiva oameni importanţi din viaţa mea, în jurul unei mese decente, colindând  colinde de mulţumire Domnului Isus care a acceptat să vină ca om în lumea noastră pentru a ne oferi împăcarea cu Dumnezeu. Am nevoie de linişte să mă pot închina Lui, să pot medita la El. Cu toţi ştim, simţim că şi de-acest Crăciun ar trebui să Îl cunoaştem mai mult pe Hristos, dar ne împiedică pregătirile de Crăciun, distracţiile de Crăcin, divertismentul (chiar religios) de Crăciun.

Articol trimis de Maria Goron pentru © www.crestintotal.ro

Banner sbro.ro/

Banner http://www.kerigma.ro/06.feb.2011 Banner http://www.liferomania.ro15.03.2011 Banner complex-turistic-puiu.ro/31.12.2010

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

One Comment

 1. 1Cor.1:27 Dar Dumnezeu a ales lucrurile nebune ale lumii, ca sa faca de rusine pe cele intelepte. Dumnezeu a ales lucrurile slabe ale lumii, ca sa faca de rusine pe cele tari.
  28.Si Dumnezeu a ales lucrurile josnice ale lumii si lucrurile dispretuite, ba inca lucrurile care nu sunt, ca sa nimiceasca pe cele ce sunt;
  29. pentru ca nimeni sa nu se laude inaintea lui Dumnezeu.
  30. Si voi, prin El, sunteti in Hristos Isus. El a fost facut de Dumnezeu pentru noi intelepciune, neprihanire, sfintire si rascumparare,
  31. pentru ca, dupa cum este scris: „Cine se lauda sa se laude in Domnul.” AMIN.

  Cunoastem faptul istoric ca Domnul Isus NU S-a nascut la data de 25 Decembrie, dar oamenii au ales sa serbeze acest eveniment pe data de 25 Decembrie. Dar nu aceasta este problema. Problema e ca daca Domnul Isus ar fi vrut ca noi sa-I sarbatorim nasterea, ar fi spus lucrul acesta. Cu toate acestea, a sarbatori nasterea lui Isus n-ar fi poate un lucru prea rau, dar ceea ce complica situatia este ca s-a ales ca data pentru serbarea nasterii Lui, data de 25 decembrie, care la romani era cea mai mare sarbatoare pagana. Pagana este traditia lui Mos Craciun, pagan este pomul de craciun, pagana este sacrificarea porcului, s.a.m.d. Cum ar trebui oare sa serbam nasterea lui Isus, pentru ca El, privindu-ne din locuinta Lui, de acolo din cer, sa fie onorat si proslavit?… Chiar si oferirea de cadouri care ar putea parea un lucru onorabil si crestinesc, a fost la origine tot un obicei pagan legat tocmai de sarbatoarea Saturnaliei romane. Lucrurile au devenit atat de confuze încat trebuie sa dovedim o deplina seriozitate în atitudinea noastra personala fata de aceasta problema.Nu va mai laudati cu craciunul caci e sarbatoare pagana.
  E MULT MAI GRAVA SITUATIA DECAT CREDEM SAU NE INCHIPUIM,CONFUZIA E GRAVA SI SE PEDEPSETE CU BLESTEM PESTE NOI OAMENII.
  DUMNEZEU SI-A ALES UN POPOR (OAMENI)SARACI CARE SA FIE SI SA TRAIASCA INTOCMAI CA VIATA DOMNULUI ISUS HRISTOS,…SIMPLI SI SMERITI.

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: