ARTICOLUL ZILEIEDITORIALE

Momente de cercetare

IOV 1:21…şi a zis: „Gol am ieşit din pântecele mamei mele şi gol mă voi întoarce în sânul pământului. Domnul a dat şi Domnul a luat – binecuvântat fie Numele Domnului!”

Sufletul meu tânjeşte zi de zi după Cuvântul Domnului şi după acele momente de intimidate cu El. Atunci când stai faţă în faţă cu Domnul, te vezi pe tine atât de mic, iar pe El un Dumnezeu atât de mare şi plin de putere. Momentele de cercetare şi de părtăşie cu El, sunt cele mai frumoase momente din viaţa unui creştin. Atunci, în acele momente, înveţi să te desprinzi de tot ce însemni tu ca om şi lume pământească, şi să te lipeşti de Dumnezeu cu toată fiinţa ta. Asta înseamnă sa fi din Dumnezeu, să fi una cu El. În aceste momente de cercetare, inima ta se întăreşte şi se hrăneşte din Dumnezeu, pentru zilele grele ce vor urma.

Privesc cu drag la IOV (om ca şi noi), care în belşug şi bucurie nu uita pe Domnul. Apoi, privesc la mine şi mă întreb înlăuntrul meu: “De câte ori am uitat pe Domnul în sărbători, zile de naştere, vacanţe…?” Privesc iarăşi la Iov şi la ceea ce Domnul zice despre el…IOV 2:3 Domnul a zis Satanei: „Ai văzut pe robul Meu Iov? Nu este nimeni ca el pe pământ. Este un om fără prihană şi curat la suflet. El se teme de Dumnezeu şi se abate de la rău. El se ţine tare în neprihănirea lui, şi tu Mă îndemni să-l pierd fără pricină.” Apoi privesc la mine: “Ce zice Domnul despre mine? Se poate El lauda înaintea lui Satan cu viaţa mea? Sunt eu neprihănită şi curată la inimă?”

Privesc la Iov care pierde averi, copii şi tot ce avea şi zice: “Binecuvântat să fie Numele Domnului!” Privesc apoi la mine şi mă întreb: “Dacă aş pierde familia, casa şi tot ce am…cum aş reacţiona?” Îl iubesc eu atât de mult pe Dumnezeu încât să nu mă întristez şi să laud Numele Lui pentru necazuri şi încercări?

Mă-ntorc la Iov..lovit din cap până în picioare de acele bube şi îndemnat de soţie să blesteme pe Dumnezeu, el raspunde: IOV 2:10 Dar Iov i-a răspuns: „Vorbeşti ca o femeie nebună. Ce! primim de la Dumnezeu binele, şi să nu primim şi răul?” În toate acestea, Iov n-a păcătuit deloc cu buzele lui. Privesc apoi spre mine, dacă aş avea asemenea boală şi aş trece prin spital, ce aş spune Domnului? Aş fi eu gata să accept orice în viaţa mea doar de dragul Lui?

Acestea au fost momentele mele de cercetare, când studiind cartea lui Iov şi privind la mine şi la Dumnezeu mă văd atât de neputincioasă de cele mai multe ori. Şi atunci rostesc în inima mea: “Doamne, Tu mă vezi şi mă cunoşti şi ştii că nimic bun nu stă în mine. De atâtea ori am eşuat în toate domeniile vieţii mele. De atâtea ori m-am lepădat de Tine şi nu Ţi-am făcut cinste. Doamne, cercetează-mă şi du-mă pe calea veşniciei Tale. Vezi că eu sunt slabă, dar fi Tu puterea şi tăria mea. Num ă lăsa să mai trăiesc fără Tine nici o clipă. Vreau şi în necaz, şi-n bucurie lauda Ta în inima mea să fie şi-n orice clipă să-Ţi slujesc Doamne, doar Ţie” AMIN!!!

Editorial scris de Florina Patru© www.crestintotal.ro

Citeste mai multe editoriale de Florina, Te astept in fiecare Sambata

Crestin Total recomanda :

www.portileraiului.roKerigma.ro www.liferomania.ro www.vilaelim.ro www.nouasperanta.ro www.faclia.ro www.carti-duhovnicesti.ro www.sufletsilumina.ro

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

6 Comments

 1. Da, cele mai frumoase momente sunt cele petrecute in odaita, in prezenta Domnului.
  Apoi cea mai frumoasa experiemta este atunci cand in asteptarea ta in liniste, vine izbavirea.
  Iar cel mai frumos sentiment este atunci cand in smerenie te vezi nimic si totusi Dumnezeu se foloseste de acest nimic.
  Dumnezeul rabgarii si-al iertarii sa te binecuvinteze pe deplin, Florina.

 2. Amin amin scumpa mea sora Valeria!!! Atunci cand noi suntem slabi si credem ca nu putem face nimic, Dumnezeu poate face totul, pentru ca EL este Creatorul nostru si EL coordoneaza tot ce misca, tot ce zboara, tot ce are suflare!!! SLAVIT SA-I FIE NUMELE AMIN AMIN!!!

 3. Florina esti o fica minunata abunului nostru creator ,articolul tau ma indeamna sa-mi igrijesc comportamentul si citind din articolul tau;Sint eu atit de vrednic, il iubesc atit de mult pe Dumnezeu incit sa nu ma intristez, si sa laud numele lui pentru necazuri si incercari….. Domnul ISUS sa te binecuvinteze AMIN….FERICIRE SI PACE Iti doresc …..

 4. Fii binecuvantata Flory pentru acest articol. Daca am avea intelepciunea de-a
  sta cat mai mult posibil in odaita noastra…..
  De cate ori o facem este spre binele sufletului nostru.

 5. Domnul sa-ti dea intelepciune si pricepere in a calauzi si pe altii in a intelege si face voia sa in a trai dupa cuvintul sau si in a fi devotati trup si suflet doar pentru ai duce slava numelui SAU.AMIN

 6. Fratii mei si surorile mele…DUMNEZEU ESTE CEL CARE NE CERCETEAZA ZI DE ZI…dar totul depinde de noi daca ne lasam sau nu cercetati de puterea Lui!!! Tot ce imi doresc pentu mine si pentru fiecare dintre voi, este sa nu-i facem niciodata Numele de ras in fata lumii!! Pe inima noastra e scris DUMNEZEU…si noi suntem sapati in palmele Lui, de accea trebuie sa-i aducem cinste Creatorului nostru in orice zi si in orice clipa!!! Asa cum Iov..care a suferit atata de mult, i-a putut multumi Domnului pentru toate prin cate a trecut, cu atata mai mult suntem noi datori sa-I multumim Acelui care ne poarta mereu in car de biruinta!!

  LASATI-VA ATINSI DE DUMNEZEU SI CERCETATI DE EL IN TOATE MOMENTELE VIETII!!!!

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button
%d blogeri au apreciat: